10 класс

Test yourself 10 класс – Happy English 10 класс рабочая тетрадь №2

Happy English 10 класс рабочая тетрадь №2

  • Workbook – Рабочяя тетрадь №2

    Автор:

    Кауфман К. И., Кауфман М. Ю.

    Издательство:

    Титул

ГДЗ(готовые домашние задания), решебник онлайн к рабочей тетради №2 по английскому языку, Happy English Workbook №2 за 10 класс авторов Кауфман К. И., Кауфман М. Ю. unit 3 lessons 12, 13, задание 1 – вариант решения задания 1


Unit 3:

    Lessons 3, 4 What country is described?: 1 2 3 4 5 6 Lessons 5, 6, 7 “The Maple Leaf Forever”…: 1 2 3 Lessons 8, 9 Australia is an island, isn’t it?: 1 2 3 Lessons 10, 11 What achievements of your country are you proud of?: 2 Lessons 12, 13 Test yourself: 1 2 3 4 Lessons 16, 17, 18 Homereading: 1 3 4 6 A B D

Unit 4:

    Lessons 1, 2 The clubs and how to select them: 1 3 4 5 Lesson 3 Lisa gets the letter: 1 2 3 4 5 6 Lessons 4, 5 Yosemite National Park: 1 2 3 4 5 7 8 Lessons 6, 7, 8 What did Lisa see in Yosemite National Park?: 1 2 3 4 5 7 8 9 Lessons 9, 10, 11 What happened on the Merced River: 1 2 3 4 5 Lessons 12, 13 Test yourself: 1 2 3 4 5 Lessons 16, 17, 18 Homereading: 2 3 B C

Unit 5:

    Lessons 1, 2 “Just in my dreams you let me into your heart…”: 1 2 3 4 5 7 Lessons 3, 4 It turned out that Dima had always known that David: 1 2 3 4 Lessons 5, 6 “All the world’s a stage”: 1 3 4 5 Lessons 7, 8 What is RP?: 1 2 Lessons 12, 13 Test yourself: 2 3 4 5 Lessons 16, 17, 18 Homereading: 2 3

gdz-five.ru

Тесты по английскому языку (10 класс М.З. Биболетова)

Test yourself №1. Unit 1 “Start anew”

  1. Find the odd word out:

  1. shirt, trousers, shoes, tie, jacket, suit

  2. fashionable, smart, trendy, stylish, expensive

  1. Match the words.

  1. What is good about a school uniform?

Everybody looks the same, having your own style, being proud of your school, competition in dress at school, opportunity to show that you have smth more to you than just your clothes.

4. Answer the question:

1. Do you think schools should have a uniform? Why do you think so?

5.Translate:

  1. В нашей школе уроки начинаются в 8 утра.

  2. Мы не носим школьную форму.

  3. Мы имеем по 5,6 уроков каждый день.

  4. Школа готовит нас к будущей профессии.

Test yourself №2.

  1. Find the odd word out:

  1. trainers, boots, sandals, T-shirt, tennis shoes

  2. trendy, beautiful, delicious, unpopular, smart

  1. Match the words.

  1. What is bad about a school uniform?

Being proud of your school, suppress the individuality, discrimination because of clothes,

sense of belonging to a school, not everybody can afford trendy clothes, everybody looks the same

4. Answer the question:

1. Do you think schools should have a uniform? Why do you think so?

5. Translate:

1. Мы обедаем во время перемены.

2. Ученики не носят школьную форму.

3. Школьная форма поможет решить вопросы дисциплины.

4. В нашей школе есть дресс код.

Test V-1. Unit 1,2 (М.З. Биболетова)

I. Match the words.

1. extra-curricular a) down

2. nuclear b) time

3. to hand c) records

4. to get on d) alive

5. to save e) family

6. to award f) nerves

7. to set g) activity

8. to come h) prizes

II. Choose the right variant.

1.I____ do it tomorrow.

a) can b) could c) will be able to

2. It took a lot of time but we____ learn our family history.

a) can b) could c) were able to

3. We tried but ____ find out the truth .

a) can’t b) couldn’t c) weren’t able to

4.All trains arrive ____.

a) in time b) on time c) just in time.

5. I wish I___ a lot.

a) would travel b) traveled c) travel.

6. If I___ more time, I___ many different tasks.

a) had, managed b) had, would manage c) would have, managed

7.If I___ you, I_____ to the places where his relatives live.

a) was, traveled b) were, would travel c) was, would travel

8. She ___ all that the newspaper say.

a) don’t believe b) doesn’t believes c) doesn’t believe

III. Translate into Russian.

1. It was my niece who got on my nerves.

2. I wish I knew all my ancestors.

3. Blood is thicker than water.

4. It runs in the family.

IV. Answer the questions.

1. Can you manage your time?

2. What do you usually do to relax after school?

3. How do you identify yourself?

Test V-2.

I. Match the words.

1. extended a) student

2. to keep b) agenda

3. to come c) time

4.to score d) activity

5.to waste e) points

6. detailed f) from

7. extra-curricular g) company

8. bright h) family

II. Choose the right variant.

1. I wish we___ have fun at the party.

a) can b) could c) will be able to

2. My parents wish I____ the university.

a) entered b) would enter c) enter

3. It was dark, we ___ see anything.

a) can’t b) couldn’t c) could

4. I__ help you tonight.

a) can’t b) couldn’t c) won’t be able to

5. Try to come ___.

a) on time b) in time c) just in time

6. If I___ you, I ___ waste time.

a) was, don’t b) was, wouldn’t c) were, wouldn’t

7. If I____ to beat my laziness, I ____be happy.

a) managed, would b) manage, would c) managed, will

8) My brother___ a lot.

a) know b) knows c) is knowing

III. Translate into Russian.

1. You should manage your time in order to combine studies with hobbies.

2. We took a taxi in order to come on time.

3. Your own flesh and blood.

4. It runs in the family.

IV. Answer the questions.

1.Can you manage your time?

2.What do you usually do to relax after school?

3.How do you identify yourself?

infourok.ru

Тест по английскому языку (10, 11 класс) по теме: Грамматический тест 10-11 класс

TEST YOURSELF №2.  CHOOSE THE CORRECT ANSWER.

1. The rain… stopped by 4 o`clock.                                                                                      

a)  had    b)  has   c)  are                                                                                                          

2.  I … studiyng  English since 2010.

a)  have been  b)  has been  c)  had been

3.  I  like walking … .            

a) fast  b)  fastly  c)  unfastly

4.  He says that she … in the evening.

a)  comes  b)  will come  c)  would come

5.  My sister decided that she … to the cinema next Sunday.

a)  will go  b)  would go  c)  will be going

6.  Are you interested … football?

a)  in playing  b)  at playing  c)  on playing

7.   I am looking forward … to the party.

a)  to going  b)  on going  c)  at going

8.  I haven`t  read the letter … .

a)  already  b)  yet  c)  usually

9.  She … for this company for 10 years.

a)  worked  b)  has been working   c)  works

10.  Printing … in China.

a)  has been invented  b)  invented  c)  was invented

11.  Do you know … ?

a)  when Boxing Day is  b)  when is  Boxing Day  c)  Boxing Day is when

12.  The cats … a lot of mice. They aren`t hungry.

13.  I didn`t see this play yesterday. … I.

a)  neither did   b)  so did   c)  either did

14.  I have never listened to … stories.

a) so  b)  such a  c)  such

15.  If I … you  I would help him.

a)  was  b)  were  c)  had been

16. If the weather … warmer they would have gone to the country.

a)  had been b)  was  c)  has been

17.  I  asked him if he … anything.

a)  wanted  b)  wants  c)  will want

18.  The girl said that she … her work the next day.

a)  begins  b)  began  c)  would begin

19.  I have very … time, I am very tired.

a)  little  b) much  c)  few

20.  Somebody told you about him, didn`t … ?

a) he  b) you  c) they  

Ключи: 1-a, 2-a, 3-a, 4-b, 5-b, 6-a, 7-a, 8-b, 9-b, 10-c, 11-a, 12-b, 13-a, 14-c, 15-b, 16-a, 17-a, 18-c, 19-a, 20-c.

 

nsportal.ru

Тест по английскому языку (10 класс) по теме: Тест по английскому языку, УМК Millennium, 10 класс, Unit IV

ENGLISH-10                                                                                                                                   UNIT 4

TEST

1. Прослушайте выпуск новостей и выберите подходящие варианты для заполнения пропусков. Вы услышите текст два раза.

The Government plans to give 1) _____ dollars to assist the farmers. This money was planned for improving Sydney’s 2) _____ but has now been re-allocated.

Australia has experienced its worst drought in over fifty years. Farmers say that the money will not help them because it is 3) _____.                

An airplane which was carrying a group of 4) _____ was forced to land just 5) _____ minutes after take-off. The passengers were saved by 6) _____. The operation was helped because of the good weather. The passengers thanked the 7) _____ for saving their lives but unfortunately they lost their 8) _____.

1)         a) 250 000 000                         b) 205 000 000                 c) 25 000 000

2)         a) buses                                 b) airelines                         c) roads

3)         a) too little                                 b) too late                         c) too quick

4)         a) adults                                 b) children                         c) farmers

5)         a) 3                                         b) 50                                 c) 25

6)        a) the boats                         b) the helicopters                 c) the ocean liners

7)        a) plane                                 b) good weather                 c) pilot

8)         a) school bags                         b) clothes                         c) instruments

2. Заполните пропуски словами из рамки. Два слова в рамке лишение.

unemployment

debts

sharing

profit

wasted

possession

loneliness

essentials

illiteracy

budget

irresponsibility

economies

1) A lot of old people without relatives try to deal with their ________.

2) Japan is one of the most industrialized ________.

3) If the effort brings no result we speak about ________ resources.

4) According to the vocabulary, ________ is the state of not knowing how to read or write.

5) During the crisis the ________ are on the rise.

6) Mr. Grattan is thinking about ________ his money among his children.

7) The meaning of word “________” is similar to the meaning of the word “necessities”.

8) It’s an article about the ________ of the people who have destroyed many ancient statues.

9) The rate of ________ is an indicator of the health of the society.

10) Those documents are now in the ________ of the Guardian.

3. Образуйте нужную форму глаголов в скобках.

1) Every week my sister (TO ATTEND) a school club.

2) These plans (TO DISCUSS) by my parents a few years ago.

3) My boss is interested in (TO COOPERATE) with Singaporean factories.

4) Next month I (CAN) pay for my new car.

5) My friend (NOT TO CHANGE) at all since I saw him in 2010.

6) By now all cakes (TO EAT) by our colleagues.

7) He (TO BECOME) a billionaire before I was born.

8) At the moment I (TO HAVE) a lunch near my office.

9) Recently a new branch of the bank (TO OPEN) in Germany.

10) Unless the weather (TO BE) fine, I won’t go to the forest.

11) I’m so upset. I (TO LOOK) for a job for many weeks.

12) I (NOT TO DRIVE) my car this week.

4. Прочитайте текст и выберите наиболее верный и полный вариант ответа на каждый вопрос после него.

Polar purpose

In 1997, a group of twenty British women made history. Working in five teams with four women in each team, they walked to the North Pole. Apart from one experienced female guide, the other women were all ordinary people who had never done anything like this in their lives before. Who were these women and how did they succeed where others failed?

In 1995 an advertisement about a selection for the expedition was put in several British newspapers. Nearly one hundred women took part in the first selection weekend and then twenty women were chosen. The youngest of these was twenty-one and the oldest was fifty-one. In the group there was a mother of triplets, a teacher and even a film producer.

They were a mixed group but they all really wanted to take part in the adventure and make it a success. Each of the women agreed to raise the £2500 needed for the expenses and the airfare to Canada, where the expedition began. They also committed themselves to following an intensive physical training programme before leaving the UK. The women set off as soon as they were ready.

Once in the ice, each woman had to ski along while dragging 50 kilos of baggage. This would not have been too bad on a smooth surface, but for long stretches, the Arctic ice is pushed up into huge blocks two or three metres high. The temperature was always below freezing point and sometimes strong winds made walking while pulling so much weight almost impossible. It was so easy to lose their necessary stuff. Also, it was very difficult to put up their tents when they stopped each night.

In such conditions the women were making good progress if they covered fourteen or fifteen kilometers a day. But there was another problem. Part of the journey was across a frozen sea with moving water underneath the ice and at some points the team would drift back more than five kilometers during the night. So they had to spend part of the next day covering the same ground again. Furthermore, each day it would take three hours from waking up to set off and another three hours every evening to set up the camp and prepare the evening meal. All these conditions weakened woman’s bodies and mind.

So, how did they manage to succeed? They realised that they were part of a team. Any form of selfishness could result in the efforts of everyone else being completely wasted, so personal feelings had to be put to one side. At the end of their journey, the women agreed that it was the mental effort far more than physical fitness that got them to the North Pole.

1) What was so extraordinary about the expedition?

        a)        There was no one to lead it.

        b)        The women did not have any men with them.

        c)        It was a new experience for most of the women.

        d)        The women had not met one another before.

2) What did the women who answered the advertisement have in common?

        a)        They were about the same age.                 c) They all had plenty of money.

        b)        They had all suffered pain and discomfort.        d) They all wanted to achieve a goal.

3) What does underlined ‘these’ refer to?

        a)        all the women                                         c) the women who went on the trip

        b)        the training expeditions                                d) the unsuitable women

4) What did each woman have to do before the start of the expedition?

        a)        visit Canada                                         c) learn to ski

        b)        get fit                                                        d) meet the other women

5) On the expedition, the women had to be careful to avoid

        a) falling over on the ice.         

        b) being left behind.        

        c) losses of the instruments and the equipment.        

        d) getting too cold at night.

6) It was difficult for the women to cover 15 kilometres a day because

        a)        they got too tired and exhausted.                 c) they kept getting lost.

        b)        the ice was moving.                                d) the temperatures were too low.

7) What is the main message of the text?

        a)        Motivation and teamwork achieve goals.

        b)        Women can do anything they want.

        c)        It is sometimes good to experience difficult conditions.

        d)        Arctic conditions are very difficult.

8) The best alternative title for the text is

        a) Discovery of the Nord Pole

        b) Staying fit in modern life

        c) The team of the housewives

        d) Brave dreamers

ENGLISH-10                                                                                               UNIT 4

TEST

Текст для аудирования

Newsreader:

This is the 6 o’clock news for Tuesday 25 November. And first the headlines:

The Prime Minister has promised to help the drought stricken farmers in the northern part of the country who haven’t seen rain for nearly two years. And in Sydney a group of school children are successfully rescued from a plane which landed in the sea shortly after take-off. Transport workers are on strike in Melbourne over a pay claim and the strike looks set to spread to other states. And on a fashionable note, there’s to be a new look for the staff of QANTAS, Australia’s national airline.

The Prime Minister has stated today that he will make two hundred and fifty million dollars available to help the farmers who have not seen rain for years, get through the next five years. Money that were planned for the re-structuring of Sydney’s road system has been re-allocated to the farmers. Farmers are to receive financial assistance to help see them through the worst drought in over 50 years. Many farmers feel that while the money is welcome it has come too late to save them and their farms from financial ruin.

A group of school children who were travelling in a privately chartered aeroplane from Sydney to Queensland to take part in a musical concert found themselves swimming for the shore when their aeroplane had to land in the sea just three minutes after taking off from Sydney airport. The pilot managed to bring the aircraft and its 50 passengers down safely in the calm waters of Botany Bay where boats were able to come to the rescue of the boys. The fact that it was a weekend meant that there were hundreds of boats in the bay enjoying the good weather. ‘We owe our lives to the skill of the pilot,’ said one of the boys, but the pilot replied modestly that it was ‘a part of a day’s work’. However, all their musical instruments were lost and the children never got to play at their concert.

ОТВЕТЫ И БАЛЛЫ

1.

Каждый верный ответ – 1 балл. Всего – 8 баллов.

2.

1) loneliness

2) economies

3) wasted

4) illiteracy

5) debts

6) sharing

7) essentials

8) irresponsibility

9) unemployment

10) possession

Каждый верный ответ – 1 балл. Всего – 10 баллов.

3.

1) attends

2) were discussed

3) cooperating

4) will be able to

5) hasn’t changed

6) have been eaten

7) had become

8) am having

9) was opened

10) is

11) have been looking

12) haven’t driven

Каждый верный ответ – 1 балл. Всего – 12 баллов.

4.

Каждый верный ответ – 1 балл. Всего – 8 баллов

ИТОГО: 38 баллов

Перевод баллов в оценку:

34 – 38 баллов – “5”

25 – 34 балла – “4”

13 – 24 балла – “3”

менее 13 баллов – “2”

nsportal.ru

Тест по английскому языку (10 класс) по теме: Тест для 10 класса

                                                               Test 10 класс

  1. Прочитайте текст. Определите, какие из приведённых утверждений А 1 – А8 соответствуют содержанию текста (1 – True), какие не соответствуют (2 – False), и о чём в тексте не сказано, то есть на основании текста нельзя дать ни положительного, ни отрицательного ответа (3- Not stated).

Such pastime as playing video games is gaining more and more popularity nowadays all over the world. There are numerous reasons for this and, first of all, playing computer games is the best way for many people to forget about their routine job and everyday problems they have to face in real life.

The first prototype of modern computer games was invented in 1947 at the moment there are a lot of companies focused on development and production of computer games. There are game designers and programmers, sound designers and musicians, graphic designers and producers. They are all called game developers. It takes a lot of effort and money to produce a game and it is a serious business.

Nowadays, when nearly everyone has PC or a notebook with the Internet connection, online games become more and more popular. Some of them imitate real life in many aspects, as the player can communicate with characters and other players, they can marry and sometimes even have children while there are still battles and guests for those who are not interested in starting relationship.

Being a wonderful way to relax and spend free time playing computer games may also become a serious problem when a person gets too addicted to it or obsessed with the world on the screen. Some people may consider real life too dull and boring, compared to the exciting adventures they have in the game, and it may even lead to associating oneself with the favorite character. Spending a lot of time in front of the screen may also cause problems with eyes and spine.

A1 Video games become more and more popular nowadays.

  1. True                  2) False                      3) Not stated

A2 Only few people work at the development of a game.

1)True                  2) False                      3) Not stated

            A3 Communicating with other players is more interesting than actually playing the game.

1)True                  2) False                      3) Not stated

             A4 One may become obsessed with his or her favorite.

1)True                  2) False                      3) Not stated

             A 5 Spending hours in front of the computer screen is unhealthy.

1)True                  2) False                      3) Not stated

             A6 There are 5 big companies producing computer games.

1)True                  2) False                      3) Not stated

           

               A7 Some people think computer games are more exciting.

1)True                  2) False                      3) Not state

               A8 Computer games never try to imitate real life.

1)True                  2) False                      3) Not state

  1. Form a word that fits in the blank space from the word in capitals.
  1. I think these were really exciting holidays.

EXCITEMENT

  1. During my stay in Spain I was treated with great_________.

POLITE

  1. My host family was very ________ and I liked them very much.

FRIEND

  1. My friend was so ________ it was hard to believe it was her first week in Spain.

CONFIDENCE

  1. I’m sure I will get a letter from my new friend soon. I should be just more ____________.

PATIENCE

  1. I must write to my host family to thank them for their _________.

HOSPITABLE

  1. Choose the right answer.
  1. Steve … English since he was five old.
  • learns
  • has been learning
  • learned
  • is learning
  1. I suddenly remembered that … my documents.

-have forgotten

           – forget

           -had forgotten

           -forgot

          3. How old … when you got married.

           –  are you

           – were you

           – will you be

           – have you been

4. You should apologize … her.

– before

– for

– to

– with

5. What … wonderful news!

– a

– the

– an

–   –

6. I haven’t driven a car … ten years.

– since

–   –

– for

– ago

7. I can’t rely on … in this case.

– his

– him

– he

– himself

8. Their party was awful. It was a complete … .

– success

– treat

– failure

– entertainment

9. He was an excellent actor and his … was always convincing.

– act

– play

– game

– performance

10. All the sportsmen were in good … .

– shape

– form

– style

– figure

11. In summer even in big cities many people … short and T-shirts.

– dress

– wear

-put

– take

12. She is very …, she finds it difficult to meet people and talk to strangers.

– confident

– reliable

– ambitious

– shy

13. Nobody enjoyed the food, it was … .

– tasteless

– tasty

– well-done

– delicious

14. When they lived in England his parents weren’t rich and couldn’t sent him to a … school.

– state

– public

– elementary

– high

15. I don’t have a car of my own, so I have to … a taxi to take me to the airport.

– order

– require

– command

– ask

Ответы

А1 –1

А2 –2

А3- 3

А4 –1

А5-1

А6 –3

А7- 1

А8 -2

Слова: 1 – politeness, 2 – friendly, 3 – confident, 4 – patient, 5 – hospitality

Лексико-грамматический тест

1. has been learning

2. forgot

3. have you been

4. to

5. a

6. for

7. him

8. failure

9. play

10. shape

11. wear

12. shy

13. tasteless

14. public

15. order

nsportal.ru

Тест по английскому языку 10-11 классы

Тест по английскому языку

(10 -11 класс)

Раздел 1. Аудирование

Listen to the text and choose the correct answer

  1. The city can boast the ancient…

a) theatre b) cinema d) library

  1. The amphitheatre has … seats on both levels.

a) nineteen b) forty two c) twenty three

  1. The high parapet proves that …

a) there are five entrances onto the stage b) fights were held there

c) spectators used to walk there

  1. The form of the stadium resembles the letter …

a)T b) U c) V

  1. The stadium used to hold … twenty thousand people.

a) much than b) more than c) less than

  1. … was decorated with statues of athletes.

a) The stadium b) The stage c) A huge building

  1. Two in every three of the spaces were …

a) the stadium b) the theatre c) shops

  1. … shops are connected to each other.

a) All the b) Some of the c) Modern

  1. The wall to separate a part of the stadium was built … .

a) not long ago b) in the third century c) recently

  1. The guide wants to show the … .

a) suburbs b) castle c) main street

Раздел 2. Чтение. Задание 1

Установите соответствие между заголовками AF и текстами 15. Занесите свои ответы в таблицу. Используйте каждую букву только один раз. В задании один заголовок лишний.

  1. Joke D. Fairy- tale

  2. Poem E. The most popular fiction

  3. Gardening F. Retrospection

  1. I sit and wait

Does an angel contemplate my fate?

And do they know?

The places where we go

When we are grey and old?

  1. – What your husband needs, Mrs. Lopez, is a complete rest. I have prescribed sleeping pills.

  • Very well, doctor. How should he take them?

  • He shouldn`t, take them yourself.

  1. I claim to smoke for pleasure but I realize that slowly I am losing control and I hate that. I feel I`m already cooked.

  • What kind of person are you really?

  • I follow my first instincts. In a retrospect I am a “Why do you do that” type of person.

  • If you are leaving in emergency what three things would you take?

  • A toothbrush, a change of underwear, and my camera with a flash.

  1. The genre of detective stories is one of the most popular nowadays both in Britain and in Russia. Detective stories together with romances are sold in millions of copies all over the world. That is what we prefer.

  1. If you want your flower to grow constantly within summer, water them regularly and fertilizer in a proper way as the instruction demands.

1

2

3

4

5

Задание 2

Прочитайте текст и заполните пропуски 1-6 частями предложений, обозначенными буквами AG. Одна из частей в списке AG лишняя. Занесите букву, обозначающую соответствующую часть предложения, в таблицу.

William Blake (1757-1827) is today regarded as one of the most original English writers and artists, 1___________________________________________.

Born in London, he spent most of his years in the centre of the capital, but 2___________________; the streets of the metropolis became for him windows to infinite time and space.

Blake`s visions began early, and throughout his life he experienced what was, for him, direct contact with spirits of the long-dead, with angels, God and the devil. While modern psychiatry would consider Blake to have been under the spell of hallucinations, 3___________________________.

He was also not shy in describing the sources of his inspiration to his friends and colleagues. The eccentric reputation he thus gained did little to help him to commercial success; for most of his life his work was neglected, 4____________________________________.

But while his work was often out of step with his time, few of the best artists of his day doubted his technical ability. Trained as an engraver, he pushed forward the boundaries of that art by his own innovations, and combined it with his poetry to such an extent 5_____________________________. Among the best known (and easiest to understand) of his hand-illustrated books are Songs of Innocence and Songs of Experience, 6________________________________________________.

  1. and he often lived near to poverty

  2. yet during his lifetime he was largely ignored and often called mad

  3. that one cannot be properly understood without the other

  4. for him the vision were real and directly inspired and guided his art

  5. his visionary powers transformed everything around him

  6. which contain some of the simplest and most beautiful lyrics in the English language

  7. he never quite left home

1

2

3

4

5

6

Раздел 3. Грамматика и лексика.

1. Put the correct word.

1. Where is Kate? She _____ tennis.

A. plays B. is playing C. play D. played

2. ______ not any glass in the windows, that is why ____ so cold in the room.

A. It is, there is B. It was, there is C. There are, it is D. There is, it is

3. She was tired and asked me _____ make so much noise.

A. didn’t B. did not to C. not D. not to

4. Both Steve ______ Jane ______ here.

A. or, is B. and, is C. or, are D. and, are

5. I didn’t know if he needed any help. _______ ?

A. So did I B. Neither did I C. So didn’t I D. Neither didn’t I

6. ___ President of ___ United States lives in ____ White House in ___ Washington D.C.

A. -, the, the, – B. -, the, -, the C. -, -, the, the D. The, the, the, –

7. I have my English class ___ Monday morning.

A. in B. at C. for D. on

8. _____ breakfast yet? Yes, I ____.

A. Did you have, have B. Had you had, have C. Have you had, have D. Do you have, had

9. I was late. The teacher ___ a test when I ___ to class.

A. has already given, got B. had already given, got C. has already given, get D. was already giving, get

10. How long will it ___ to do the homework?

A. need her B. take her C. she take D. she need

11. Mary has never been to London, ____ she?

A. has B. did C. hasn’t D. didn’t

12. According ___ the list he was the 10th.

A. to B. at C. on D. for

13. He grew up in New England, ____?

A. don’t you B. didn’t he C. doesn’t he D. did he

14. Lorena is ____ girl I have ever met.

A. the most beautiful B. a more beautiful C. the beautifulest D. most beautiful

15. Newspapers and magazines ____ just by the postman.

A. have been bring B. has been brought C. have been brought D. were bought

16. I haven’t got ______ money with me.

A. no B. some C. any D. a

17. He said he _____ that man before.

A. never met B. did not meet C. had never met D. did not never meet

18. When I ______ the children ______ television peacefully.

A. came, watched B. came, were watching C. was coming, were watching D. was coming, watched

19. Have you ever been _____ Paris.

A. in B. to C. at D. through

20. Who ____ Phil with his homework?

A. does help B. helps C. do help D. help

21. The train ______ at 5 o’clock.

A. will leave B. leaves C. leave D. is leaving

22. My sister ____ some new clothes last week.

A. had bought B. bought C. was buying D. have bought

23. The tickets ____ yesterday.

A. was sold B. sold C. were sold D. sell

24. Lisa said that she ______ this book.

A. buys B. bought C. has bought D. had bought

25. She _____ to Moscow, if she _____ her homework.

A. go, will do B. goes, does C. will go, does D. will go, do

2. Word formation. Form a word that fits.

Homework

School inspectors have found that contrary to all (0) expectations (EXPECT)

children don`t (1)_________________( LIKE )homework at all. In fact, many do more than their teachers suggest, either because of (2) ___________ (ANXIOUS) about their marks or simply for (3) __________ (ENJOY). The inspectors` findings add to the evidence of the (4) __________ (POWER) beneficial effects of homework on pupils` (5) _________ (ACHIEVE).

The inspectors also recommend the (6) _________ (INTRODUCE) of “homework charters”. These tell parents and children how much (7) ________ (ADD) work is expected and provide (8) __________ (ENCOURAGE) to schools to form links with parents who can check that tasks are (9) ___________ (PROPER) completed. International (10) ___________ (COMPARE) suggest that a typical 14-year-old does 6 hours homework in Britain, 8 hours in Italy, and almost 9 hours in Hungary, Japan and Poland.

Раздел 4. Culture Quiz

Choose a, b, c or d to answer the questions

  1. What is the most ancient sight in Great Britain?

a) the Tower of London b) Stonehenge c) Hadrian`s Wall d) Warwick Castle

  1. What do British people call “La Manche”?

a) the British Channel b) the English Channel c) the French Channel d) the Irish Channel

  1. When did the Romans first invade Britain?

a) in 55 AD b) in 55 BC c) in 155 BC d) in 155 AD

  1. What is the British Royal Family`s surname?

a) Lancaster b) York c) Windsor d) Hanover

  1. Which is the longest?

a) an inch b) a mile c) a kilometer d) a yard

  1. Of how many states was the USA initially composed?

a) 10 b) 11 c ) 12 d) 13

  1. Which of the following English proverbs corresponds to «Своя рубаха ближе к телу»?

a) Every cloud has its silver lining. b) Clothes make the man.

c) Every bird likes its own nest. d) Charity begins at home

  1. What is an “English breakfast”?

a) an early meal b) a substantial breakfast c) a quick breakfast d) cold leftovers

  1. What is the British money today?

a) euros b) dollars c) pounds d) crowns

  1. Who wrote “Winnie-the-Pooh”?

a) A. Milne b) L. Carroll c) O. Wilde d) J.R. Tolkien

Раздел 5. Письмо.

Comment on the following statement.

Some people argue that in the modern world it is necessary to be able to speak at least two foreign languages. Others say that it is better to know one foreign language very well than to have poor command of two foreign languages.

What is your opinion?

Write 200 — 250 words

Use the following plan:

– make an introduction (state the problem)

– express your personal opinion and give reasons for it

– give arguments for the other point of view

– explain why you don`t agree with it

– draw a conclusion

Использованная литература:

1.http://runodog.ru/index/2010_2011/0-14#1011_911

2. К.С. Махмурян, О.П. Мельчина: Олимпиады по английскому языку для 9 – 11 классов; Титул; 2013.

Раздел 1. Аудирование:

1 балл за каждый правильный ответ – всего 10 баллов

1a, 2b, 3b, 4b, 5c, 6c, 7c, 8b, 9b, 10c

Раздел 2. Чтение: 1 балл за каждый правильный ответ – всего 11 баллов

1. 1B, 2A, 3F,4E, 5C

2. 1B, 2G, 3D, 4A, 5C, 6F

Раздел 3. Грамматика и лексика

1 балл за каждый правильный ответ – всего 25 баллов:

1. 1) B; 2) D; 3) D; 4) D; 5) B; 6) D; 7) D; 8) C; 9) B; 10) B; 11) A; 12) A; 13) B; 14) A; 15) C; 16) C; 17) C; 18) B; 19) B; 20) B; 21) B; 22) B; 23) C; 24) D; 25) C

2. 1балл за каждый правильный ответ – всего 10 баллов:

1. dislike 2. anxiety

3. enjoyment 4. powerful

5. achievement 6. introduction

7. additional 8. encouragement

9. properly 10. comparisons

Раздел 4. Страноведение

1 балл за каждый правильный ответ – всего 10 баллов:

1b, 2b, 3b, 4c, 5b, 6d, 7d, 8b, 9c,10a

Раздел 5. Письмо – 14 баллов

Общая сумма баллов работы – 80

infourok.ru

❺ Английский язык 10 класс

Тест по английскому языку для 10 класса

Пожалуйста, подождите пока страница загрузится полностью.
Если эта надпись не исчезает долгое время, попробуйте обновить страницу. Этот тест использует javascript. Пожалуйста, влкючите javascript в вашем браузере.

If loading fails, click here to try again

Поздравляю, вы прошли тест Тест по английскому языку для 10 класса.

Вы ответили на %%SCORE%% из %%TOTAL%%.

Итог: %%RATING%%


Ваши ответы выделены серым.

Количество оставшихся вопросов: 10.

Тест для 10 класса по английскому языку состоит из 10 заданий. На каждый вопрос в тесте дан блок ответов. Блок заданий носит практико ориентированный характер, направленный на проверку усвоения материала пройденного по программе 9-10 классов. Данная работа рассчитана на среднюю подготовленность учащихся. Может использоваться для самостоятельных проверочных работ, для индивидуальных занятий и как подготовка к контрольным работам. Проходя тест, школьники лучше усваивают материал по теме. Проводить тестирование лучше в течение всего учебного года, для выявления слабых мест в изучении программы.

Понравился материал? Загрузка…

otlgdz.online

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *