7 класс

7 класс английский язык тесты – Тест по английскому языку 7 класс

Итоговый тест по английскому языку 7 класс

Итоговый лексикограмматический тест. 7 класс.

Choose the right variant:

  1. It___ rain yesterday.

a) didn’t b) won’t c) isn’t

2. What is your _____name?

a) sister b) sister’s c) sisters’

3. She didn’t see __________

a) nothing b) anything c) something

4. ______ cheese in the fridge.

a) There is b) There are c) It is

5. Yesterday he _______ work hard.

a) must b) had to c) has to

6. Betty doesn’t make _____ jam.

a) much b) many c) a

7.______ apples are nice.

a) That b) This c) These

8. The ________ are in Moscow now.

a) Black b) Blacks c) Black’s

9. Tom _______ in Moscow last year.

a) is b) was c) were

10 . This book is ________ than that book.

a) worse b) the worst c) bad

11. He is ______ teacher in that school.

a) the best b) best c) better

12. Let’s buy _____ cassette.

a) second b) the second c) two

13. Mary must _________ her little brother.

a) helps b) help c) to help

14. What ______tasty cakes!

a)a b) the c)____

15. Once I saw a cat _______liked jam.

a) who b) which c) what

II. Open the brackets. Put the words into the correct form.

    1. I already ( to see ) Ann at school.

    2. They ( to have ) dinner at 5 o’clock yesterday.

    3. . The boys ( to play ) chess in the sitting room now.

    4. . When he (to go ) to the cinema last week?

    5. . What time she usually (to water) the plants?

    6. . Why the baby (to cry) in the garden now?

    7. .Where they just (to buy) meat?

    8. . Your farther (to take) you fishing tomorrow.

III. Make questions to the underlined words.

  1. He has read three books this month.

  2. Ann saw it yesterday.

  3. They usually go to school at 8 o’clock.

  4. She is sitting at the airport now.

  5. He will write a new book next year.

  6. They went to the forest to gather mushrooms.

IV. Choose the right variant

  1. We’ve got many _________in the__________ at school

a) desks, classroom c) pupils, bag

b) subjects, bookcase d) homework, timetable

2. Hares have got very long ___________ but very short _____________

a) ears, shoulders c) eyes, tails

b) eyes, fingers d)ears, tails

3. ______________ are usually days off. People call them “weekend”.

a) Tuesday and Wednesday

b) Sunday and Saturday

c) Monday and Tuesday

d) Saturday and Monday

4. When you want to see your nose or eyes, you look in the _______________

a) wardrobe c) bag

b) dark d) mirror

5. People built many beautiful buildings in the 19 th ______________

a) year c) hundreds years

b) century d) season

6. How long does it ___________you to get to school?

a) become c) come

b) lead d) take

7. Is your computer ____________? – No, it is rather expensive.

a) wide c) cheap

b) difficult d) expensive

8. What are you doing at the ___________? —I’m waiting for my train to come.

a) airport c) railway station

b) seaside d) bus stop

9. You can go on a wonderful voyage__________

a) by a through train c) on board the ship

b) at the airport d) by plane

10. I put a ________ on my letter because I wanted to send it to my American

Friend.

a) badge c) stamp

b) coin d) ticket

11.__________ is something people do in their free time.

a) Homework c) Housework

b) Hobby d) Trip

12. There are some houses in a _______________

a) island c) settlement

b) continent d) city

13. He was born in America, so he is a _________ American.

a) true c) home

b) native d) sail

14. There are many ___________- in the world

a) states c) friendship

b) countries d) money

15. My mother goes to the ________to buy bread every day.

a) shop c) dining – room

b) magazine d) library

16. This is my stop. I have to ———-.

a) get off c) miss it

b) get on d) catch it

intolimp.org

Итоговое тестирование по английскому языку. 7 класс

Test. 7 form. Улыбина Т.Н.

ЧАСТЬ 1

Раздел 1. АУДИРОВАНИЕ

Вы услышите экскурсовода Монику Питт. В заданиях 1–5 обведите цифру 1, 2 или 3, соответствующую выбранному вами варианту ответа. Вы услышите текст дважды.

1.The excursion is taking place in

1)

spring

2)

summer

3)

autumn

2. In the port one can see

1)

tourist liners

2)

cargo ships

3)

fishing boats

3. The tourist guide is going to bring the tourists to the ship, which was

1)

built by the local people

2)

found at the bottom of the sea

3)

brought from abroad

4. The tourists are going to have lunch

1)

on board a ship

2)

in a local restaurant

3)

on the beach

5.The guide’s grandfather was

1)

a captain

2)

a cook

3)

a writer

Раздел 2. ЧТЕНИЕ

Прочитайте текст. Задание 1. Соотнесите название параграфа с его порядковым номером в тексте, заполните таблицу. Задание 2. Определите, какие из приведенных ниже утверждений соответствуют содержанию текста (True), а какие не соответствуют (False).

Healthy Food

1.Eating is fun, especially when you are hungry. Most people have a favourite food. Some people enjoy eating sweet things like cakes, chocolates and ice cream. Other people enjoy savoury foods like cheese and meet. Enjoying eating is our body’s way of making sure that is gets the things it needs to work properly.

2.Food helps us to keep warm, talk, run and do all the other things we do. It helps us to grow and stay healthy.

3.Vitamins also help us to be healthy. Scientists name vitamins after the alphabet. All of them are very important, for example: vitamin C keeps our skin and gums healthy. It is found in fresh fruit and green vegetables, such as oranges, blackcurrants, lettuce. Brussels sprouts and spinach also contain a lot of vitamin C.

4.Vitamin D helps our bones to grow strong and hard, and we are able to make it for ourselves if our skin gets enough sunlight. But we can also get vitamin D if we eat fish, milk, butter, cheese and margarine. Some people buy pills and tablets containing vitamins. But most of us get more than enough of them from our food.

  1. Read the text and match the headings with the paragraphs.

A) The vitamin to make your hard.

B) Tastes differ.

C) You can’t live without food.

D) Vitamins and the ABC.

1

2

3

4

  1. Are the sentences true (T) or false (F)?

A)When we enjoy eating our body gets everything to work well. ______

B)To get vitamins you need to buy pills. ______

C)Vitamin C is important for our skin. ______

D)You can get vitamin D only when eating special food. ______

Раздел 3. ЛЕКСИКА И ГРАММАТИКА

  1. Внимательно прочитайте предложения. Выберите правильный ответ. Обведите ответ в кружок.

  2. Выразите значение следующих предложений, используя страдательный залог.

  3. Переведите предложения на русский язык.

I     Choose the right variant.

1. Have you ever … to France?

A be                B was             C been               D were

2. I … a letter to my friend now.

am writing       B write        C will write      D would write              

3. David … football tomorrow.

A will play        B has played       C play       D plays

4. Kate … already … her home work.

A have … done      B did… done     C has …done D does … do    

5. Yesterday the boys … the game.

A loose       B would lose      C have lost

        D lost

6. Our students … part in the competition the day after tomorrow.

A will take         B took         C taked             D take

7. He always … his niece with her homework.

A help        B helped       C will help        D helps

8. I usually … my parents in the evening.

helped         helps         help         D will help                        

9. Where is Mary? She is in her room. She … .

sleep         B sleeps        C is sleeping        D will sleep                  

10. Nick … to school every day.

A goes         B went          C go         D will go

II Write the sentences in passive voice.

  1. Pupils use computers at their lessons.

_______________________________________________________________________

  1. Ann cooks a special dinner on the 21st of May.

_______________________________________________________________________

  1. They will arrange a nice picnic next week.

_______________________________________________________________________

  1. The little girl drew these funny pictures.

_______________________________________________________________________

  1. The teacher punished the naughty boy.

_______________________________________________________________________

III Translate into Russian.

  1. What is he doing now? – He is listening to jazz.

__________________________________________________________________________

  1. A new house will be built next year.

__________________________________________________________________________

  1. Her daughters enjoy figure skating.

__________________________________________________________________________

  1. We must be at the station at 7 o’clock in the evening.

__________________________________________________________________________

  1. I am proud of my family.

__________________________________________________________________________

Раздел 4. ПИСЬМО

You have got a letter from your friend Ben. He is going to take an English course in Malta. You want to join him but you need more information about the course. To complete the e-mail ask about the following:

Dear Ben,

Thank you for your letter. I think I’d like to take this course too. Can you let me know more details about it?

1) _________________________________________________________

2) _________________________________________________________

3) _________________________________________________________

Best wishes,

….

ЧАСТЬ 2

Раздел 5. ГОВОРЕНИЕ

ГОВОРЕНИЕ

Student Card

Speak about your typical school day. Use the questions as a plan.

  • What time do you usually wake up on weekdays?

  • How many lessons do you usually have?

  • What do you do after school?

The teacher will listen until you have finished. Then the teacher will ask you some questions.

Материалы для учителя

Тексты для аудирования

Сейчас Вы будете выполнять задания по аудированию. Текст прозвучит 2 раза. После первого и второго прослушивания у Вас будет время для выполнения и проверки заданий. Все паузы включены в аудиозапись. Остановка и повторное воспроизведение аудиозаписи не предусмотрены.

Вы услышите экскурсовода Монику Питт. В заданиях 1–5 обведите цифру 1, 2 или 3, соответствующую выбранному вами варианту ответа. Вы услышите текст дважды. У вас есть 1 минута, чтобы ознакомиться с заданиями.

Now we are ready to start.

Hi, everybody! My name is Monica Pitt. And I’m happy to see you here. It’s nice that our excursion was scheduled for this particular day. I think we are very lucky with the weather today. It’s not typical for this season. Late October feels more like summer. I hope this lasts.

I’ll show you a very interesting place of our town – the port. It’s actually the place around which the town was built. In the past there was only a small fishing village here. It’s a bit disappointing that neither modern tourist liners nor heavy cargo ships come into the harbour these days. They are too huge for our shallow waters. You can see here only fishing boats and small yachts. They feel safe and good here. Relatively safe, of course. Our local people say “You should never trust the sea.” And I think they are right. I remember several boats that went under the water quite unexpectedly. Some of them were found afterwards, and the others weren’t.  

Anyway, back to the topic of our excursion. Can you see that ship? That sailing ship was brought here from Spain, our neighbouring country, two centuries ago. The ship has never sailed since then but it has been restored, and tourists enjoy visiting it. And it’s actually the place we are heading to, to get some idea of the life of the sailors and also to have lunch there.

Yes, your lunch is going to be served on the deck of the ship. I think it’s more romantic than eating in a local restaurant or buying a sandwich on the beach, isn’t it?  I, personally, like the simple food of sailors very much. My grandfather cooked for sailors on a big ship. When he retired, he settled down here, and often treated us, his grandchildren, with his dishes and the stories about pirates, storms, and adventures. He was a great storyteller. Even some writer from the city once came to our town to interview my granddad…

You have 30 seconds to complete the task. (Pause 30 seconds.)

Now you will listen to the dialogues again. (Repeat.)

This is the end of the task. You now have 30 seconds to check your answers. (Pause 30 seconds.)

This is the end of the Listening Test.

Время, отведённое на выполнение заданий, истекло.

За каждый правильный ответ выставляется 1 балл

Раздел 2. Чтение.

Key:

Task 1: 1) – B, 2) – C, 3) – D, 4) – A.

Task 2: a) – T, b) – F, c) – T, d) – F.

За каждый правильный ответ выставляется 1 балл

Раздел 3. Грамматика и Лексика

Key:

Task 1: 1) –C, 2) –A, 3) –A, 4) – C, 5) – D, 6) – A, 7) – D, 8) – C, 9) – C, 10) – A

Task 2:

  1. Computers are used at the lessons by pupils.

  2. A special dinner is cooked by Ann on the 21st of May.

  3. A nice picnic will be arranged next week.

  4. These funny pictures were drawn by the little girl.

  5. The naughty boy was punished by the teacher.

Task 3:

  1. Что он делает сейчас? – Он слушает джаз.

  2. Новый дом будет построен в следующем году.

  3. Ее дочери получают удовольствие от фигурного катания.

  4. Мы должны быть на станции в 7 часов вечера.

  5. Я горжусь своей семьей.

За каждый правильный ответ выставляется 1 балл

Раздел 4. Письмо

Критерии оценивания

Возможные элементы содержания верного ответа

(допускаются иные формулировки ответа, не искажающие его смысл)

  1. When does the course start?/ When is the course going to start?/ When will the course start?

  2. What is the price of the course?/ How much do I need to pay?/How much does the course cost?/How expensive is the course?

  3. Have they got any sports facilities?/ What sports facilities can I/the students use? Do they have any sports facilities (there)? What kind of sports facilities do they have (there)?

Указания к оцениванию

за каждый вопрос выставляется:

Вопрос задан, при этом лексико-грамматические и орфографические ошибки отсутствуют

2

Вопрос задан, но допущено не более 2-х ошибок (2 лексико-грамматические ИЛИ 2 орфографические ИЛИ 1 лексическая/ грамматическая и 1 орфографическая)

1

вопрос не задан ИЛИ в вопросе допущено более 2-х ошибок, затрудняющих понимание вопроса

0

Максимальный балл

2*3=6

За выполнение задания «Написать письмо» учащийся может получить от 0 до 6 баллов.

Часть 2. Раздел 5.

18. INTERLOCUTOR CARD

Let the student talk. Ask only those questions which student has not covered while giving his/her talk.

1) What time do you usually wake up on weekdays?

2) How many lessons do you usually have?

3) What do you do after school?

Finally, you must ask each student the following questions:

1) What is your favourite week day? Why?

2) How did you spend your last weekend?

Критерии оценивания задания

(монологическое высказывание с опорой на вопросы)

Максимальный балл – 6 баллов

Критерии (К)

Оценка

2 балла

1 балл

0 баллов

1.Выполнение коммуникативной задачи (Содержание)

Выполнена полностью: не менее 5 развернутых предложений по указанным в задании и дополнительным вопросам.

Выполнена частично:

4 развернутых предложения;

-либо есть 5 предложений, НО они не развернуты, либо не все они по указанным в задании и дополнительным вопросам.

Не выполнена:

3 и менее предложений;

– либо 4 предложения, НО все они не по указанным в задании и дополнительным вопросам.

2. Организация высказывания

Высказывание логично и носит завершенный характер. Средства логической связи используются правильно.

Имеются нарушения в логике высказывания и/или высказывание не носит завершенный характер. Средства логической связи практически не используются.

3. Лексико-грамматичес-кая сторона речи

Ошибки практически отсутствуют (не более 2-х)

Отдельные ошибки, не препятствующие коммуникации (не более 4-х в сумме)

Более 4-х ошибок, в том числе ведущие к сбою коммуникации

4. Произносительная сторона речи

Речь воспринимается легко; слова произнесены без нарушения нормы: допускается 4 ошибки (в произношении звуков в потоке речи, ударении, интонации), не искажающие смысл высказывания.

Речь воспринимается с трудом, сделано 5 или более фонетических ошибок или допущены фонематические ошибки, искажающие смысл высказывания.

Дополнительная схема оценивания задания

«Монологическое высказывание» (Максимальный балл – 6)

ФИО ЭКСПЕРТА________________________________________

Фамилия учащегося

 

 

 

 

 

 

1. Решение коммуникативной задачи (Содержание)

Аспект 1. Ответ на 1 вопрос дан

 

 

 

 

 

 

Аспект 2. Ответ на 2 вопрос дан

 

 

 

 

 

 

Аспект 3. Ответ на 3 вопрос дан

 

 

 

 

 

 

Аспект 4. Ответ на 4 (дополнительный) вопрос дан

Аспект 5. Ответ на 5 вопрос (дополнительный) вопрос дан

ИТОГОВЫЙ БАЛЛ (максимальный балл – 2)

 

 

 

 

 

 

2. Организация высказывания

ИТОГОВЫЙ БАЛЛ (максимальный балл – 1)

 

 

 

 

 

 

3. Лексико-грамматическая сторона речи.

ИТОГОВЫЙ БАЛЛ (максимальный балл – 2)

4.Произносительная сторона речи.

ИТОГОВЫЙ БАЛЛ (максимальный балл –1)

5. Итого:

Критерий оценивания работы:

45 баллов (максимальное количество баллов)

«5» – 45- 41 баллов

«4» – 40 – 35 баллов

«3» – 34 -24 балла

«2» -23 и менее 23 баллов

infourok.ru

Тест по английскому языку на тему “Простые времена” (7 класс)

Контрольная работа «Простые времена»

Вариант 1.

1. Выпиши и переведи на русский язык наречия времени – определите и запишите спутниками каких времен они являются.

Tomorrow, yesterday, always, sometimes, soon, in three days, last year, usually, every year, a month ago, next week, often, the day before yesterday.

2. Раскрой скобки, употреби глагол в нужном времени.

1. My friend …(live) in London every summer.

2. You often …(go) for a walk.

3. Yesterday Ann …(watch) TV.

4. Tomorrow I … (read) an interesting book.

5. He …(work) at school last year.

6. We … (visit) Moscow next week.

3.Впиши слова- помощники: did, do, does, will

1.… you see this film yesterday?

2.… he like chocolate?

3.… your sister sleep last night?

4.… you help your mother soon?

5.… Tom get up at 7 o‘clock every morning?

6.… they play football last Sunday?

7.… you want to go to the cinema?

8.… she finish this work tomorrow?

4. Исправь предложения.

1. Alice always come home at 3 p.m.

2. Does you speak English ?

3. My grandma doesn’t watch TV yesterday.

4. Did your cat jumped high?

5. I listened to the music every day.

Контрольная работа «Простые времена»

Вариант 2.

1. Выпиши и переведи на русский язык наречия времени – определите и запишите спутниками каких времен они являются.

Tomorrow, yesterday, always, sometimes, soon, in three days, last year, usually, every year, a month ago, next week, often, the day before yesterday.

2. Раскрой скобки, употреби глагол в нужном времени.

1. Yesterday I … (read) an interesting book.

2. Tomorrow Ann …(watch) TV.

3. He …(work) at school next year.

4. My friend …(live) in London every summer.

5. We … (visit) Moscow last week.

6. You often …(go) for a walk.

3.Впиши слова- помощники: did, do, does, will

1.… you see this film yesterday?

2.… he eat chocolate last Sunday?

3.… your sister go to the theatre last night?

4.… you help your mother yesterday?

5.… Tom get up at 7 o‘clock every morning?

6.… they play football next Sunday?

7.… you go to the cinema tomorrow?

8.… she finish this work yesterday?

4. Исправь предложения.

1. Alice always come home at 3 p.m.

2. Does you speak German?

3. My grandma doesn’t listen to music yesterday.

4. Did your cat jumped high?

5. I watched TV every day.

infourok.ru

Тест по английскому языку 7 класс

Просмотр содержимого документа
«Тест по английскому языку 7 класс»

Introduction test for the 7th class

  1. Выберите правильное время глагола:  Linda ……… her homework at the moment

  1. does B) is doing C) are doing D) have done E) do

  1. Выберите правильное время глагола:  John……… to the gym every afternoon

  1. goes B) is going C) are going D) have gone E) go

  1. Выберите правильную форму глагола to be:  She ____ in the seventh form.

A) are B) is C) am D) were E) been

4)Выберите правильное время глагола:  Sheneverherhomework

A) is doing B) has done C) have done D) are doing E) do

5) Выберите правильный вариант:  I walked to school

A) already B) yesterday C) now D) always E) every day

6) Выберите правильный модальный глагол: Youre on holiday. You……….wake up early.

A) have to B) mustn’t C)should D) must E) doesn’t have to

7) Выберите правильный модальный глагол: The city museum is very interesting. You ……… visit it.

A) has to B) mustn’t C. should D) shouldn’t E) doesn’t have to

8) Выберите правильный модальный глагол: The pupils ……… wear school uniform.

A) have to B) mustn’t C. don’t have to D) shouldn’t E) doesn’t have to

9) Выберите правильное местоимение: Look at…….. He is my friend.

A) him B) her C) he D) you E) it

10) Выберите правильное наречие:  She (никогда) has breakfast

A) sometimes B) never C) often D) usually E) always

11) Выберите правильный ответ:  He (обычно) gets up at 8 o’clock in the morning

A) sometimes B) rarely C) often D) usually E) always

12) Найдите правильно составленное предложение: home/ usually/ at/ they/ 9/ at/ are

A) They usually are at home at 9.

  1. They are usually at home at 9

  2. They are at home usually at 9

  3. They usually are at 9 at home

  4. They are at 9 usually at home

  1. 13) Найдите правильно составленное предложение: often/ she/ go/ doesnt/ to the cinema

  2. A) She often doesn’t to the cinema go.

  1. B) She doesn’t often go to the cinema

  2. C) She go often doesn’t to the cinema

  3. D) She doesn’t go to the cinema often

  4. E) She often to the cinema doesn’t go

  1. 14) Вставьте наречие, данное в скобках в предложение. He works late at the office. (often)

  2. A) He often works late at the office

  1. B) He works often late at the office

  2. C) He works late often at the office

  3. D) He works late at the office often

  4. E) Often he works late at the office

  1. 15) Вставьте наречие, данное в скобках в предложение: They are at the seaside in summer (seldom)

  2. A) They seldom are at the seaside in summer

  1. B) They are seldom at the seaside in summer

  2. C) They are at the seaside seldom in summer

  3. D) They are at the seaside in summer seldom

  4. E) Seldom they are at the seaside in summer

  1. 16) Выберите верный совет:  I have got a cold.

  2. A) You should rub oil on the chest and drink hot chicken soup

  1. B) You should drink cold water

  2. C) You should not drink coffee

  3. D) You should not eat vegetables

  4. E) You should go to the dentist

  1. 17) Выберите верный совет:  I have got insomnia.

  2. A) You should rub oil on the chest and drink hot chicken soup

  1. B) You should drink cold water

  2. C) You should not drink much coffee or tea

  3. D) You should not eat vegetables

  4. E) You should go to the dentist

  1. 18) Выберите верный совет:  I have got a burn

  2. A) You should go to the dentist

  1. B) You should put it under cold water

  2. C) You should not drink much coffee or tea

  3. D) You should put the ice on it

  4. E) You should drink hot chicken soup

  1. 19) Выберите правильный ответ:  I cough and sneeze. My nose is runny. I have got a high temperature

  2. A) You have got a backache

  1. B) You have got a stomachache

  2. C) You have got a toothache

  3. D) You have got a burn

  4. E) You have got the flu

  1. 20) Выберите правильный ответ:  It hurts when I swallow

  2. A) You have got a backache

  1. B) You have got a sore throat

  2. C) You have got a toothache

  3. D) You have got a stomachache

  4. E) You have got the burn

  1. 21) Выберите правильный ответ:  It hurts when I move

  2. A) You have got a headache

  1. B) You have got a sore throat

  2. C) You have got a toothache

  3. D) You twisted your ankle

  4. E) You have got the burn

  1. 22) Найдите исчисляемое существительное

  2. A) water B) coffee C) apple D) honey E) chicken soup

  3. 23) Найдите исчисляемое существительное

  4. A) water B) coffee C) sugar D) pill E) chicken soup

  5. 24) Найдите неисчисляемое существительное

  6. A) lemon B) honey C) apple D) orange E) melon

  7. 25) Найдите неисчисляемое существительное

  8. A) lemon B) apple C) milk D) orange E) melon

multiurok.ru

Тесты на времена английского языка для 7-9 классов с ответами” – Оценка знаний учащихся – Иностранные языки

Тесты на времена английского языка для 7-9 классов с ответами

Выполнила: Алексеенко Юлия Сергеевна

учитель английского языка

Российская Федерация, Новосибирская область,

Новосибирский район, р.п Краснообск

Муниципальное бюджетное образовательное учреждение средняя общеобразовательная школа № 1

Грамматические тесты на времена английского языка для 7-9 классов с ответами

Present Simple Tense

Выберите правильный вариант формы Present Simple

  1. My brother _____ (to go) to the youth club every Thursday.

  1. go b) goes c) to goes

  1. The plane _____ (to take off) at 07:00 a.m. and _____ (to land) at 11:00 a.m.

  1. takes off, lands b) will take off, will land c) take off, land

  1. What _____ your opinion about this new article?

  1. are b) do c) is

  1. You are very allergic. Why ___ you eat so much chocolate?

  1. does b) do c) –

  1. Every year Sally _______ (to meet) her classmates at the party on October 31.

  1. meet b) meets c) to meet

  1. Paula _____ (to work) very hard. She is a great specialist.

  1. work b) not work c) works

  1. Uh! You always _____ (to cook) spaghetti. Can you cook something else?

  1. cooking b) cooks c) cook

  1. My teacher often _____ (to use) a computer during our lesson.

  1. uses b) is using c) to use

  1. Sometimes we ______ (to organize) weddings and anniversaries.

  1. are organizing b) organize c) organizing

  1. ____ you see each other every day?

  1. does b) are c) do

  1. Our new neighbor _____ (not speak) Russian. He ______ (to speak) Greek.

  1. doesn’t speak, speaks b) don’t speak, speak c) not speak, speak

  1. ____ your friend repair his car twice a year?

  1. does b) is c) do

  1. When ____ his birthday?

  1. does b) – c) is

  1. The Earth _____ (to move) round the Sun.

  1. moves b) is moving c) moved

  1. ___ they have a discount card ? I want to buy some goods.

  1. – b) are c) do

Past Simple Tense

Выберите правильный вариант формы Past Simple

  1. It ____ (to be) a very difficult job.

  1. is b) was c) were

  1. I _____ (to see) a woman yesterday. I think I know her.

  1. see b) seed c) saw

  1. A lot of reporters _____ (to be) at the conference last week.

  1. were b) was c) be

  1. ___ you buy his beautiful house in 2009?

  1. do b) were c) did

  1. Last winter we ______ (to move) to Italy.

  1. moved b) move c) did move

  1. He _____ (not live) in Boston in 2001.

  1. doesn’t live b) didn’t live c) not live

  1. When ___ Mag finish school?

  1. was b) is c) did

  1. That house ______ (to lose) its roof in the storm 2 years ago.

  1. lost b) lose c) losed

  1. Jenny _____ (to work) at a circus last spring.

  1. works b) did work c) worked

  1. We ____ (to find) a nice place on that island. It was great holidays.

  1. found b) finded c) find

  1. When ____ Jane decide to look for a new job?

  1. did b) was c) –

  1. My brother _______ (not help) me with the washing-up yesterday.

  1. don’t help b) didn’t help c) not help

  1. Lucy _____ (to study) at English school a year ago.

  1. studied b) studies c) did study

  1. It ____ (to be) very difficult test. I ______ (to look up) many words in dictionary.

  1. was, looked up b) were, looked up c) was, was looking up

  1. George’s father______ (to come) to us the day before yesterday.

  1. come b) comed c) came

Future Simple Tense

Выберите правильный вариант формы Future Simple

  1. After classes I ____ (to go) to English club.

  1. will go b) go c) am go

  1. The meeting ______ (to hold) tomorrow.

  1. is hold b) will hold c) hold

  1. ____ Penny come back next week?

  1. will be b) – c) will

  1. When we get a Paddington station, I _____ (to send) you a postcard.

  1. will send b) send c)’l send

  1. Next month our family ______ (to sell) a big van.

  1. sell b) sells c) will sell

  1. If the bus doesn’t come soon, she _____ (to be) late.

  1. is b) will c) will be

  1. What ____ happen if that box drops?

  1. will b) will be c) –

  1. Martin ______ (to buy) a new jacket next autumn.

  1. buys b) buy c) will buy

  1. Kate _____ (not marry) Bill. She loves another man.

  1. won’t marry b) marry c) not marry

  1. ____ you invite me to your party tomorrow?

  1. are b) do c) will

  1. My children _____ (to finish) school next year.

  1. will finish b) are finish c) –

  1. Where ____ they go for their holidays?

  1. do b) will c) will be

  1. Don’t worry! He _____ (to find) your keys.

  1. finds b) will find c) will be find

  1. If Santa Claus presents him a lap top, he _____ (to be) happy.

  1. will be b) be c) will

  1. If you can’t find our house, we ______ (to draw) a map for you.

  1. draw b) are draw c) will draw

Ответы:

Present Simple Tense

  1. B 2. A 3. C 4. B 5. B 6. C 7. C 8. A 9. B 10. C 11. A 12. A 13. C 14. A 15. C

Past Simple Tense

  1. B 2. C 3. A 4. C 5. A 6. B 7. C 8. A 9. C 10. A 11. A 12. B 13. A 14. A 15. C

Future Simple Tense

  1. A 2. B 3. C 4. A 5. C 6. C 7. A 8. C 9. A 10. C 11. A 12. B 13. B 14. A 15. C

pedsovet.su

Тест по английскому языку (7 класс) на тему: Тесты для 7 класса к учебнику “Enjoy English” Биболетова М. З.

Test 1. The World Teenagers’ Competition

Variant 1

Al. Mark the item where we can’t use the definite article the. (Отметьте вариант, в котором мы не можем употребить определенный артикль the.)

l) UNESCO

2) English-speaking countries

 3) New Wave Young

 4) World Teenagers’ Competition

A2. Find the unnecessary word. (Найдите лишнее слово.)

1) clever

2) intelligent

3)shy

4) hardworking

A3. Mark the adjective in superlative form. (Отметьте прилагательное в превосходной степени.)

1) successful

2) most important

3) largest

4) more independent

A4. Choose the necessary verb. (Выберите нужный глагол.) I will… my chance in the Teenager’s Competition.

l)win        

2) try

3) go        

4) give

Bl. Put the verbs in the brackets into the necessary form. (Поставьте глаголы в скобках в нужную форму.)

1)Не usually____(to take) part in the competition.

2) I ___(to be) out of luck last week.

CI. Make the sentence using the following words. (Составьте предложение, используя следующие слова.)

lucky / 50 / UNESCO / chance / participants / countries / to / visit / offers / the / different

Test 1. The World Teenagers’ Competition

Variant 2

Al. Mark the item where we can’t use the definite article the.

(Отметьте вариант, в котором мы не можем употребить

определенный артикль the.)

l) World Teenagers’ Competition

2) New Wave Young

3) English-speaking countries

4) UNESCO

A2. Find the unnecessary word. (Найдите лишнее слово.)

1) naughty

2) unfriendly

3)rude

4) polite

A3. Mark the adjective in superlative form. (Отметьте прилагательное в превосходной степени.) 

1) curious

2) more industrious

3) cleverest

4) serious

A4. Choose the necessary verb. (Выберите нужный глагол.) Don’t… the time.

1) miss        3) waste

2) take        4) have

Bl. Put the verbs in the brackets into the necessary form. (Поставьте глаголы в скобках в нужную форму.)

1)It___(to be) always very interesting to win something for nothing.

2)He        ___(not to miss) his chance yesterday.

CI. Make the question using the following words. (Составьте вопрос, используя следующие слова.)

words / yourself / describe / in / you / five / can?

Test 2. Describing people, describing yourself

Variant 1

Al. Match the words to the right translation. (Установите соответствие между словом и его переводом.)

  1. hospitable        а. полезный
  2. unforgettable        b. незабываемый
  3. responsible        с. гостеприимный
  4. useful        d. ответственный

А2. Choose the necessary verb. (Выберите нужный глагол.) Teenagers should … friendship.

1) collect

2) pretend

3) value

4) change

A3. Find the general question. (Найдите общий вопрос.) 

1) Where does your friend live?

2) What does he want to become?

3) Is he a great traveller?

4) How is your score?

A4. Mark the right answer. (Отметьте правильный ответ.)

A person who is very unkind is … .

1) nervous

2) humorous

3) helpful

4) cruel

Bl. Add -al, -y, -Jul, -able where it is necessary and write down a new word. (Добавьте суффиксы -al, -у, -Jul, -able, где это необходимо, и запишите новое слово.)

  1. enjoy             
  2. dirt               

3)success         

4) classic           

CI. Make the question using the following words. (Составьте вопрос, используя следующие слова.)

new / old / you / to / clothes / do / ones / prefer?

Test 2. Describing people, describing yourself

Variant 2

Al. Match the words to the right translation. (Установите соответствие между словом и его переводом.)

  1. industrious        а. трудолюбивый
  2. curious        b. хитрый
  3. talkative        с. любопытный
  4. cunning        d. разговорчивый

А2. Choose the necessary verb. (Выберите нужный глагол.) Не… a party.

1) arranged        3) collected

2) played        4) trusted

A3. Find the special question. (Найдите специальный вопрос.)

1) Do you value friendship?

2) Have you dreamt of more than three jobs?

3) Will his father give lectures?

4) What European countries have you been to?

A4. Mark the right answer. (Отметьте правильный ответ.)

A person who likes to be with others is … .

     1) talkative

     2) sociable

3)lazy

4) cruel

Bl. Add -Jul, -ly, -ous, -al where it is necessary and write down a new word. (Добавьте суффиксы -ful, -ly, -ous, -al, где это необходимо, и запишите новое слово.)

  1. music            
  2. care              
  3. friend            

4)danger          

CI. Make the question using the following words. (Составьте вопрос, используя следующие слова.)

person / character / of / you / are / good / a?

Test 3. What would you like to change in yourself?

Variant 1

Al. Mark the right translation of the word combination новогодние обещания. (Отметьте правильный перевод словосочетания новогодние обещания.) 

 l) New Year’s Eve

2) New Year Resolutions

3) New Year tree

4) Happy New Year

A2. Mark the sentence without the verb to be. (Отметьте предложение без глагола to be.)

1) I was in danger last summer.

2) My brother plays football so much.

3) He is hungry.

4) She has been to London.

   A3. Choose the right item. (Выберите правильный вариант.)

    It is Mary. She plays tennis … a week.

l)well

2)three

3) twice

4) a lot

   A4. Mark the right answer. (Отметьте правильный ответ.)    Would you like to change anything in yourself?

l) Yes, I do.

2) No, I do not.

3)Yes, I’d love to.

4) No, please.

Bl. Finish the sentence. (Закончите предложение.)

If I have enough money,        

CI. Make the sentence using the following words. (Составьте предложение, используя следующие слова.)

along / like / with / your / would / get /1 / to / friends

Test 3. What would you like to change in yourself?

Variant 2

Al. Mark the right translation of the word combination New Year Resolutions. (Отметьте правильный перевод словосочетания New Year Resolutions.)

1) канун Нового года

2) новогодние поздравления

3) новогодние обещания

4) новогодние подарки

А2. Mark the sentence with the verb to be. (Отметьте предложение с глаголом to be.)

1) I often write letters to my friends.

2) I like ice-cream very much.

3) She has enough money to buy a computer.

4) I am afraid he has missed his chance.

A3. Choose the necessary preposition. (Выберите нужный предлог.)

I’ll try to get along … my little brother.

l)to

2) of

3)for

4) with

A4. Mark the right answer. (Отметьте правильный ответ.) Would you like to change anything in yourself?

l)Yes, I’d love to.

2) Yes, I do.

3) No, please.

4) No, I do not.

Bl. Finish the sentence. (Закончите предложение.)

If I take part in the competition,        

CI. Make the question using the following words. (Составьте вопрос, используя следующие слова.)

        you \ responsible \for \are \what?

Test 4. What do you think about your future?

Variant 1

Al. Find the noun. (Найдите существительное.)

1) optimistic

2) responsible

3) disease

4) electronic

A2. Choose the necessary preposition. (Выберите нужный предлог.)

I am sure there will be cures … AIDS and cancer.

  1. for

2 to    

3) of

4)about

A3. Mark the right translation of the word combination ожидать с нетерпением. (Отметьте правильный перевод словосочетания ожидать с нетерпением.)

1) to look after

2) to look forward

3) to look at

4) to look for

A4. Mark the second syllable adjective. (Отметьте прилагательное, в котором второй слог ударный.)

1) tolerant

2)independent

 3) industrious

4) sociable

Bl. Translate the words and word combination into English. (Переведите слова и словосочетание на английский язык.)

1) лечебное средство        

2)загрязнение        

3)забота        

4) болезнь        

CI. Make the question using the following words. (Составьте вопрос, используя следующие слова.)

  he / usually / the / where / jog / morning / does / in?

Test 4. What do you think about your future?

Variant 2

Al. Find the noun. (Найдите существительное.)

1) talkative

2) intelligent

3) accident

4) sure

A2. Choose the necessary preposition. (Выберите нужный предлог.)

Who is responsible … it?

l)to

2) of

3)for

4)about

A3. Mark the right translation of the verb решать. (Отметьте правильный перевод глагола решать.) 

1) to care

 2) to solve

3) to believe

4) to rest

A4. Mark the third syllable adjective. (Отметьте прилагательное, в котором третий слог ударный.) 

 1) international

2) talkative

3) unfriendly

4) intelligent

Bl. Translate the words and word combination into English. (Переведите слова и словосочетание на английский язык.)

  1. подвергать опасности        
  2. открытие        

3)технология        

4) наука        

CI. Make the question using the following words. (Составьте вопрос, используя следующие слова.)

see / in / you / planet / how / ten / our / do / years?

Test 5. Let’s take our chance

Variant 1

Al. Match the words to the right translation. (Установите соответствие между словом и его переводом.)

  1. the deadline
  2. the grid
  3. the secret word
  4. the tickets

a.        кроссворд

b.        билеты

c.        крайний срок

d.        пароль

А2. Mark the word with the sound [w]. (Отметьте слово со звуком [w].)

 l)who

 2) whom

3) which

4) whole

A3. Mark the right answer. (Отметьте правильный ответ.) Did you win the competition?

1) Yes, we did. 2)Yes, we win.

3) No, he didn’t. 4) Yes, he won.

A4. Mark the right translation of the word combination заполнить анкету. (Отметьте правильный перевод словосочетания заполнить анкету).

1) the following question

2) the chance to win

3) to enjoy the competition

4) to fill in the entry form

Bl. Write in 2—3 sentences what we should do to get through to the final. (Напишите в 2—3 предложениях, что мы должны сделать, чтобы пройти в финал.)

__________________________________________________________________________________________________________

CI. Write 3—4 sentences about yourself. (Напишите 3—4 предложения о себе.)

Have you ever taken part in any competition? Where?

__________________________________________________________________________________________________________

Test 5. Let’s take our chance

Variant 2

Al. Match the words to the right translation. (Установите соответствие между словом и его переводом.)

  1. the tickets        а. кроссворд
  2. the secret word        b. билеты
  3. the grid        с. крайний срок
  4. the deadline        d. пароль

A2. Mark the word with the sound [h]. (Отметьте слово со звуком [h].)

1) what        3) whom

2) where                     4) whale

A3. Mark the right answer. (Отметьте правильный ответ.) Should we take care of our friends?

1) Yes, we do.         3) Yes, we should.

2) No, we do not.        4) No, should do not.

A4. Mark the right translation of the word combination быть опубликованным. (Отметьте правильный перевод словосочетания быть опубликованным.)

l)to be free

2) to be filled

3) to be worth

4) to be published

Bl. Write in 2-3 sentences what we should do to get through to the final. (Напишите в 2—3 предложениях, что мы должны сделать, чтобы выиграть приз.)

__________________________________________________________________________________________________________

CI. Write 3—4 sentences about yourself. (Напишите 3—4 предложения о себе.)

Have you ever taken part in any competition? Where?

__________________________________________________________________________________________________________

Test 6. Speaking about famous people

Variant 1

Al. Mark the word with the sound [w]. (Отметьте слово со звуком [w].)

l)what

2) whose

3)who

 4) whom

A2. Find the unnecessary word. (Найдите лишнее слово.) 

 1) Prime Minister

2) government

3) politician

4) soldier

A3. Choose the appropriate word. (Выберите подходящее по смыслу слово.)

Mary always travels and makes a lot of….

 1) competitions

 2) questions

 3)books

4) friends

A4. Find the wrong sentence. (Найдите неправильное предложение.)

1) He enjoys speaking English.

2) They don’t mind opening the window.

3) She doesn’t want listening to the conversation.

4) This girl hates drinking hot tea.

Bl. Write the appropriate word. (Напишите подходящее по смыслу слово.)

John is        in scientific literature.

CI. Make the sentence using the following words. (Составьте предложение, используя следующие слова.)

Russia / the / A. Sakharov / youngest / in / 1953 / became / academician / in

Test 6. Speaking about famous people

Variant 2

Al. Mark the word with the sound [h]. (Отметьте слово со звуком [h].)

1) white

2) what

3) where

4) whole

A2. Find the unnecessary word. (Найдите лишнее слово.)

1) law

2) government

3) politician

 4) scientist

A3. Choose the appropriate word. (Выберите подходящее по смыслу слово.)

Jennifer always travels and makes a lot of… .

1) notes

2) cities

3) books

 4) competitions

A4. Find the wrong sentence. (Найдите неправильное предложение.)

1) They wouldn’t like listening to the conversation.

2) He doesn’t mind opening the window.

3) She enjoys speaking English.

4) This boy hates drinking hot tea.

Bl. Write the appropriate word. (Напишите подходящее по смыслу слово.)

John enjoys        scientific literature.

CI. Make the sentence using the following words. (Составьте предложение, используя следующие слова.)

in / Peace / the / A. Sakharov / Prize / won / Nobel / 1975

Test 7. How can we communicate with each other?

Variant 1

Al. Mark the word with the sound [f]. (Отметьте слово со звуком [f].)

1) ghost

2) light

3) high

4) tough

A2. Find the unnecessary word. (Найдите лишнее слово.)

1) letters

2) messages

3) telegraphs

4) postcards

A3. Choose the right item. (Выберите правильный вариант.) 

All countries have much in common with ….

1) each other

2) one another

3) ones another

4) each others

A4. Find the wrong sentence. (Найдите неправильное предложение.)

1) He will give up to smoke.

2) They love sitting in the park.

3) She doesn’t want to go to the cinema.

4) The hunters stopped killing animals.

Bl. Write the appropriate word. (Напишите подходящее по смыслу слово.)

People used a special code to___with each other over a long distance.

CI. Make the sentence using the following words. (Составьте предложение, используя следующие слова.)

for / communication / used / long / means / were / these / distance / of / centuries

Test 7. How can we communicate with each other?

Variant 2

Al. Mark the word with the sound [s|. (Отметьте слово со звуком [s].)

l) carry

2) cure

3) coat

4) receive

A2. Find the unnecessary word. (Найдите лишнее слово.)

1) to phone

2) to ring up

3) to call up

4) to send

A3. Choose the right item. (Выберите правильный вариант.) 

Two friends have much in common with ….

1) each other

2) ones another

3) one another

4) each others

A4. Find the wrong sentence. (Найдите неправильное предложение.)

1) We finished writing the test.

2) They love being in the park.

3) She wouldn’t like going to the cinema.

4) The friends like feeding animals.

Bl. Write the appropriate word. (Напишите подходящее по смыслу слово.)

In 1832 people used a special code to        

messages.

Cl. Make the sentence using the following words. (Составьте предложение, используя следующие слова.)

in / telephone / in / the / opened / Moscow / first /

Test 8. How do we use computers?

Variant 1

Al. Match the words on the left and the elements on the right to make up compounds. (Составьте сложные существительные, соединив слова слева и справа.)

1)phone

2) mouse 3)fax

4) key

a.        pad

b.        call

c.        board

d.        message

А2. Find the verb. (Найдите глагол.)

1) communication

2) store

3) large

4)speech

A3. Choose the item with the Past Simple. (Выберите вариант с Past Simple.)

1) Nick played computer games in his childhood.

2) An electronic machine can store information.

3) Computers will offer new opportunities.

4) Next summer we are going to meet in Paris.

A4. Put the necessary pronoun. (Вставьте нужное местоимение.)

I can make new friends and chat with … on the Internet.

l)him

2) them

3) their

4) our

Bl. Make this sentence in negative one. (Сделайте предложение отрицательным.)

I enjoy playing computer games.

__________________________________________________

CI. Finish the sentence. (Закончите предложение.)

Computers are dangerous and addictive but they help us __________________________________________________

Test 8. How do we use computers?

Variant 2

Al. Match the words on the left and the elements on the right to make up compounds. (Составьте сложные существительные, соединив слова слева и справа.)

  1. net

2)mouse

3)key

4)fax

a.board

b.        work

c.        pad

d.        message

А2. Find the verb. (Найдите глагол.) 

1) addictive

 2) nervous

3) receive

4)speech

A3. Choose the item with the Future Simple. (Выберите вариант с Future Simple.)

1) Nick spent a lot of time on computer games.

2) An electronic machine will store more information.

 3) Computers offer new opportunities for everybody.

 4) I’m learning how to use the computer.

A4. Put the necessary pronoun. (Вставьте нужное местоимение.)

I can find the necessary information and ideas on the Internet and then use … in my work.

l)her

2) him

3) them

4) it

Bl. Make this sentence in negative one. (Сделайте предложение отрицательным.)

I enjoyed playing computer games.

__________________________________________________

CI. Finish the sentence. (Закончите предложение.)

Computers are dangerous and addictive but they help us __________________________________________________

nsportal.ru

Грамматический тест по английскому языку в 7 классе

Грамматический тест по английскому для 7 класса

Variant 1.

Choose the correct answer:

1. She………..very hard at school to get a better job.

A. study B. studies C. studying

2. Last night he……….a wonderful dream.

A. have B. had C. am having

3. I promise I…………..my grammar skills next year.

A. will improve B. improves C. improved

4. I can see a lot of…….…in the yard.

A. children B. childs C. childrens

5. India…….….in Asia.

A. is interested in B. is proud of C. is situated

6. We………….to Spain tomorrow evening.

A. go B. will go C. are going

7. They …………. TV when the phone……….

A. watched, rang B. were watching, rang C. watched, was ringing

8. At this time tomorrow I……………TV.

A. will watch B. will be watching C. watching

9. I………….to Japan twice.

A. have been B. was C. go

10. The film…………when we …………..

A. had started, arrived B. was started, arrived C. started, had arrived

11. Our new English textbook ….next year.

A. was published B. is published C. will be published

12. The test………….by students at the moment.

A. does B. is doing C. is being done

13. Pay attention…your pronunciation.

A. in B. at C. to

14. I can speak neither French nor German.- English is…foreign language I can speak.

A. only B. the only C. one

15. I would like you…………the classroom.

А. leave B. leaving C. to leave

Variant 2.

Choose the correct answer:

1. He is fond of swimming. He………to the swimming pool every day.

A. go B. goes C. going

2. Last year I………. England to improve my speaking skills.

A. visit B. visited C. am visiting

3. Maybe they………….. to the moon next year.

A. will fly B. fly C. have flown

4. My granny has got 10………….

A. sheep B. sheeps C. sheepes

5. English…….….all over the world.

A. speak B. spoke C. is spoken

6. I………….to the cinema tonight.

A. go B. am gone C. am going

7. When I ………….in, my project……….

A. came, discussed B. came, was being discussed C. come, was discussing

8. He……………karate tomorrow at 7 p.m.

A. will do B. will be doing C. does

9. We………….frog`s legs. They were disgusting.

A. have eaten B. ate C. eat

10. My mum…………dinner when I …………..home.

A. had cooked, came B. was cooked, came C. cooked, had come

11. Pizza………..by my mother tomorrow.

A. was made B. is made C. will be made

12. The problems………….now.

A. solve B. are solving C. are being solved

13. She was disappointed…… his behaviour .

A. in B. at C. with

14. I have neither brothers nor sisters. – I am….…child in my family.

A. only B. the only C. one

15. I would like you…………your age.

А. act B. acting C. to act

Keys. Variant 1. Variant 2.

1. B

2. B

3. A

4. A

5. C

6. C

7. B

8. B

9. A

10. A

11. C

12. C

13. C

14. B

15. C

 

 

.

multiurok.ru

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *