7 класс

Задание на чтение по английскому языку 7 класс – Тесты по чтению на английском для 7 класса

Содержание

Тесты по чтению на английском для 7 класса

В данной статье вы найдете подборку текстов для чтения по английскому языку для 7 класса. Тексты и задания разной уровни сложности, поэтому вы можете подобрать текст, соответствующий нужному уровню. Все тесты для чтения даются с ответами.

Тексты по чтению для 7 класса даны по следующим темам:

  • School and education – Reading test My New School Is Fantastic.
  • Travelling and tourism / Animals / Britain — Reading comprehension test Mysterious Monster
  • Music – Reading task Street musicians

В конце статьи вы найдете ответы к тестам по чтению.

Текст для 7 класса по теме ЖИВОТНЫЕ с заданиями также можно найти здесь. 

Тест по чтению для 7 класса #1. My New School Is Fantastic

Rita Nelson is fourteen, and she has changed her school because her parents moved to another town this summer.

“Let me tell you about my new school. I’m having a great time. All pupils are very friendly, but it’s very different from my old school. I can tell you! First of all school starts at 8.00 here, a whole, hour before it did in that school. This morning I forgot about it and got to school ten minutes late, so the teacher put a note into my record-book. I was really angry!

There are a lot of other differences in this school, of course. We have seven lessons here almost every day. What else? The school day is different, too. In my former school we finished school at 3.00, and then most pupils went home. Here we finish lessons at 3.30, and then most pupils go to sports practice. Well, they love sports here.

I joined gymnastics and football clubs here. A lot of girls play football in this school. I had my first practice yesterday, and I feel tired today.

Another important thing here is learning to do practical things. Their metal and wood shops are like small factories, and we are taught to drive as well. It’s fantastic. I had my first lesson in driving a tractor yesterday.”

Задания к тексту.

Exercise 1. Choose the right answer.

Rita Nelson is _______

a) 13    b) 14         c) 15

Lessons in Rita’s previous school started at

a) 7 o’clock      b) 8 o’clock    c) 9 o’clock

Rita has _______ lessons every day.

a) 5            b) 6               c) 7

Rita’s lessons are over at

a) 3. 00       b) 3.30       c) 4.00

After lessons most pupils go

a) to sports practice b) home     c) for a walk

Exercise 2. Name the things in Rita’s new school that are different from her previous school.

  1. Number of pupils in Rita’s class.
  2. Time when the lessons begin
  3. Time when the lessons end
  4. Number of subjects in the curriculum (расписание)
  5. Number of lessons every day

Exercise 3. True or false?

  1. Rita doesn’t like her new school.
  2. Today Rita came to school in time.
  3. Student don’t love sports in the new school.
  4. Many girls play football in the new school.
  5. Rita likes to drive a tractor.

Exercise 4. Answer the questions on the text «My New School Is Fantastic”.

  1. Why has Rita changed her school?
  2. When do the lessons begin?
  3. Why did the teacher put a note into Rita’s record-book?
  4. What clubs did she join?
  5. What games do girls play in her new school?
  6. What practical things are the children taught?

Exercise 5. Write about practical things that you are taught to do in your school.

Текст для чтения для 7 класса #2 — Mysterious Monster

At different times, thousands of people say that they have seen a large animal in the famous lake called Loch Ness in Scotland. For many centuries, people have tried to catch it. People who live there always talk about the mysterious animal in the lake, and many of them believe that it is still there today.

In 1933, John McGregor, a local businessman, saw that the lake began to bubble, and a huge animal with two humps came out of it.

After that, scientists examined the lake with underwater equipment and tried to find out what kind of animal lived there. Of course, they haven’t found it yet, because the lake is so deep and so dark.

Tourists from all over the world have visited Loch Ness, they hope to see the monster. They have even given it a nickname “Nessie”. Many people even show photos of the monster, but they are usually photos of the pictures of the monster. Scientists suppose that the Loch Ness monster is a dinosaur, which has survived since the Ice Age.

Here is a description of the monster:

  • Length: About 50 metres.
  • Body: With two humps.
  • Half horse, half snake and quite small.
  • Long and thin, like a giraffe.
  • Yellow-brown.
  • People think that it eats sheep on land and underwater plants.
  • Shy, doesn’t want to be seen.
  • Lives in the deepest and coldest parts of the lake about 1 km from the surface.

Задания к тексту.

Exercise 1. Insert the words according to the text.

have visited, haven’t found, tried, so deep and so dark, came out of it

  1. For many centuries people … to catch it.
  2. The lake began to bubble and a huge animal…
  3. Of course they … it yet.
  4. The lake is ……
  5. Tourists from all over the world … Loch Ness.

Exercise 2. Выберите правильную концовку для предложений.

  1. Loch Ness is in …
  2. England b) Scotland     c) Wales
  3. Loch Ness is …
  4. a lake b) a river     c) a village
  5. Scientists examined the lake with
  6. a) underwater equipment   c) computers    d) special ultrasound gadgets
  7. Tourists have given the monster a nickname
  8. Locky b) Nessie   c) Lohnessi

Exercise 3. True or false.

  1. For many centuries, people have tried to catch the Loch Ness monster.
  2. No one believes that the Loch Ness monster is still in the lake today.
  3. In 1956, John McGregor, a local businessman, saw that the lake began to bubble.
  4. The lake is very deep.
  5. Many people show photos of the monster.

Exercise 4. Дополните описание Лохнесского чудовища.

  • Length: About _______ (1)
  • Body: With two humps.
  • Half __________ (2), half snake and quite small.
  • Long and thin, like a giraffe.
  • Yellow-brown.
  • People think that it eats __________ (3) on land and underwater ________ (4).
  • Shy, doesn’t want to be seen.
  • Lives in the deepest and __________ (5) parts of the lake about 1 km from the surface.

Упражнение 5. Опишите по данному образцу любое животное.

Текст для чтения по английскому языку для 7 класса #3. — Music in the Streets

As you go home after a hard day’s work, and you get off the metro train, you sometimes have to walk a long way to the exit or to change trains. Suddenly in the noise, some music is heard. Those are street musicians. You take out a coin from your pocket and throw it into their hat or instrument case. These musicians bring color and life to the city streets. Street musicians are aged between 17 and 30 years. Some of them are men, some women. They play classical music, pop or folk music, old and new songs. Many musicians are former university students or professional musicians.

Andrew Hain, for example, was once a music student, but he gave up music and became a painter. Now he plays in the underground because he doesn’t want to forget how to play. His girlfriend is a painter, too. She helps him to collect the money. Another street musician, David MacNell, tells new players:

“Learn new songs all the time, or else you’ll have fewer and fewer listeners. Wear bright clothes to attract attention. Make sure that the places where you choose to play are warm. The best places are bridges and certainly the underground.”

On Sundays, Hyde Park is the best place, as the speakers here address the people. The street musicians are doing their business with the many tourists who visit the park. The weather is one of the worst problems. It is not so easy to play the violin or the guitar on a rainy November day in London and try to smile.

A much worse problem is the police. From time to time, they come, and the musicians are moved to a different place. True, they are not often fined. One musician told me:

“The policeman asked me what I was doing. I said I was just practising. Some money just fell out of my pocket into the guitar case, and I was told to leave my place. I think it’s not fair. People love street music. It makes the city more attractive.”

Задания к тексту.

Exercise 1. Read the text «Music in the Streets» again and complete the sentences according to the text.

  1. Street musicians are

a) men b)  women  c)  men and women

2. According to the text, street musicians

a) bring color and life to city streets.

b) make more noise in the streets.

c) make traffic more difficult

3. Street musicians play

a) old songs b)  new songs.      c)  old and new songs.

4. Andrew Hain plays in the streets because he

a) needs money.

b) does not want to forget how to play.

c) wants to become famous.

5. The worst problem for the musicians is

a) weather         b)  the police           c) 

Exercise 2. Say true or false.

  1. Street musicians are aged between 17 and 30 years.
  2. Andrew Hain, for example, was once a music professor.
  3. On Mondays, Hyde Park is the best place for street musicians.
  4. The weather is one of the worst problems for street musicians.
  5. Street musicians are very often fined.

Exercise 3. Вставьте слова по смыслу.

  1. Andrew Hain gave up music and became a ____________.
  2. The street musicians are doing their business with the many __________ who visit the Hyde Park.
  3. It is not so easy to play the violin or the _________ on a rainy November day in London
  4. Make sure that the places where you choose to play are _________.

Exercise 4. Ответьте на вопросы.

  1. Why should street musicians wear bright clothes?
  2. What are the best places for street musicians?
  3. Which is worse for street musiciansthe weather or the police?
  4. Why do street musicians need to learn new songs all the time?

Exercise 5. Say why street musicians like their job and what their problems are.

Ответы к тестам по чтению для 7 класса.

Ответы к тексту My New School Is Fantastic

Упражнение 1.  1b, 2c, 3c, 4b, 5a

Упражнение 2.  2,3,5

Упражнение 3.

1 false

2 false

3 false

4 true

5 true

Упражнение 4.

Варианты ответов:

  1. Rita has changed her school because her parents moved to another town
  2. The lessons begin at 8 o’clock
  3. The teacher put a note into Rita’s record-book because Rita was late for school.
  4. She joined gymnastics and football clubs
  5. A lot of girls play football in this school.
  6. There are metal and wood shops, and the children are taught to drive as well.

Упражнение 5. Ваши варианты ответов.

Ответы к тексту Mysterious Monster

Упражнение 1.

  • Tried, 2) came out of it, 3) haven’t found, 4) so deep and so dark, 5) have visited

Упражнение 2. 1 – b, 2 – a, 3 – a, 4 — b

Упражнение 3.

  1. true
  2. false
  3. false
  4. true
  5. true

Упражнение 4.  1 – 50, 2 – horse, 3 – sheep, 4 – plants, 5 – coldest

Упражнение 5. Ваши варианты описания.

Ответы к тексту Music in the Streets

Упражнение 1. 1 – с, 2 – a, 3 – c, 4 — b, 5 – b

Упражнение 2. 1 true, 2 false, 3 false. 4 true, 5 false

Упражнение 3. 1 painter, 2 tourists, 3 guitar 4. warm

Упражнение 4.

Possible answers.

  1. Street musicians should wear bright clothes to attract attention.
  2. The best places for street musicians are warm places – such as bridges and the underground.
  3. The police is a much worse problem.
  4. Street musicians need to learn new songs all the time to have more listeners.

Упражнение 5. Your own answers.

Надеюсь, эти тексты для чтения для 7 класса понравились Вам. Вы можете адаптировать их для своих целей и своих классов.

Понравилось? Сохраните на будущее и поделитесь с друзьями!

grammar-tei.com

Контрольная работа по чтению для учащихся 7 класса по английскому языку

Test (Form 7)

I

Task 1

Прочитайте статью из газеты и установите соответствие утверждений 1-5 содержанию текста. Отметьте каждое утверждение TRUE, если оно соответствует содержанию текста, FALSE, если оно не соответствует или NOT STATED, если в тексте нет точной информации.

Boy George usually stays in bed on Saturdays, but last week he sold clothes in a shop. Actor Jeremy Irons sold flowers. And who did this man buy his knives and forks from? Uri Geller? It was all right.

Last Saturday, shoppers in Covent Garden in London had an unusual day. For 12 hours over 300 stars from television, pop music, sport and the cinema worked in shops, pubs, cafes and restaurants in Covent Garden. More than 100,000 customers came to see them.

Actress Kelly Hunter organized everything. The idea was simple. People came to see the stars, they bought things and the shop owners gave 5 per cent of the money to charity. But the stars didn’t only sell things. They signed thousands a autographs and gave kisses to their fans. (A kiss from Boy George cost Ј 5). In other shops, customers met boxer Frank Bruno, the Bishop of California, TV cook Delia Smith and many others.

One hundred policemen were there, but there was no trouble. It was a good day for everyone. Fans got autographs and kisses from their favourite stars, the shops got a lot of new customers and at the end of the day more than Ј 100,000 went to charity.

  1. Covent Garden is in London.

  1. True 2) False 3) Not stated

  1. Boy George works in a clothes shop every Saturday.

  1. True 2) False 3) Not stated

  1. There are only clothes shops in Covent Garden.

  1. True 2) False 3) Not stated

  1. All the stars were actors and actresses.

  1. True 2) False 3) Not stated

  1. Kelly Hunter lives near Covent Garden.

  1. True 2) False 3) Not stated

Task 2

Прочитайте текст о достопримечательностях Лос-Андже­леса. Установите соответствие между заголовками А — F и пронумерованными абзацами текста 1—5. Запишите свои ответы в таблицу. Используйте каждую букву только 1 раз.

A. Shopping

B. Entertainment

C. Celebrities

D. Places to visit

E. Eating out

F. Accommodation

1. Los Angeles is the second largest city in America. It’s also home to film stars, sunny weather, tall buildings and heavy traf­fic. The hotels in LA are more expensive than those in many other American cities, but they are clean and safe.

2. There are many interesting places that you can visit, like Venice Beach with its street performers or Universal Studios to see how they make films. Children can visit the Children’s Museum -one of the most exciting museums in the world.

3. There are famous restaurants you can eat at, like the Buffalo Club, a place packed with celebrities, orMusso and Frank’s, Hol­lywood’s oldest restaurant. For the most delicious Mexican dishes eat at the Border Grill.

4. You can buy cheap fashionable clothes on Melrose Avenue. Do you want designer clothes? Then go to the expensive shops on Rodeo Drive. A visit there is always unforgettable.

5. The nightlife is exciting on the Sunset Strip, an area in Hol­lywood with famous clubs. There you can enjoy rock’n’roll music. LA is a modern city with something for everyone. It’s noisy and crowded, but it’s also fascinating.

Test (Form 7)

II

Task 1

Прочитайте статью из газеты и установите соответствие утверждений 1-5 содержанию текста. Отметьте каждое утверждение TRUE, если оно соответствует содержанию текста, FALSE, если оно не соответствует или NOT STATED, если в тексте нет точной информации.

Sleep … sleep … sleep

In a normal life a person sleeps for about twenty-five years. But why do we sleep? The simple answer is: we don’t know. We need more sleep when we are young. A baby sleeps for about ten hours. A teenager sleeps for eight and a half hours. And adult sleeps for seven or eight hours. Old people need only five or six hours.

There are two kinds of sleep. When you go to sleep you go into deep sleep. Your temperature falls, your body relaxes, and you breath slowly. After about half an hour you go into active sleep. This is also called rapid eye movement sleep (or REM sleep), because your eyes move. You dream in both deep sleep and REM sleep, but in REM sleep you dream in pictures. If you wake up in REM sleep you can usually remember your dream. Your body spends about twenty minutes in REM sleep and then goes back into deep sleep for an hour.

Do you ever talk or walk in your sleep? People sleepwalk in deep sleep and sleepwalkers do amazing things. They open doors and windows, they ride bicycles and drive cars. They cook, they take a bath or a shower (often in their pyjamas), they shave, they clean their teeth, they get dressed, they dig the garden and other things.

1 Everyone sleeps for eight hours a night.

  1. True 2) False 3) Not stated

2 Teenagers need less sleep than adults.

  1. True 2) False 3) Not stated

3 Some people sleep for only one or two hours.

  1. True 2) False 3) Not stated

4 REM sleep is the same as active sleep.

  1. True 2) False 3) Not stated

5 You only dream in deep sleep.

  1. True 2) False 3) Not stated

Task 2

Прочитайте текст о необычном преступлении. Установите соответствие между заголовками А — F и пронумерованными абзацами текста 1—5. Запишите свои ответы в таблицу. Используйте каждую букву только 1 раз.

A. Computer virus

B. Game addiction

C. A crime

D. An important message

E. Punishment

F. Using neighbours’ wi-fi

1. A Singapore teenagerwho used his neighbours’ wi-fi Internet network will not be able to use the Internet for the next 18 months. The message for wi-fi users is clear: if it isn’t yours, don’t use it.

2. Seventeen-year-old Garyl Tan Luo was an online-game fan and played games at all hours of the day. He didn’t have time to study and wasn’t able to complete his course at the college. In the end, his parents were very worried and they disconnected their Internet access so Tan couldn’t go online.

3. However, this didn’t stop him. He knew his neighbours had Internet access, so he used theirs. He was able to connect to their wireless Internet network, or ‘wi-fi’, and continued playing online games from his own home.

4. The neighbours noticed Tan was using their wi-fi one night. They told him to stop, but he didn’t, and so they called the police. In Singapore’ it’s a crime to use a wi -fi network that isn’t yours. So, the young wi-fi thief had to go to court.

5. In court, Tan said he was very sorry. The judge didn’t sent him to prison. Instead, he sent Tan to a boys’ hostel for nine months. At the hostel, he will do sports and other activities, he won’t be able to use the Internet for the next year and a half.

multiurok.ru

Задания по английскому языку «ГИА для 7 класса»


B3 Чтение


Sport in Great Britain


National sport in Great Britain… This is a very interesting questions, because many kinds A_________ in England. Englishman love sports, B _______________in spite of the fact that some of them neither play games nor even watch them. They only like to talk about sports. Some kinds of sport C ________in England. Popular and famous players D___________. Many traditional sporting contests take place in England, for example, cricket. There are many cricket clubs in this country. English people like to play cricket, they think that summer without cricket isn’t summer. If you want E___________ white boots, a white shirt and long white trousers. There are 2 teams. Each team has F__________.


1. have a lot of money


2. eleven players


3. of sport have taken their origin


4. to play cricket you must wear


5. they are called sport — lovers


6. is associated with England


7. are professional




1


2


3


4


5


6


 


 


 


 


 


 


2. Прочитайте текст о достопримечательностях Лос — Анджелеса. Установите соответствие между заголовками A — F и пронумерованными абзацами текста 1 — 5. Запишите свои ответы в таблицу.


Используйте каждую букву только один раз. В задании есть один лишний заголовок.


. A Shopping  


 B Entertainment


 C Celebrities


 D Places of visit


 E Eating out


 F Accommodation


A         Los Angeles is the second largest city in America. It’s also home to film stars, sunny weather, tall buildings and heavy traffic. The hotels in LA are more expensive than those in many other American cities, but they clean and safe.


B         There are many interesting places that you can visit, like Venice Beach with its street performers or Universal Studios to see how they make films. Children can visit the Children’s Museum — one of the most exciting museums in the world.


C         There are famous restaurants you can eat at, like the Buffalo Club, a place packed with celebrities, or Musso and Frank’s Hollywood’s oldest restaurant. For the most delicious Mexican dishes eat at the Border Grill.


D         You can buy cheap fashionable clothes on Melrose Avenue. Do you want designer clothes? Then go to the expensive shops on Rodeo Drive. A visit there is always unforgettable.


E         The nightlife is exciting on the Sunset, an area in Hollywood with famous clubs. There you can enjoy rock ’n roll music. LA is a modern city with something for everyone. It’s noisy and crowded, but it’s also fascinating.

videouroki.net

Тексты и задания по чтению для 7 класса.

Тексты и тесты по чтению для 7 класса. Reading Comprehension

В данной статье вы найдете подборку текстов для чтения по английскому языку для 7 класса. Тексты и задания разной уровни сложности, поэтому вы можете подобрать текст, соответствующий нужному уровню. Все тесты для чтения даются с ответами.

Тексты по чтению для 7 класса даны по следующим темам:

  • School and education – Reading test My New School Is Fantastic.

  • Travelling and tourism /Investigations/ Animals / Britain — Reading comprehension test Mysterious Monster

  • Music – Reading task Street musicians

В конце статьи вы найдете ответы к тестам по чтению.

Тест по чтению для 7 класса #1. My New School Is Fantastic

Rita Nelson is fourteen, and she has changed her school because her parents moved to another town this summer.

“Let me tell you about my new school. I’m having a great time. All pupils are very friendly, but it’s very different from my old school. I can tell you! First of all school starts at 8.00 here, a whole, hour before it did in that school. This morning I forgot about it and got to school ten minutes late, so the teacher put a note into my record-book. I was really angry!

There are a lot of other differences in this school, of course. We have seven lessons here almost every day. What else? The school day is different, too. In my former school we finished school at 3.00, and then most pupils went home. Here we finish lessons at 3.30, and then most pupils go to sports practice. Well, they love sports here.

I joined gymnastics and football clubs here. A lot of girls play football in this school. I had my first practice yesterday, and I feel tired today.

Another important thing here is learning to do practical things. Their metal and wood shops are like small factories, and we are taught to drive as well. It’s fantastic. I had my first lesson in driving a tractor yesterday.”

Задания к тексту.

Exercise 1. Choose the right answer.

Rita Nelson is _______

a) 13    b) 14         c) 15

Lessons in Rita’s previous school started at

a) 7 o’clock      b) 8 o’clock    c) 9 o’clock

Rita has _______ lessons every day.

a) 5            b) 6               c) 7

Rita’s lessons are over at

a) 3. 00       b) 3.30       c) 4.00

After lessons most pupils go

a) to sports practice b) home     c) for a walk

Exercise 2. Name the things in Rita’s new school that are different from her previous school.

  1. Number of pupils in Rita’s class.

  2. Time when the lessons begin

  3. Time when the lessons end

  4. Number of subjects in the curriculum (расписание)

  5. Number of lessons every day

Exercise 3. True or false?

  1. Rita doesn’t like her new school.

  2. Today Rita came to school in time.

  3. Student don’t love sports in the new school.

  4. Many girls play football in the new school.

  5. Rita likes to drive a tractor.

Exercise 4. Answer the questions on the text «My New School Is Fantastic”.

  1. Why has Rita changed her school?

  2. When do the lessons begin?

  3. Why did the teacher put a note into Rita’s record-book?

  4. What clubs did she join?

  5. What games do girls play in her new school?

  6. What practical things are the children taught?

Exercise 5. Write about practical things that you are taught to do in your school.

Текст для чтения для 7 класса #2 — Mysterious Monster

At different times, thousands of people say that they have seen a large animal in the famous lake called Loch Ness in Scotland. For many centuries, people have tried to catch it. People who live there always talk about the mysterious animal in the lake, and many of them believe that it is still there today.

In 1933, John McGregor, a local businessman, saw that the lake began to bubble, and a huge animal with two humps came out of it.

After that, scientists examined the lake with underwater equipment and tried to find out what kind of animal lived there. Of course, they haven’t found it yet, because the lake is so deep and so dark.

Tourists from all over the world have visited Loch Ness, they hope to see the monster. They have even given it a nickname “Nessie”. Many people even show photos of the monster, but they are usually photos of the pictures of the monster. Scientists suppose that the Loch Ness monster is a dinosaur, which has survived since the Ice Age.

Here is a description of the monster:

  • Length: About 50 metres.

  • Body: With two humps.

  • Half horse, half snake and quite small.

  • Long and thin, like a giraffe.

  • Yellow-brown.

  • People think that it eats sheep on land and underwater plants.

  • Shy, doesn’t want to be seen.

  • Lives in the deepest and coldest parts of the lake about 1 km from the surface.

Задания к тексту.

Exercise 1. Insert the words according to the text.

have visited, haven’t found, tried, so deep and so dark, came out of it

  1. For many centuries people … to catch it.

  2. The lake began to bubble and a huge animal…

  3. Of course they … it yet.

  4. The lake is ……

  5. Tourists from all over the world … Loch Ness.

Exercise 2. Выберите правильную концовку для предложений.

  1. Loch Ness is in …

England b) Scotland     c) Wales

  1. Loch Ness is …

a lake b) a river     c) a village

  1. Scientists examined the lake with

a) underwater equipment   c) computers    d) special ultrasound gadgets

  1. Tourists have given the monster a nickname

Locky b) Nessie   c) Lohnessi

Exercise 3. True or false.

  1. For many centuries, people have tried to catch the Loch Ness monster.

  2. No one believes that the Loch Ness monster is still in the lake today.

  3. In 1956, John McGregor, a local businessman, saw that the lake began to bubble.

  4. The lake is very deep.

  5. Many people show photos of the monster.

Exercise 4. Дополните описание Лохнесского чудовища.

  • Length: About _______ (1)

  • Body: With two humps.

  • Half __________ (2), half snake and quite small.

  • Long and thin, like a giraffe.

  • Yellow-brown.

  • People think that it eats __________ (3) on land and underwater ________ (4).

  • Shy, doesn’t want to be seen.

  • Lives in the deepest and __________ (5) parts of the lake about 1 km from the surface.

Упражнение 5. Опишите по данному образцу любое животное.

Текст для чтения по английскому языку для 7 класса #3. — Music in the Streets

As you go home after a hard day’s work, and you get off the metro train, you sometimes have to walk a long way to the exit or to change trains. Suddenly in the noise, some music is heard. Those are street musicians. You take out a coin from your pocket and throw it into their hat or instrument case. These musicians bring color and life to the city streets. Street musicians are aged between 17 and 30 years. Some of them are men, some women. They play classical music, pop or folk music, old and new songs. Many musicians are former university students or professional musicians.

Andrew Hain, for example, was once a music student, but he gave up music and became a painter. Now he plays in the underground because he doesn’t want to forget how to play. His girlfriend is a painter, too. She helps him to collect the money. Another street musician, David MacNell, tells new players:

“Learn new songs all the time, or else you’ll have fewer and fewer listeners. Wear bright clothes to attract attention. Make sure that the places where you choose to play are warm. The best places are bridges and certainly the underground.”

On Sundays, Hyde Park is the best place, as the speakers here address the people. The street musicians are doing their business with the many tourists who visit the park. The weather is one of the worst problems. It is not so easy to play the violin or the guitar on a rainy November day in London and try to smile.

A much worse problem is the police. From time to time, they come, and the musicians are moved to a different place. True, they are not often fined. One musician told me:

“The policeman asked me what I was doing. I said I was just practising. Some money just fell out of my pocket into the guitar case, and I was told to leave my place. I think it’s not fair. People love street music. It makes the city more attractive.”

Задания к тексту.

Exercise 1. Read the text «Music in the Streets» again and complete the sentences according to the text.

  1. Street musicians are

a) men b)  women  c)  men and women

2. According to the text, street musicians

a) bring color and life to city streets.

b) make more noise in the streets.

c) make traffic more difficult

3. Street musicians play

a) old songs b)  new songs.      c)  old and new songs.

4. Andrew Hain plays in the streets because he

a) needs money.

b) does not want to forget how to play.

c) wants to become famous.

5. The worst problem for the musicians is

a) weather         b)  the police           c) 

Exercise 2. Say true or false.

  1. Street musicians are aged between 17 and 30 years.

  2. Andrew Hain, for example, was once a music professor.

  3. On Mondays, Hyde Park is the best place for street musicians.

  4. The weather is one of the worst problems for street musicians.

  5. Street musicians are very often fined.

Exercise 3. Вставьте слова по смыслу.

  1. Andrew Hain gave up music and became a ____________.

  2. The street musicians are doing their business with the many __________ who visit the Hyde Park.

  3. It is not so easy to play the violin or the _________ on a rainy November day in London

  4. Make sure that the places where you choose to play are _________.

Exercise 4. Ответьте на вопросы.

  1. Why should street musicians wear bright clothes?

  2. What are the best places for street musicians?

  3. Which is worse for street musicians – the weather or the police?

  4. Why do street musicians need to learn new songs all the time?

Exercise 5. Say why street musicians like their job and what their problems are.

Ответы к тестам по чтению для 7 класса.

Ответы к тексту My New School Is Fantastic

Упражнение 1.  1b, 2c, 3c, 4b, 5a

Упражнение 2.  2,3,5

Упражнение 3.

1 false

2 false

3 false

4 true

5 true

Упражнение 4.

Варианты ответов:

  1. Rita has changed her school because her parents moved to another town

  2. The lessons begin at 8 o’clock

  3. The teacher put a note into Rita’s record-book because Rita was late for school.

  4. She joined gymnastics and football clubs

  5. A lot of girls play football in this school.

  6. There are metal and wood shops, and the children are taught to drive as well.

Упражнение 5. Ваши варианты ответов.

Ответы к тексту Mysterious Monster

Упражнение 1.

  • Tried, 2) came out of it, 3) haven’t found, 4) so deep and so dark, 5) have visited

Упражнение 2. 1 – b, 2 – a, 3 – a, 4 — b

Упражнение 3.

  1. true

  2. false

  3. false

  4. true

  5. true

Упражнение 4.  1 – 50, 2 – horse, 3 – sheep, 4 – plants, 5 – coldest

Упражнение 5. Ваши варианты описания.

Ответы к тексту Music in the Streets

Упражнение 1. 1 – с, 2 – a, 3 – c, 4 — b, 5 – b

Упражнение 2. 1 true, 2 false, 3 false. 4 true, 5 false

Упражнение 3. 1 painter, 2 tourists, 3 guitar 4. warm

Упражнение 4.

Possible answers.

  1. Street musicians should wear bright clothes to attract attention.

  2. The best places for street musicians are warm places – such as bridges and the underground.

  3. The police is a much worse problem.

  4. Street musicians need to learn new songs all the time to have more listeners.

Упражнение 5. Your own answers.

multiurok.ru

Комплект заданий по английскому языку 7-8 класс (чтение)

READING

TASK 1.

Match the topics (A — G) with the paragraphs (16 -21). There is one extra topic.

A. CAR RACE

B. REAL PLEASURE

С. FAVOURITE TOY

D. SERIOUS PROBLEMS

E. HELPFUL MACHINE

F. DIFFERENT TOYS

G. UNUSUAL CAR

16. Things boys play with are not like objects girls play with. Boys often have more freedom to run about and they get guns, train sets, toy trucks and toy cars. Electronic games are very popular among young boys. Toys for girls are much quieter and more passive. Young girls often get things like dolls, dresses, and pictures to colour.

17.»Teddies» are an important part of British culture. Most people in Britain have a teddy bear when they are young, and most people are very fond of their special bear, even when they are 30 or 40 years old! Many famous people like film stars or pop stars or politicians collect «teddies». These people have donated their old friends to the teddy bear museum which is in Stratford-on-Avon in England. Many tourists go to this place, because it is the birthplace of Shakespeare, but they often love the teddy bear museum more.

  1. Computer games are a multimillion dollar industry, but people who really enjoy games are not satisfied with playing against the computer. They want to play against real people and most computer games allow you to do that just by joining up with other players on the Internet. Regular players say that this is where their true enjoyment of games can be found. With some games up to 60 people can take part. It’s a good way to meet people and it gives you something to talk about.

  2. The big American company General Motors has developed a vehicle that uses the power of the sun instead of petrol. The vehicle is called Sunraycer which means «ray of the sun» + «racer». Sunraycer has just taken part in a race against 25 solar-powered vehicles. Sunraycer covered the great distance in 45 hours at a speed of 41 miles an hour at temperatures as high as 48°C. It is certainly the car of the future.

20. Computers are a great technological invention of the 20th century. Their advantages are numerous yet much can be said against them. The main disadvantage of computers is that looking at a screen for long periods of time is bad for the eyes, and sitting on a chair for hours is not healthy. Also, people who use computers have a tendency to become anti-social and stay at home. The strongest argument against the use of computers is that the more jobs which are done by computers, the less are done by people.

21. Thirty years ago few people realized that computers were about to become part of our everyday lives. This short period of time has seen great changes in business, education and public administration. Jobs which took weeks to do in past, are now carried out in minutes. Schoolchildren have become as familiar with hardware and software as their parents were with pencils and exercise books and they don’t worry about mistakes having a computer.

16

17

18

19

20

21

TASK 2

Questions 22-30 are based on Text 2

Just Me and the “Race of Truth”

Bill decided first to take part in the bike race, but then he refused to train seriously for it. He was not sure he wanted to compete. But I signed us up anyway. I like having goals, and we had never raced on our bikes before. I wanted to see how we’d do.

It was not what we expected — in fact, that race was quite a shock. But it certainly taught us some lessons. Our experience turned out to be a perfect illustration of the power of one sort of mental strategy in racing and a perfect example of what motivates some people to stay with a sport. The 36-kilometer (22-mile) race was a time trial: racers go off one by one at 30-second intervals and are ranked according to their speeds. I’m used to running races where everyone starts at once and you can be energized by the crowd and pace yourself by watching other runners. There are markers at every mile, and often there are clocks or race volunteers calling out times.

Here you are all alone. No mile markers. No crowds. Just you and the lonely road. Then there were the other riders. Girls, it seems, do not do this race. There were only eight of us, compared with 73 boys. But every racer looked like a serious athlete. Almost everyone had aero bars — special handlebars that look like horns. Many had aero helmets as well as aero wheels. Almost everyone was a member of a cycling team or club.

We had none of this special equipment. We were not on a team. My heart sank — what had we signed up for? We lined up according to our race numbers and set off, one by one. I was so nervous I forgot to set my bike computer, so I had no idea how far I had gone or how far I had to go. Nor did I know my average speed. It was like nothing I had ever done before, and I was not having fun. I kept telling myself just to keep going. I had told my friends I was riding, and I knew they would want to know how I did. I did not want to embarrass myself with a ridiculously slow time.

Finally, the race was over. “I’m never doing that again,” I said to Bill. “I was the slowest.” Well, he told me, he felt sure he was the slowest. We drove home. So much for thinking we were the fastest cyclists on the road. I was glad running is my real passion. It is not fun to feel like such a failure.

The next day the race organizers posted the results. What a surprise. I came in sixth out of the eight girls. And I beat two boys and tied with one.

Of course, we were still at the bottom of the heap, but suddenly our moods changed. “We should do this again”, Bill said. Only we should get aero bars and race again in the spring. Yes, I agreed. I’d love to see what we could do.

Not everyone wants to compete, of course. Recreational athletes take pleasure in a sport for its own sake and often feel no need to train and see how well they can do. They don’t care about their times. It’s not a mastery issue. They are not trying to conquer a hill, but just trying to climb it. Then there are the goal-oriented people whose motivation is somewhat different. And I guess that is what we are. “We have potential,” Bill said to me.

Decide which of the following statements (items 22-30 are True (T) or False (F).

22. At first I refused to take part in the cycling race

TRUE FALSE

23. Bill and I have been professional racing cyclists for several years

TRUE FALSE

24. I know what it is like to run together with a lot of people

TRUE FALSE

25. No girls are allowed to be participants of the race

TRUE FALSE

26. My bike computer was out of work during the race

TRUE FALSE

27. We are going to buy special equipment for the next race

TRUE FALSE

28. They are trying to conquer a forest.

TRUE FALSE

29. I was glad jumping is my real passion.

TRUE FALSE

30. Every racer looked like a good sportsman.

TRUE FALSE

Transfer your answers to the answer sheet!

Keys

7-8

LISTENING READING

1

B

2

C

3

B

4

A

5

A

6

C

7

C

8

B

9

C

10

A

11

В

12

A, D

13

B

14

C

15

20

16

F

17

C

18

B

19

G

20

D

21

E

22

F

23

F

24

T

25

F

26

T

27

T

28

F

29

F

30

F

infourok.ru

Итоговая разноуровневая работа по чтению для 7 класса по английскому языку

Итоговая контрольная работа по чтению

7 класс

Read the text.

1. Everyone knows something about New York – the Statue of Liberty, the skyscrapers, the beautiful shops on Fifth Avenue and many theatres of Broadway. This is America’s cultural capital and her biggest city with a population of nearly eight million. In summer it’s very cold, in winter it can be very cold but there are hundreds of things to do and see all the year round.

2. There are five parts in New York: Brooklyn, the Bronx, Manhattan, Queens and Richmond. Only one of them, the Bronx, is not on an island. Manhattan, the smallest island in New York, is the real centre of the city. When people say ‘New York City’ they usually mean Manhattan. Most of the interesting shops, buildings and museums are here, and Manhattan is the scene of New York’s busy night life.

3. Wall Street in Manhattan is the financial heart of the USA and the most important banking centre in the world. It is a street of skyscrapers. Five million people work here every day.

4. Like every big city, New York has its own traffic system. Traffic jams can be terrible, and it’s usually quicker to by subway. It goes to almost every corner of Manhattan. But be careful at night, it’s better not to go by subway. There are more than 30000 taxis in New York. They are easy to see, because they are bright yellow.

5. If you really have to drive in New York, remember that nearly all the east-west streets and most of the north-south streets are one way only. This can be difficult for the visitor who doesn’t know his way. Try to get a map that shows the directions of the traffic, and good luck!

Level 1 mark-«3»

1. Make up the word combinations

1. the Statue

a) centre

2. traffic

b) of skyscrapers

3. cultural

c) of Liberty

4. financial

d) heart

5. a street

e) jam

1

2

3

4

5

 

  1. Match the places and the word combinations corresponding to them

1.Manhattan

a)  the scene of New York’s busy night life

  1. The Bronx

b) many theatres

  1. Wall Street

c) isn’t on an island

  1. Broadway

d) financial centre

1

2

3

4

 

  1. Найди в тексте 3 существительных, 3 прилагательных, 3 глагола и 3 наречия
  1. Nouns:____________________________________________
  2. Adjectives:_________________________________________
  3. Verbs:_____________________________________________
  4. Adverbs:__________________________________________

Level 2 mark-«4»

  1. Find the words with the opposite meaning. Write down the pairs.

Winter-_________, hot-_______, north-________, ugly-_______, free-________, the biggest-___________, easy-_________, bad-________.

2. Choose the right variant

1.What is the population of  New York?

a) 5 million               c)7 million

b) 6 million               d) 8 million

2.Where are many beautiful shops situated in New York?

a) on Broadway               c) near the skyscrapers

b) on Fifth Avenue            d) not stated

3. What is the real centre of New York?

a) Manhattan              c) Richmond

b) the Bronx                         d) Brooklyn

4. How many taxis are in New York?

a) thirteen                  c) one thousand

b) thirty                     d) thirty  thousand

3.  Complete the following sentences

 1. There are a lot of the skyscrapers, the beautiful shops on _____________________________.

2. Brooklyn, the Bronx, Manhattan, Queens and Richmond are___________________________.

3. The financial heart of the USA is________________________________________________.

4. The city has its own___________________________________________________________.

Level 3-mark «5»

1. Give the title to the parts of the text

a) the problem of driving

b) the second capital

c) traffic in the city

d) business centre

e) cultural centre

1

2

3

4

5

 

2. Mark the statements True (T) or false (F)

1. The Statue of Liberty is situated in London.

2. New York is America’s cultural capital.

3. There are two parts in New York.

4. The most important banking centre in the world is Wall Street.

5. There are no problems in New York with traffic jams.

6. The population of New York is nearly eight million.

7. All the east-west streets and most of the north-south streets are one way only.

8. Wall Street is in Brooklyn.

1

2

3

4

5

6

7

8

3. Put the sentences into the right order.

1. Wall Street in Manhattan is the financial heart of the USA.

2. Manhattan, the smallest island in New York, is the real centre of the city.

3. Traffic jams can be terrible, and it’s usually quicker to by subway.

4. Everyone knows something about New York – the Statue of Liberty, the skyscrapers and other.

5. Most of the interesting shops, buildings and museums are here.

     6. Like every big city, New York has its own traffic system


Просмотр содержимого документа

«Итоговая разноуровневая работа по чтению для 7 класса по английскому языку »

Итоговая контрольная работа по чтению

7 класс

Read the text.

1. Everyone knows something about New York – the Statue of Liberty, the skyscrapers, the beautiful shops on Fifth Avenue and many theatres of Broadway. This is America’s cultural capital and her biggest city with a population of nearly eight million. In summer it’s very cold, in winter it can be very cold but there are hundreds of things to do and see all the year round.

2. There are five parts in New York: Brooklyn, the Bronx, Manhattan, Queens and Richmond. Only one of them, the Bronx, is not on an island. Manhattan, the smallest island in New York, is the real centre of the city. When people say ‘New York City’ they usually mean Manhattan. Most of the interesting shops, buildings and museums are here, and Manhattan is the scene of New York’s busy night life.

3. Wall Street in Manhattan is the financial heart of the USA and the most important banking centre in the world. It is a street of skyscrapers. Five million people work here every day.

4. Like every big city, New York has its own traffic system. Traffic jams can be terrible, and it’s usually quicker to by subway. It goes to almost every corner of Manhattan. But be careful at night, it’s better not to go by subway. There are more than 30000 taxis in New York. They are easy to see, because they are bright yellow.

5. If you really have to drive in New York, remember that nearly all the east-west streets and most of the north-south streets are one way only. This can be difficult for the visitor who doesn’t know his way. Try to get a map that shows the directions of the traffic, and good luck!

Level 1 mark-«3»

1. Make up the word combinations

1. the Statue

a) centre

2. traffic

b) of skyscrapers

3. cultural

c) of Liberty

4. financial

d) heart

5. a street

e) jam

1

2

3

4

5

  1. Match the places and the word combinations corresponding to them

1.Manhattan

a) the scene of New York’s busy night life

  1. The Bronx

b) many theatres

  1. Wall Street

c) isn’t on an island

  1. Broadway

d) financial centre

1

2

3

4

  1. Найди в тексте 3 существительных, 3 прилагательных, 3 глагола и 3 наречия

  1. Nouns:____________________________________________

  2. Adjectives:_________________________________________

  3. Verbs:_____________________________________________

  4. Adverbs:__________________________________________

Level 2 mark-«4»

  1. Find the words with the opposite meaning. Write down the pairs.

Winter-_________, hot-_______, north-________, ugly-_______, free-________, the biggest-___________, easy-_________, bad-________.

2. Choose the right variant

1.What is the population of New York?

a) 5 million c)7 million

b) 6 million d) 8 million

2.Where are many beautiful shops situated in New York?

a) on Broadway c) near the skyscrapers

b) on Fifth Avenue d) not stated

3. What is the real centre of New York?

a) Manhattan c) Richmond

b) the Bronx d) Brooklyn

4. How many taxis are in New York?

a) thirteen c) one thousand

b) thirty d) thirty thousand

3. Complete the following sentences

1. There are a lot of the skyscrapers, the beautiful shops on _____________________________.

2. Brooklyn, the Bronx, Manhattan, Queens and Richmond are___________________________.

3. The financial heart of the USA is________________________________________________.

4. The city has its own___________________________________________________________.

Level 3-mark «5»

1. Give the title to the parts of the text

a) the problem of driving

b) the second capital

c) traffic in the city

d) business centre

e) cultural centre

2. Mark the statements True (T) or false (F)

1. The Statue of Liberty is situated in London.

2. New York is America’s cultural capital.

3. There are two parts in New York.

4. The most important banking centre in the world is Wall Street.

5. There are no problems in New York with traffic jams.

6. The population of New York is nearly eight million.

7. All the east-west streets and most of the north-south streets are one way only.

8. Wall Street is in Brooklyn.

3. Put the sentences into the right order.

1. Wall Street in Manhattan is the financial heart of the USA.

2. Manhattan, the smallest island in New York, is the real centre of the city.

3. Traffic jams can be terrible, and it’s usually quicker to by subway.

4. Everyone knows something about New York – the Statue of Liberty, the skyscrapers and other.

5. Most of the interesting shops, buildings and museums are here.

6. Like every big city, New York has its own traffic system

kopilkaurokov.ru

Упражнения по английскому для 7 класса.

Предлагаю подборку грамматических упражнений для 7 класса. Ученики 7 класса уже знают много тем из грамматики английского языка. Попытаемся охватить все базовые темы. Упражнения по грамматике английского языка для 7 класса будут полезны как для повторения грамматических феноменов, так и для проверки текущих навыков учащихся.

Английские времена для 7 класса. Упражнения.

Упражнение 1. Определите, в каком времени английского языка употреблены глаголы.

1.       Shelly goes shopping every day.

2.       Nina is writing something in her exercise book.

3.       My best friend will come to visit me today.

4.       Richard lost his keys yesterday.

5.       My mother doesn’t speak English.

a) Present Simple;

b) Past Simple;

c) Present Continuous;

d) Future Simple.

 

Упражнение 2. Поставьте глаголы в нужном времени активного залога.

  1. Sandy (read) historic books every day.
  2. What Liza (do) now? — Liza (write) a letter.
  3. Kate (meet) with her friends 10 minutes ago.
  4. When Jill (come) to the office tomorrow?
  5. Simon (buy) a ticket yesterday.
  6. Mary (read) the text while Ann (translate) the words.
  7. Charlotte (do) her homework while her friend Megan (read) the text.
  8. The Ivanovs (go) to the Hermitage last week.
  9. The sun (rise) yet, but the sky (get) lighter every minute.
  10. Sandy (not go) to the shopping mall yesterday.
  11. Sandy (go) to the shopping mall tomorrow.
  12. Samuel just (go) out.
  13. How long Gretta (drive) a car? — Gretta (drive) for 5 years
  14. When Alice (go) to the cinema?— Alice  (go) to the cinema last Sunday.
  15. How long father (repair) the car? — He (repair) the car all day.
  16. When I  (grow) up, I (not go) to bed early.
  17. Yesterday at this time I (cook) dinner.
  18. Bob (look) for his shoes when I came in.

 

Упражнение 3. Дополните вопросы.

1._____Nelly come to school yesterday?

2.____ Nick a good pupil?

3._____Greg’s mother make a cake tomorrow?

4._____Jillian working in the garden now?

5._____Mike do the homework yesterday?

Упражнение 4. Вставьте do / have / will /does где необходимо.

  1. Why you bought so much sugar?
  2. What text you just read?
  3. Where you go on holiday?
  4. What Nick do every day?
  5. What Nick do at school tomorrow?

На сайте grammar-tei.com есть много упражнений на времена английского глагола.

Упражнения на перевод по временам английского глагола для 7 класса.

Упражнение 5. Переведите предложения на английский язык, использовав следующие грамматические правила.

Present Simple

  1. Моя бабушка живет в деревне недалеко от Минска.
  2. Я не смотрю телевизор ночью.
  3. Ты часто ходишь в бассейн?
  4. Отец Джона работает в крупной компании.
  5. Я увлекаюсь дайвингом.

Past Simple.

  1. Она не могла разговаривать по-английски, когда ей было 10.
  2. Молли посмотрела этот фильм вчера.
  3. Когда пришли ваши друзья?
  4. Салли не видела Грега вчера.
  5. В прошлом году Элис исполнилось 15.

Future Simple / be going to

  1. Что ты собираешься делать летом?
  2. Мы пойдем в кинотеатр в пятницу.
  3. Мы встретимся завтра?
  4. Когда ты ко мне приедешь?
  5. Олег вернется в город в конце лета.

Present Perfect.

  1. Я никогда не опаздывал на первый урок.
  2. Мой друг не сделал домашнее задание.
  3. Ричард не виделся со своими друзьями целую вечность.
  4. Я только что послал письмо.
  5. Ты видел Виктора? — Да, он только что ушел.

Present Perfect Continuous.

  1. Я делаю домашнее задание уже два часа.
  2. Он живет в Минске с 2000 года.
  3. Я уже 3 года изучаю испанский язык.
  4. Писатель пишет роман уже 4 месяца.
  5. Я уже 15 минут пытаюсь решить эту задачу.

Conditional I.

  1. Ты опоздаешь, если будешь идти так медленно.
  2. Когда я приеду домой, я буду отдыхать.
  3. Он сделает перевод, если мы ему поможем.
  4. Если вы выучите правило, то напишите тест хорошо.
  5. Когда он окончит школу, он будет учиться в колледже.

Passive Voice.

  1. Книга была куплена вчера.
  2. Почему ты не хочешь пойти в кино?
  3. Этого писателя знает весь мир.
  4. Дом построили строители.
  5. Картина была нарисована в прошлом году.

Упражнения на вопросительные предложения для 7 класса.

Упражнение 6. Закончите разделительные вопросы.

  1. You’re Belarusian,…?
  2. Victor wasn’t at school yesterday,…?
  3. There is a big river here,…?
  4. Molly will come soon,…?
  5. Greg’s jokes aren’t funny,…?
  6. Peter will do the shopping, … ?
  7. John spoke to me, …?
  8. Sandy is wearing a smart dress, … ?
  9. My friends won’t come, …?
  10. You don’t understand me, … ?

Упражнение 7. Поставьте вопросы.

  1. Victor visited his friend yesterday. (общий)
  2. My sister Polly is working in the garden now. (альтернативный)
  3. The boys read an interesting text last week. (who)
  4. Liz and Fred always do their homework. (специальный c when)
  5. Megan doesn’t speak English. (разделительный)

Больше упражнений на построение вопросов в английском языке.

Общие грамматические упражнения для 7 класса.

Упражнение 8. Исправьте грамматические ошибки.

  1. Let’s meet in five o’clock.
  2. They have dinner now.
  3. Do you go to the library after classes tomorrow?
  4. Do you get up this morning at 7 o’clock?
  5. I didn’t met my best friend yesterday.
  6. I has already done my household duties.
  7. He did not visited the British Museum.
  8. We were talking about famous writers now.
  9. We have already come there yet.
  10. When I shall return, I shall call you then.

Упражнение 9.Дополните предложения абсолютной формой притяжательных местоимений.

  1. Му brother has got a computer. It is …
  2. I have got a nice school-bag. It is …
  3. My parents have got a car. It is …
  4. You have got a pencil. It is …
  5. Our school has got three sports grounds. They are…

Упражнение 10. Усильте сравнительную и превосходную степени прилагательных при помощи слов (many)/ far/ by far.

  1. The Volga is longer than the Thames.
  2. This book is better than that one.
  3. The deposits of oil in Russia are the richest in the world.
  4. He has more free time than I.
  5. I have more books than he.

Упражнение 12. Choose the correct option.

  1. He was offered the job because he was (good, better,the best)
  2. My doctor (recommended / had recommended) me yesterday to take a week off work.
  3. Next week I’m going (on, at, of, in) a. school trip to a museum.
  4. He has a party every day, (doesn’t he, hasn’t he)?
  5. She is (clever, cleverer, the cleverest) than her brother.
  6. He is (good, better, the best) at football than his brother.
  7. We go to the cinema (another, every, other) day.
  8. He knows about the news, (doesn’t he, does he)?
  9. don’t need (any, some) information.
  10. I rarely go out  (by, at, of, in) the evening.

Упражнение 13. Put articles where necessary.

  1. My mother works at school.
  1. There’s nice garden near house.
  1. Аpple a day is good for you.
  1. That is beautiful flower.
  1. Milk is good for children.

Упражнение 14. Put in prepositions where necessary.

  1. I am interested computers.
  2. My mother is fond collecting stamps.
  3. My friend goes school with pleasure.
  4. He is a member a photography club.
  5. I am crazy animals.

Упражнение 15. Put in another, other or the other.

  1. Have … cup of tea.
  2. What … games do you know?
  3. In what … books can I read about you?
  4. My house is on … side of the street.
  5. Will you ask me … question

Понравилось? Сохраните на будущее и поделитесь с друзьями!

grammar-tei.com

Отправить ответ

avatar
  Подписаться  
Уведомление о