Разное

Зошит з математики 4 клас гдз – ГДЗ (Ответы) Робочий зошит Математика 4 клас Лишенко. Відповіді, решебник онлайн

ГДЗ: готові домашні завдання 4 клас

Toggle navigation GDZ4YOU
  • ГДЗ
    • 1 клас
      • Англійська мова
      • Буквар
      • Математика
      • Німецька мова
      • Основи здоров’я
      • Природознавство
      • Російська мова
      • Українська мова
    • 2 клас
      • Англійська мова
      • Інформатика
      • Математика
      • Основи здоров’я
      • Природознавство
      • Російська мова
      • Українська мова
    • 3 клас
      • Англійська мова
      • Інформатика
      • Математика
      • Німецька мова
      • Природознавство
      • Російська мова
      • Українська мова
      • Я і Україна
      • Я у світі
    • 4 клас
      • Англійська мова
      • ДПА
      • Інформатика
      • Літературне читання
      • Математика
      • Німецька мова
      • Основи здоров’я
      • Природознавство
      • Російська мова
      • Українська мова
      • Французька мова
      • Я і Україна
      • Я у світі
    • 5 клас
      • Англійська мова
      • Інформатика
      • Історія
      • Математика
      • Німецька мова
      • Основи здоров’я
      • Природознавство
      • Російська мова
      • Світова література
      • Українська література
      • Українська мова
      • Французька мова
    • 6 клас
      • Англійська мова
      • Біологія
      • Географія
      • Інформатика
      • Історія
      • Математика
      • Німецька мова
      • Основи здоров’я
      • Природознавство
      • Російська мова
      • Світова література
      • Українська література
      • Українська мова
      • Французька мова
    • 7 клас
      • Алгебра
      • Англійська мова
      • Біологія
      • Географія
      • Геометрія
      • Інформатика
      • Історія
      • Німецька мова
      • Основи здоров’я
      • Російська мова
      • Світова літерат

gdz4you.com

Відповіді /сторінка 20 - 28/ «Зошит з математики 4 клас" Г П Лишенко ГДЗ НОВА ПРОГРАМА 2015 року » Допомога учням

Інші завдання дивись тут...

До № 275-293

Завдання 1. Запиши цифрами числа, що містять:

1)  627 одиниць другого класу й 215 одиниць першого класу —  

327 215

2)  27 одиниць другого класу й 30 одиниць першого класу — 27 030 

3)  600 одиниць другого класу й 6 одиниць першого класу —  600 006

 

Завдання 2. За три дні ткаля виткала а м тканини. Першого дня вона виткала 800 м, а другого — на 200 м більше. Скільки метрів тканини виткала ткаля третього дня? Склади вираз для розв'язування задачі та обчисли його, якщо а = 2600.

Розв'язання.

а – 800 – (800  + 200) = а – 1800 , 

якщо а = 2600, тоді 2600 – 1800 = 800 (м) – метрів тканини виткала ткаля третього дня.

Відповідь: 800 метрів.

 

Завдання 3. Склади й розв'яжи задачу про туриста за коротким записом і схемою. Розв'язання запиши виразом.

Туристи пройшли 5 днів пішки по 6 км за день, потім їхали 6 годин автобусом, долаючи 60 км за годину. Яку відстань подолали туристи?

Розв'язання.

6 • 5 = 30 (км) – подолали відстань пішки.

60 • 6 = 360 (км) – подолали відстань автобусом.

360 + 30 = 390 (км) – вся відстань.

Відповідь: 390 кілометри.

 

Завдання 4*. Тарас до числа 2548 дописав справа цифру 9, а Назар із числом 2548 виконав дві дії. Обидва хлопчики отримали однакові результати. Які дії виконав Назар? Запиши рівність.

Розв'язання.

25489 – число Тараса

2548 • 10 + 9 = 25489 – число Назара.

Відповідь: множення і додавання.

 

 

До № 294-314

Завдання 1. Обчисли ланцюжки. Відповіді запиши.

350 • 100        4800 : 100       240 000 : 100

     : 1000            • 1000                - 2000

       : 35           +12 000               • 1000

       • 10               : 60                   : 40

         10              1000               40 000

350 • 100 = 35 000

35 000 : 1 000 = 35

35 : 35 = 1

 1 • 10 = 10 

 

4800 : 100 = 48

48 • 1000 = 48 000

48 000 + 12 000 = 60 000

60 000 : 60 = 1 000

 

240 000 : 100 = 2 400

2 400 – 2 000 = 400

400 • 1 000 = 400 000

400 000 : 40 = 40 000

 

Завдання 2. 5 м ситцю коштує стільки, скільки 4 м сатину. Скільки метрів сатину можна купити замість 150 м ситцю?

План розв'язання

1)  Скільки разів 5 м уміститься в 150 м?

2)  Скільки метрів сатину можна купити?

Розв'язання.

150 : 5 = 30 (разів) – стільки разів 5 м уміститься в 150 м.

30 • 4 = 120 (м) – можна купити сатину.

Відповідь: 120 метрів.

 

Завдання 3. Учні допомогли садівнику підготувати 240 дерев до зими. Першого дня вони обкопали 1/6  всіх дерев, а другого дня — 1/5 решти. Скільки дерев обкопали учні другого дня? Запиши розв'язання виразом та обчисли його.

Розв'язання.

240 : 6 • 1 = 40 (д.) – обкопали першого дня.

240 – 40 = 200 (д.) – решта дерев.

200 : 5 • 1 = 40 (д.) – обкопали другого дня.

Вираз: (240 - (240 : 6 • 1)) : 5 • 1 = (240 - 40) : 5 • 1 = 200 : 5 • 1 = 40

Відповідь: 40 дерев.

 

Завдання 4.  Заповни порожні клітинки, щоб нерівності були істинними.

586 994 < 587 004                       50 310 > 50 309

700 000 > 699 999                        30 618 < 32 618

 

Завдання 5.  Склади і запиши рівняння. Розв'яжи їх усно, а корені запиши.

1)  Невідоме число більше 24 у 3 рази.

х : 3 = 24

х = 24 • 3

х = 72

2)  Сума числа 35 і добутку невідомого числа та числа 5 дорівнює 160.

35 + 5 • х = 160

5 • х = 160 – 35

5 • х = 125

х = 125 : 5

х = 25

 

 

До № 315-337

Завдання 1.  Підкресли загальну кількість сотень у числах. 

873 056     

324 010 

901 203 

40 001 

501 340

 

Завдання 2.  За малюнком знайди відповідь на запитання: «Скільки треба гусей, щоб урівноважити 40 курей?».

Розв'язання.

40 : 5 = 8 (разів) – разів взяти гусей на правій шальці.

8 • 2 = 16 (г.) – треба гусей.

Відповідь: 16 гусей.

 

Завдання З*. У числі 826 547 закресли 2 цифри так, щоб число, утворене цифрами, що залишилися, було: а) найбільшим; б) найменшим.

а) 826 547             8657

б) 826 547             2547

 

Завдання 4.  Підкресли в числах ціле число:

метрів             дециметрів              сантиметрів

72 308 мм        536 240 мм           24 305 мм

720 308 мм      53 624 мм             2830 мм

 

Міркуємо так. 1000 мм = 1 м. 

Отже, у 72 308 мм стільки метрів, скільки всього тисяч у числі 72 308, тобто 72, тому 72 308 мм = 72 м 308 мм.

Отже, у 720 308 мм стільки метрів, скільки всього тисяч у числі 720 308, тобто 720, тому 720 308 мм = 720 м 308 мм.

Міркуємо так. 100 мм = 1 дм. 

Отже, у 536 240 мм стільки дециметрів, скільки всього сотень у числі 536 240, тобто 5362, тому 536 240 мм = 5362 дм 40 мм.

Отже, у 536 24 мм стільки дециметрів, скільки всього сотень у числі 536 24, тобто 536, тому 536 24 мм = 536 дм 24 мм.

Міркуємо так. 10 мм = 1 см. 

Отже, у 24 305 мм стільки сантиметрів, скільки всього десятків у числі 24 305, тобто 2430, тому 24 305 мм = 2430 см 5 мм.

Отже, у 2830 мм стільки сантиметрів, скільки всього десятків у числі 2830, тобто 283, тому 2830 мм = 283 см.

Завдання 5. Доярка надоїла 280 л молока, 1/4 молока вона віддала телятам, а решту — розлила порівну в 7 бідонів. Скільки літрів молока вміщує 1 бідон?

Розв'язання.

280 : 4 • 1 = 70 (л) – молока віддала телятам.

280 – 70 = 210 (л) – решта.

210 : 7 = 30 (л.) – літрів вміщує один бідон.

Відповідь: 30 літрів.

 

Завдання 6*. У Юрка є 50 монет по 25 коп., а в Данилка — 30 монет по 50 коп. Вони викладали одночасно на стіл по 1 монеті. Через скільки таких дій вартість грошей Юрка стане більшою за вартість грошей Данилка?

50 • 30 = 1500 (коп.) - копійок у Донилка.

25 • 50 = 1250 (коп.) - копійок у Юрка.

У Данилка завжди буде більша вартість.

 

 

До № 338-373

Завдання 1. Віднови рівності.

7 т 5 ц = 7 500 кг  

6 ц 2 кг = 602 000 г  

9 т 2 ц = 92 ц  

15 000 г = 15 кг

16 кг 50 г = 16 050 г

72 000 кг =  720 ц

1 кг = 1000 г

1 ц = 100 кг = 100 000 г

1 т = 10 ц = 1 000 кг = 1 000 000 г

 

7 т 5 ц = 7 т + 5 ц = 7 000 кг + 500 кг = 7 500 кг

6 ц 2 кг = 6 ц + 2 кг = 600 000 г + 2 000 г = 602 000 г 

9 т 2 ц = 9 т + 2 ц = 90 ц + 2ц = 92 ц

Міркуємо так. 1000 г = 1 кг.  Отже, у 15 000 г стільки кілограмів, скільки всього тисяч у числі 15 000, тобто 15, тому 15 000 г = 15 кг. Можна знайти ще так: 15 000 г = 15 • 1000г = 15 • 1кг = 15кг   або   15 000г = (15 000 : 1000) кг = 15 кг

16 кг 50 г = 16 кг + 50 г = 16 000 г + 50 г = 16 050 г

Міркуємо так. 100 кг = 1 ц.  Отже, у 72 000 кг стільки центнерів, скільки всього сотень у числі 72 000, тобто 720, тому 72 000 кг = 720 ц. Можна знайти ще так: 72 000 кг = 720 • 100 кг = 720 • 1ц = 720 ц    або 72 000 кг = (72 000 : 100) кг = 720 ц

 

Завдання 2. Для приготування бетону беруть 1 частину маси цементу й 3 частини піску. Скільки кілограмів бетону можна отримати з а кг цементу без урахування маси доданої води?

Розв'язання.

3 + 1 = 4 (частини) – всього частин цементу та піску.

1/4 (частин) – припадає на бетон, тому

а : 4 • 1 = а/4 (кг) – кілограмів бетону можна отримати.

Відповідь: а/4 кілограмів.

 

Завдання 3. Вистава розпочалася о 15 год 25 хв і тривала 1 год 40 хв. О котрій годині закінчилася вистава?

Розв'язання.

15 год 25 хв + 1год 40 хв = (15год + 1год) + (25хв + 40хв) = 16 год + 65 хв = 16год + (1год + 5хв) = 17год 5хв – час, коли закінчилась вистава.

Відповідь: 17год 5хв.

 

Завдання 4.  Віднови рівності.

12 хв =

720 с  

8 год =  480 хв  

З доби = 72 год  

3 хв 20 с = 200 с

1800 с = 1/2  хв

300 хв = 5 год

1 хв = 60с

1год = 60хв = 3600 с

1 доба = 24 год = 24 • 60хв = 1440 хв

12 хв = 12 • 60 с = 720 с

8 год = 8 • 60 хв = 480 хв

3 доби = 3 • 24 год = 72 год

3 хв 20 с = 3 хв + 20 с = 3 • 60 с + 20 с = 180 с + 20 с = 200 с

1800 с = 30 • 60 с = 30 • 1хв = 30 хв = 1/2 год  

300 хв = 5 • 60 хв = 5 • 1 год = 5 год   або  300 хв = (300 : 60) год = 5 год

 

Завдання 5.  Кінокамера робить 33 знімки за 2 с. Скільки знімків вона зробить за 20 с?

Розв'язання.

20 : 2 = 10 (раз) – стільки разів 2 с уміщається у 20 с, або повторюється разів.

33 • 10 = 330 (зн.) – зробить знімків.

Відповідь: 330 знімків.

 

Завдання 6*. Сума цифр числа 2015 дорівнює 8. Скільки всього в поточному столітті років з такою самою сумою цифр? Запиши.

Розв'язання.

2015;  2006;   2024;   2033;   2042;   2051;   2060

2 + 0 + 1 + 5 = 8

2 + 0 + 0 + 6 = 8

2 + 0 + 2 + 4 = 8

2 + 0 + 3 + 3 = 8

2 + 0 + 4 + 2 = 8

2 + 0 + 5 + 1 = 8

2 + 0 + 6 + 0 = 8

 

 

До № 374-389

Завдання 1. Обчисли зручним способом.

5327 + 58 + 673 + 242 = (5327 + 673) + (242 + 58) = 6000 + 300 = 6300  

369 + 217 + 231 =  (369 + 231) + 217 = 600 + 217 = 817

 

Завдання 2. Розв'яжи рівняння усно. Корені запиши.

74 200 – х = 3200                    х – 680 = 4320

х = 71 000                               х = 5 000 

 

74 200 – х = 3200

Щоб знайти від'ємник, треба від зменшуваного відняти різницю

х = 74 200 – 3 200

х = 71 000

74 200 – 71 000 = 3 200

3 200 = 3 200

 

х – 680 = 4320

Щоб знайти зменшуване, треба до різниці додати від'ємник

х = 4320 + 680 

х = 5000

5000 – 680 = 4320

4320 = 4320

 

Завдання З*. Запиши різних чотири числа, менших ніж 5 тисяч, у яких цифра 3 означає різні розрядні одиниці.

3 000;   300;  30;   3.

 

Завдання 4. В овочесховищі було 357 ц білої картоплі й 248 ц рожевої. За місяць зі сховища до їдальні забрали 28 ц картоплі. Скільки центнерів картоплі залишилося в овочесховищі? Розв'яжи задачу трьома способами, склавши вирази.

Розв'язання.

1 спосіб.

357 + 248 = 605 (ц) – було картоплі всього.

605 – 28 = 577 (ц) – залишилось картоплі.

(357 + 248) – 28 = 577 (ц) – залишилось картоплі.

2 спосіб.

Нехай забрали білої картоплі, тоді

357 – 28 = 329 (ц) – залишилось білої картоплі.

329 + 248 = 577 (ц) – залишилось картоплі.

(357 – 28) + 248 = 577 (ц) – залишилось картоплі.

3 спосіб.

Нехай забрали рожевої картоплі, тоді

248 – 28 = 220 (ц) – залишилось рожевої картоплі.

220 + 357 = 577 (ц) – залишилось картоплі.

(248 – 28) + 357 = 577 (ц) – залишилось картоплі.

Відповідь: 577 центнерів.

 

Завдання 5*. 16 учнів вишикувались у три ряди, порівну в кожному ряду. Зобрази, як це може бути, позначивши ряди прямими, а учнів — точками.

 

 

До № 390-411

Завдання 1. 

+ 28394

   43127

   71521

 

+  63574

   278366

   341940

 

- 89748

  32645

  57103 

 

Завдання 2. Взвод солдатів почав марш о 7 год ранку і зробив привал о 13 год. За цей час він подолав 42 км. Скільки кілометрів солдати проходили за 1 год?

Розв'язання.

13 – 7 = 6 (год) – були солдати у дорозі.

42 : 6 = 7 (км) – кілометрів проходили солдати за 1 год.

Відповідь: 7 кілометрів.

 

Завдання 3. Склади задачу за таблицею. Запиши розв'язання виразом.

Транспортний засіб

Місткість баку

Кількість

Усього

Автомобіль

60 л

8

 570 л

Мотоцикл

?

6

У цистерні було 570 літрів бензину. Спочатку заправили 8 автомобілів, бак кожного вміщав 60 л бензину. Рештою заправили 6 мотоциклів. Яка місткість баку мотоцикла?

Розв'язання.

60 • 8 = 480 (л) – літрів бензину пішло на автомобілі.

570 – 480 = 90 (л) – решта палива.

90 : 6 = 15 (л) – місткість баку мотоцикла.

Відповідь: 15 літрів.

 

Завдання 4. Запиши вирази і виконай обчислення.

1) Суму чисел 536 184 і 26 397 зменшити на 9289.

(536 184 + 26 397) – 9 289 = 562 581 – 9 289 = 553 292

+ 536184

    26397

   562581

 

- 562581

     9289

  553292

 

2) Різницю чисел 36 450 і 9 655 збільшити на 4 789.

(36 450 – 9 655) + 4 789 = 26795 + 4 789 = 31 584

- 36450

    9655

  26795

 

+26795

    4789

  31584

 

Завдання 5*. Сума двох чисел дорівнює 5326, а їх різниця — 3124. Знайди ці числа.

Розв'язання.

Оскільки (Число1 + число2) + (число1 – число2) = 2 • число1

5326 + 3124 = 8450  – це подвоєне перше число, тоді

8450 : 2 = 4225 – перше число.

5326 – 4225 = 1101 – друге число.

Відповідь: 4225, 1101.

Перевірка: 4225 + 1101 = 5326; 4225 - 1101 = 3124.

Інші завдання дивись тут...

 

8next.com

Відповіді /сторінка 1- 6/ «Зошит з математики 4 клас" Г П Лишенко ГДЗ НОВА ПРОГРАМА 2015 року » Допомога учням

Інші завдання дивись тут...

ПОВТОРЕННЯ МАТЕРІАЛУ З КЛАСУ. ПИСЬМОВЕ МНОЖЕННЯ ТА ДІЛЕННЯ В МЕЖАХ 1000

До № 1-21

Завдання 1. Запиши цифрами числа: вісімсот сорок три, двісті п'ять, п'ятсот два, сімдесят шість.

843, 205, 502, 76

 

Завдання 2. Запиши пропущені числа, позначені на числовій прямій точками.

 

Завдання 3. Запиши кожне число сумою розрядних доданків. 

348 = 300 + 40 + 8

760 = 700 + 60 

508 = 500 + 8

854 = 800 + 50 + 4

 

Завдання 4. На консервний завод фермер привіз 72 кг помідорів, у 9 однакових ящиках, та 15 ящиків огірків. Скільки кілограмів огірків привіз фермер на завод, якщо маса ящика з помідорами на 3 кг більша, ніж маса ящика з огірками?

Розв'язання.

72 : 9 = 8 (кг) – кілограмів помідорів у одному ящику.

8 – 3 = 5 (кг) – маса ящика з огірками.

15 • 5 = 75 (кг) – кілограмів огірків привіз фермер.

Відповідь: 75 кілограмів.

 

Завдання 5. 

700 + 60 + 5 = 765

850 – 300 = 550

860 + 7 = 867

900 + 4 = 904

626 – 20 = 606

506 + 40 = 546

 

 

До № 22-41

Завдання 1. Вибери число, у якому всього 75 десятків. Запиши його сумою розрядних доданків.

675     756        765       705

756 = 700 + 50 + 6

 

Завдання 2. Склади і запиши вирази та обчисли їх. 

1) Суму чисел 350 і 240 зменшити в 10 разів. 

(350 + 240) : 10 = 590 : 10 = 59

2) Різницю чисел 235 і 205 збільшити на 400.

(235 – 205) + 400 = 30 + 400 = 430

3) Частку чисел 96  і 8 збільшити в 3 рази.

(96 : 8) • 3 = (80 + 16) : 8 • 3 = (10 + 2) • 3 = 20 • 6 = 26

 

Завдання 3. Склади й розв'яжи задачі за короткими записами. 

Привезли 6 сіток по 30 кг. 

Продали — 1/3 

Залишилося — ?

До магазину привезли 6 сіток огірків по 30 кілограмів у кожній. Скільки залишилося кілограмів огірків, якщо 1/3 продали в той же день?

Розв'язання.

1 спосіб.     

30 • 6 = 180 (кг) – привезли кілограмів огірків.

180 : 3 • 1 = 60 (кг) – продали огірків.

180 – 60 = 120 (кг) – залишилося огірків.

2 спосіб.

30 • 6 = 180 (кг) – привезли кілограмів огірків.

180 : 3 • 2 = 120 (кг) – залишилося огірків.

Відповідь: 120 кілограмів.

 

Завдання 4. За схемами склади і запиши вирази.

 

 

До № 42-61

Завдання 1. Знайди значення виразів, якщо а = 4.

Якщо а=4, тоді (237 – 158) • а = (237 - 158) • 4 =79 • 4 = 316

Якщо а=4, тоді 764 – 178 • а = 764 – 178 • 4 = 764 – 712 = 52     

-237

 158

  79

 

х 79

    4

 316

 

х 178

      4

   712

 

- 764

  712

    52

 

Завдання 2. Посадили 7 рядів яблунь, по 20 дерев у кожному, і 3 однакових ряди груш. Усього посадили 185 дерев. Скільки груш посадили в кожному ряду?

Розв'язання.

20 • 7 = 140 (д.) – посадили яблунь.

185 – 140 = 45 (д.) – посадили груш.

45 : 3 = 15 (д.) – посадили груш у кожному ряду.

 Відповідь: 15 дерев.

 

Завдання 3. Виконай ділення з остачею. 

73 : 8 = 9 (ост. 1),   бо 73 = 9 • 8 + 1

23 : 4 = 5 (ост. 3),   бо 23 = 5 • 4 + 3

40 : 6 = 6 (ост. 4),   бо 40 = 6 • 6 + 4

5 : 8 = 0 (ост. 5),    бо   5 = 0 • 8 + 5 

 

Завдання 4. Виконай ділення письмово.

 

 

Завдання 5. На лісовій ділянці росте 80 сосен, а ялин — в а разів менше. На скільки більше сосен, ніж ялин, росте на ділянці? Склади й запиши вираз, за допомогою якого розв'язується задача.

Розв'язання.

80 – 80 : а (д.) – на стільки більше сосен, ніж ялин.

Відповідь : 80 – 80 : а дерев.

 

Завдання 6. Розв'яжи рівняння усно. Запиши розв'язки.

х : 6 = 124                            624 : х = 4               7 • х + 36 = 176

х = 744                                  х = 156                    х = 20

 

х : 6 = 124

Щоб знайти невідоме ділене, треба частку помножити на дільник

х = 124 • 6

х = 744

 

624 : х = 4

Щоб знайти невідомий дільник, треба ділене поділити на частку

х = 624 : 4 

х = 156

 

7 • х + 36 = 176

Щоб знайти невідомий доданок, треба від суми відняти відомий доданок

7 • х = 176 – 36

7 • х = 140

Щоб знайти невідомий множник, треба добуток поділити на відомий множник

х = 140 : 7

х = 20

 

      

До № 62-81

Завдання 1. Обчисли письмово. Запиши значення виразів. 

345 : 5 + 280 = (300 + 45) : 5 + 280 = 60 + 9 + 280 = 349

 

+ 280 

    69

   349

345 |  5

30  69

  45

  45

    0

 

245 • 4 - 468 : 9 = 980 – (450 + 18) : 9 = 980 – (50 + 2) = 928

х 245

      4

   980

 

468| 9

45  52

  18

  18

    0

 

- 980

    52

  928

 

Завдання 2. Склади й розв'яжи задачу за таблицею.

Маса 1 посилки

Кількість

Загальна маса

?

7 п.

56 кг

на 3 кг менша

9 п.

?

Першого дня відправили 56 кг в 7 однакових посилках. Другого дня маса кожної посилки була на 3 кг менша. Скільки відправили вантажу на другий день, якщо знадобилося 9 посилок?

Розв'язання.

56 : 7 = 8 (кг) – маса посилки першого дня.

8 – 3 = 5 (кг) – маса посилки другого дня.

5 • 9 = 45 (кг) – відправили вантажу на другий день.

Відповідь: 45 кілограмів.

 

Завдання 3. З однієї ділянки зібрали 126 кг огірків, а з другої — у 2 рази менше. 1/9 маси всіх огірків відвезли до їдальні, а решту — на консервний завод. Скільки кілограмів огірків відвезли до їдальні?

Розв'язання.

126 : 2 = 63 (кг) – зібрали огірків з другої ділянки.

126 + 63 = 189 (кг) – зібрали всіх огірків.

189 : 9 • 1 = 21 (кг) – відвезли огірків до їдальні.

Відповідь: 21 кілограм.

 

Завдання 4. Відрізок АВ становить 1/2 довжини відрізка CD. АВ = 4 см. Знайди довжину відрізка CD і побудуй його.

Розв'язання.

Якщо відрізок АВ = 4см і вже становить 1/2 відрізка CD, тоді, щоб знайти довжину більшого відрізка CD, треба відрізок АВ множити на знаменник і поділити на чисельник

4 • 2 : 1 = 8 (см) – довжина відрізка CD.

Відповідь: 8 сантиметрів.

 

Задання 5. Виконай ділення письмово і перевір множенням.

 480|  8  

 48 60

   0

 

х 60

  4   

 240

 

679|   7

63 97

  49

  49

    0

 

х  97

     7

  679

Інші завдання дивись тут...

  

8next.com

Відповіді /сторінка 6 - 11/ «Зошит з математики 4 клас" Г П Лишенко ГДЗ НОВА ПРОГРАМА 2015 року » Допомога учням

Інші завдання дивись тут...

До № 82-101

Завдання 1. Обчисли ланцюжки. Відповіді запиши.

7 • 8          560 : 10            38 • 10              50 • 2

+ 44                - 16                + 20               : 100

• 6                    • 3                : 100                +79

- 600             + 880                  • 9                 • 10

     0              1000                   36                 800

 

7 • 8 = 56

56 + 44 = 100

100 • 6 = 600

600 – 600 = 0

 

560 : 10 = 56

56 – 16 = 40

40 • 3 = 120

120 + 880 = 1000

 

38 • 10 = 380

380 + 20 = 400

400 : 100 = 4

4  • 9 = 36

 

50  • 2 = 100

100 : 100 = 1

1 + 79 = 80

80 • 10 = 800

 

Завдання 2. Склади задачу за коротким записом. Заповни схему міркувань і запиши розв'язання виразом.

Саджанці дуба — 450          Саджанці липи — на 100 менше

Саджанці сосни — ?, 1/5 кількості саджанців лип

У парку посадили 450 саджанців дуба, а липи – на 100 саджанців менше, ніж дуба. Скільки посадили сосен, якщо вони становили 1/5 від кількості саджанців лип?

Розв'язання.

(450 – 100) : 5 = 70 (с.) – посадили сосен.

Відповідь: 70 саджанців.

450 – 100 = 350 (с.) – посадили лип.

350 : 5 = 70 (с.) – посадили сосен.

 

Завдання 3. Побудуй відрізок, 1/4 довжини якого дорівнює 25 мм.

25 • 4 : 1 = 100 (мм) – довжина всього відрізка.

 

Завдання 4. До кіоску привезли 8 ящиків червоних яблук, по 20 кг у кожному, і 5 ящиків такої самої маси зелених. Знайди масу привезених яблук. Розв'яжи задачу двома способами, склавши вирази.

Розв'язання.

1 спосіб.

(8 + 5) • 20 = 260 (кг) – маса привезених яблук.

2 спосіб.

8 • 20 + 5 • 20 = 260 (кг) – маса привезених яблук.

Відповідь: 260 кілограмів.

 

Завдання 5. Знайди значення виразів, якщо а = 20.

Якщо а=20, тоді 43 • а + 700 : 100 =  43 • 20 + 7 = (40 + 3) • 20 + 7 = 800 + 60 + 7 = 867

Якщо а=20, тоді (43 • а) • (700 : 100) = (43 • 20) • 7 = 860 • 7 = (800 + 60) • 7 = 5600 + 420 = 6020

 

 

До № 102-119

Завдання 1. У будинку 8 чотирикімнатних квартир, трикімнатних — на 4 квартири більше, ніж чотирикімнатних, а двокімнатних — у k разів більше, ніж трикімнатних. Скільки двокімнатних квартир у цьому будинку? Склади вираз для розв'язування задачі та обчисли його, якщо k = 9.

(8 + 4) • k = (8 + 4) • 9 = 12 • 9 = (10 + 2) • 9 = 90 + 18 = 108 

 

8+4 - (кв.) - є чотирикімнатних квартир.

(8 + 4) • k (кв.) - є двокімнатних квартир.

 

Завдання 2.

912│3                 

9   │304

  1

  0

  12

  12

   0

 

720│8                 

72 │90

  0

 

808│2                 

8   │404

   8

   8 

   0

Завдання 3.

 

Завдання 4.  Розв'яжи рівняння усно. Розв'язки запиши.

х : 20 = З0          640 : х = 80               х : 30 + 48 = 56

х = 600               х = 8                         х = 240

 

х : 20 = 30

Щоб знайти невідоме ділене, треба частку помножити на дільник

х = 20 • 30

х = 600

600 : 20 = 30

30 = 30 

 

640 : х = 80

Щоб знайти невідомий дільник, треба ділене поділити на частку

х = 640 : 80

х = 8

640 : 8 = 80

80 = 80

 

х : 30 + 48 = 56

Щоб знайти невідомий доданок, треба від суми відняти відомий доданок

х : 30 = 56 – 48

х : 30 = 8

Щоб знайти невідоме ділене, треба частку помножити на дільник

х = 8 • 30

х = 240

240 : 30 + 48 = 56

56 = 56

 

Завдання 5.  Купили 3 кг цукерок і 4 кг печива. За цукерки заплатили 270 грн, а за печиво — 128 грн. На скільки гривень дорожчий 1 кг цукерок, ніж 1 кг печива?

Розв'язання.

270 : 3 = 90 (грн.) – ціна цукерок.

128 : 4 = 32 (грн.) – ціна печива.

90 – 32 = 58 (грн.) – на стільки гривень 1 кг цукерок дорожчий, ніж 1 кг печива.

Відповідь: на 58 гривень.

 

Завдання 6*. Побудуй 3 прямі, на яких можна позначити всього 4 точки так, щоб на кожній прямій було по 2 точки.

 

 

До №120-138

Завдання 1. Склади й розв'яжи задачу за таблицею.

Назва

Маса 1 ящ.

Кількість

Загальна маса

Огірки

8 кг

15 ящ.

 

 210

Помідори

6 кг

?

В овочевий кіоск завезли 210 кг огірків та помідорів. Огірків завезли 15 ящиків по 8 кг у кожному Скільки привезли ящиків помідорів, якщо в кожному ящику вміщається по 6 кг? 

Розв'язання.

8 • 15 = 120 (кг) – завезли кілограмів огірків.

210 – 120 = 90 (кг) – завезли кілограмів помідорів.

90 : 6 = 15 (ящ.) – привезли ящиків помідорів.

Відповідь: 15 ящиків.

 

Завдання 2. Для ремонту квартири купили 900 кг штукатурки, по З0 кг у мішку, і 600 кг шпаклівки, по 20 кг у мішку. Скільки всього мішків штукатурки та шпаклівки купили?

Розв'язання.

900 : 30 = 30 (м.) – купили мішків штукатурки.

600 : 20 = 30 (м.) – купили мішків шпаклівки.

30 + 30 = 60 (м.) – купили всього мішків штукатурки та шпаклівки.

Відповідь: 60 мішків.

 

Завдання 3. Побудуй трикутник і квадрат, у яких спільною частиною є відрізок.

 

Завдання 4. Склади задачу за малюнком і запитанням. Запиши розв'язання виразом.

У відро вміщається 8 л бензину, у каністру – на 12 л більше.  Скільки потрібно каністр з бензином, щоб заправити бензобак автомобіля місткістю 120 л?

Розв'язання.

120 : (8 + 12) = 6 (к.) – потрібно каністр.

Відповідь: 6 каністр.

 

Завдання 5. Виконай дії письмово. Запиши значення виразів. 

750 : 30 + 396 = 421           (986 – 266) : 20 = 36 

 

750 : 30 = (600 + 150) : 30 = 20 + 5 = 25

 

+ 396

    25

   421

 

- 986

  266

  720

 

720 : 20 = (600 + 120) : 20 = 30 + 6 = 36

 

 

До №139 – 154 

Завдання 1. Виконай ділення і перевір множенням.

 

Завдання 2. Біля школи росте 25 лип. Це у 5 разів більше, ніж кленів. Каштанів росте на 20 менше, ніж лип і кленів разом. У скільки разів менше каштанів росте біля школи, ніж лип і кленів разом?

Розв'язання.

25 : 5 = 5 (д.) – росте кленів.

25 + 5 = 30 (д.) – росте лип та кленів разом.

30 – 20 = 10 (д.) – росте каштанів.

30 : 10 = 3 (д.) - у стільки разів менше каштанів росте біля школи, ніж лип і кленів разом.

Відповідь: у 3 рази.

 

Завдання 3. 

1 т – 240 кг = 760 кг

1 кг : 200 г = 50 

1 м : 2 см = 50 

2 ц – 40 кг = 160 кг

4 т – 3 ц = 37 ц

4 м : 20 см = 20

1 т – 240 кг = 1000 кг – 240 кг = 760 кг

1 кг : 200 г = 1000 г : 200 г = 50  

1 м : 2 см = 100 см : 2 см = 50 

2 ц – 40 кг = 200 кг – 40кг = 160 кг

4 т – 3 ц = 40 ц – 3 ц = 37 ц 

4 м : 20 см = 400см : 20 см = 20 

 

Завдання 4. Побудуй коло із центром О діаметром 4 см. Познач на ньому точки А, В, С, D так, щоб відрізок AD був діаметром. З'єднай точки між собою та центром О. Скільки одержали радіусів?

 

Завдання 5*. Впиши пропущений знак дії або число, щоб рівності були істинними.

1000 – 740 = 780 : 3                   540 : 90 = 240 : 40

1000 – 810 = 570 : 3                   100 : 20 = 450 : 90

 

1000 – 740 = 260

780 : 3 = 260

 

1000 – 810 = 190

570 : 3 = 190

 

240 : 40 = 6

540 : 6 = 90

 

100 : 20 = 5

90 • 5 = 450

Інші завдання дивись тут...

  

8next.com

ГДЗ Математика 4 клас Г.П. Лишенко 2015 - Робочий зошит до підручника М.В. Богдановича

ГДЗ з математики - помічник для батьків

ГДЗ з математики за 4 клас Г.П.Лишенко 2015 робочий зошит до підручника М.В.Богдановича - це унікальний посібник для дітей та батьків, що дає можливість не тільки контролювати успішність дитини, але й простою доступною для школярів мовою роз'яснює нові теми.

Що таке ГДЗ робочий зошит

Математика 4 клас ГДЗ Г.П.Лишенко 2015 робочий зошит до підручника М.В.Богдановича - це робочий зошит, принцип роботи з яким максимально простий. Дитина виконує завдання на чернетці, після чого може звірити отриманий результат з відповіддю, зазначеною в ГДЗ. Якщо відповіді співпадуть, а правильність розв'язання ні у школяра, ні у батьків не викличе жодних сумнівів - хід рішення можна переписати в робочий зошит.

Що в ГДЗ робочий зошит

Для зручності користування зошит розділено на 29 розділів:

  • До № 1-21

  • До № 22-41

  • До № 42-61

  • До № 155-175

  • До № 176-193

  • До № 194-216

  • До № 217-235

  • До № 236-256

  • До № 257-274

  • До № 634-654

  • До № 655-671

  • До № 672-687

  • До № 688-705

  • До № 706-722

  • До № 723-750

  • До № 751-769

  • До № 770-787

  • До № 788-805

  • До № 806-822

  • До № 823-838

  • До № 839-857

  • До № 858-875

  • До № 876-892

  • До № 893-920

  • До № 921-934

  • До № 935-949

  • До № 950-976

  • До № 977-995

  • До № 996-1012

Чому саме робочий зошит ГДЗ

ГДЗ з математики за 4 клас Г.П.Лишенко 2015 робочий зошит до підручника М.В.Богдановича полягає в тому, що по суті, діти вчать нові теми під час розв'язання прикладів і задач. В даному випадку працює зорова пам'ять, через те, що відсутній елемент зазубрювання. Діти розв'язують приклад і запам'ятовують хід рішення під час практичних занять, що на думку психологів набагато більш ефективно, ніж зазубрювання правил і формул.

ГДЗ - простіше не буває

Зміст видання Г.П.Лишенко 2015 робочий зошит до підручника М.В.Богдановича ГДЗ математика 4 клас створено настільки продумано, що в ньому не важко буде знайти правильну відповідь ні дітям, ні бабусям і дідусям, які часто займаються з онуками, поки їх батьки на роботі. Для того, щоб знайти потрібну відповідь досить зайти в зміст і вибрати номер потрібного завдання.

www.obozrevatel.com

Відповіді /сторінка 28 - 36/ «Зошит з математики 4 клас" Г П Лишенко ГДЗ НОВА ПРОГРАМА 2015 року » Допомога учням

Інші завдання дивись тут...

До № 412-430

Завдання 1. Виконай дії письмово. Запиши значення виразів.

77 459 – 7043 – 768 = 69648

77 459 – (7043 – 768) = 71184  

- 77459

    7043

  70416

- 70416

     768

  69648

- 7043

    768

  6275

- 77459

    6275

  71184

Завдання 2. Серед чисел 2100, 0, 1209, 1276, 2035, 2308 знайди і випиши такі значення змінної х, при яких нерівність буде істинною.

5629 + х < 6924

х = 0, 1209, 1276

Щоб знайти невідомий доданок, треба від суми відняти відомий доданок

х < 6924 – 5629

х < 1295

 

Завдання 3. 1) На скільки одиниць найменше п'ятицифрове число більше, ніж найменше двоцифрове число?

на10 000 – 10 =9990

2) У скільки разів найменше двоцифрове число менше, ніж найменше шестицифрове число?  

У 100 000 : 10 = 10 000 разів

 

Завдання 4. Першого тижня машина проїхала а км, а другого і третього — по b км. Скільки всього кілометрів проїхала машина за ці три тижні? Склади вираз для розв'язування задачі та обчисли його, якщо а = 1126 км, b = 1059 км.

Розв'язання.

Вираз a + 2 • b (км) 

Якщо а=1126, b=1059, тоді а + 2 • b = 1126 + 1059 • 2 = 3244 (км) – проїхала машина за три тижні.

х 1059

       2

   2118

+1126

  2118

  3244

Відповідь: 3244 кілометрів.

 

Завдання 5*. Використовуючи цифри 2, 6, 7, 8, 0, запиши найбільше й найменше п'ятицифрові числа так, щоб цифри не повторювалися. Знайди, на скільки сума цих чисел більша за їх різницю.

Розв'язання.

Найбільше число 87620, найменше число 20678.

87620 + 20678 = 108298 – сума двох чисел.

87620 – 20678 = 66942 – різниця двох чисел.

108298 – 66942 = 41356 – на стільки сума цих чисел менша за різницю.

Відповідь: на 41356

 

 

До № 431-447

Завдання 1.

6 т 5 ц > 6050 кг 

2 хв 26 с = 146 с 

9 м 8 дм < 980 дм 

2 доби 14 год = 62 год

1 ц = 100кг

1т = 10 ц = 1000 кг

1 хв = 60с

1 год = 60 хв = 3600 с

1 доба = 24 год

1 м = 10 дм

6 т 5 ц = 6 т + 5 ц = 6 • 1 т + 5 • 1 ц = 6 • 1000 кг + 5 • 100 кг = 6000 кг + 500кг = 6500 кг

2 хв 26с = 2 хв + 26 с = 2 • 1 хв + 26 с = 2 • 60 с + 20 с = 120с + 26с = 146с

9 м 8 дм = 9 м + 8 дм = 9 • 1 м + 8 дм = 9 • 10 дм + 8 дм =  90 дм + 8 дм = 98 дм

2 доби 14 год = 2 доби + 14 год = 2 • 1 доба + 14 год = 2 • 24 год + 14 год = 48 год + 14 год = 62 год

 

Завдання 2. Знайди суму й різницю чисел 24 км 563 м і 8 км 678 м.

1 спосіб. Звести до однакових одиниць вимірювання (1 км = 1000 м)

24 км 563 м + 8 км 678 м = 24 563 м + 8 678 м = 33 241 м = 33 км 241м

+ 24563

    8678

   33241

Скільки кілометрів у 33 241 м? Міркуємо так. 1000 м = 1 км.  Отже, у 33 241 м стільки кілометрів, скільки всього тисяч у числі 33 241, тобто 33, тому 33 241 м = 33 км 241 м.

24 км 563 м – 8 км 678 м = 24 563 м – 8 678 м = 15 885 м = 15 км 885 м 

- 24563

   8678

  15885 

Скільки кілометрів у 15 885 м? Міркуємо так. 1000 м = 1 км.  Отже, у 15 885 м стільки кілометрів, скільки всього тисяч у числі 15 885, тобто 15, тому 15 885 м = 15 км 885 м.

2 спосіб. Виконувати дії над однаковими іменованими величинами.

24 км 563 м + 8 км 678 м = (24 км + 8 км) + (563 м + 678 м) = 32 км + 1241м = 32 км + (1000 м + 241м) = 32 км + 1км + 241м = 33 км 241 м

або так:

 

 24 км 563 м

+ 8 км 678 м

 33 км 241 м

24 км 563 м – 8 км 678 м = 23 км + 1 км + 563 м – 8 км – 678 м = 23 км + 1563 м – 8 км – 678 м = (23км – 8 км) + 1563 м – 678 м = 15 км + 885 м = 15 км 885 м

або так:

 

 24 км 563 м

– 8 км 678 м

 15 км 885 м

Завдання 3. Маса росомахи 12 кг 880 г, зайця — на 10 кг 80 г менша, ніж росомахи, а рисі — на 320 г більша, ніж маса росомахи й зайця разом. Яка маса рисі?

Розв'язання.

Нагадаємо, 1 кг = 1000 г.

12880 – 10080 = 2800 (г) – маса зайця.

2800 + 12880 = 15680 (г) – маса зайця та росомахи разом.

15680 + 320 = 16 000 (г) = 16 (кг) – маса рисі.

Відповідь: 16 кг.

 

Завдання 4. З'єднай точки AF. На скільки довжина ламаної лінії ABCDEF більша за відрізок AF?

 

Завдання 5. На цукровий завод фермер привіз 80 автомобілів цукрових буряків, по 6 т на кожному. Вихід цукру складає 1/6  від маси буряків. Скільки цукру одержали із цих буряків? Розв'яжи задачу двома способами.

Розв'язання.

1 спосіб.

6 • 80 = 480 (т) – привіз тонн буряків.

480 : 6 • 1 = 80 (т) – одержали тонн цукру.

2 спосіб.

6 : 6 • 1 = 1 (т) – вихід цукру з буряків, привезених одною машиною.

1 • 80 = 80 (т) – одержали тонн цукру.

Відповідь: 80 тонн.

Чи можна було б розв'язати задачу двома способами, якби на кожному автомобілі було по 5 т цукрових буряків? 

Ні.

 

До № 448-462

Завдання 1. Встав пропущені числа.

 

+ 6536

    150  

   6686

-6686

 6536 

  150

+ 36054

    2026

   38080

-38080

 36054

  2026

- 45244

  10570

  34674

- 45244

  34674

  10570

- 5087

   649

  4438

- 5087

  4438

   649

Завдання 2. 

+25 м 3 дм 

  36 м 8 дм

  62 м 1 дм

- 147 м 25 см 

   39 м 75 см

  107 м 50 см

- З т 8 ц 

  2 т 9 ц

       9 ц

+ 4 год З0 хв 

   2 год 45 хв

   6 год 75 хв

   7 год 15 хв

- 16 год 20 хв 

    9 год 40 хв

  -15 год 80 хв

    9 год 40 хв

    6 год 40 хв

Завдання 3. За 2 год автомобіль проїхав 120 км. Скільки кілометрів він проїхав за 50 хв?

Розв'язання.

2 год = 120 хв.

120 : 120 = 1 (км) – відстань проїхав за 1 хвилину

1 • 50 = 50 (км) – відстань проїхав автомобіль.

Відповідь: 50 кілометрів.

 

Завдання 4. Першого дня на елеватор привезли пшеницю на 5 машинах, по 6 т 4 ц на кожній, і на 6 машинах, по 8 т 5 ц. Другого дня пшениці привезли на 235 ц більше, ніж першого дня. Скільки всього центнерів пшениці привезли за два дні?

Розв'язання.

1 т = 10 ц, тому

64 • 5 + 85 • 6 = 830 (ц) – привезли центнерів пшениці першого дня.

830 + 235 = 1065 (ц) – привезли центнерів пшениці другого дня.

830 + 1065 = 1895 (ц) – привезли пшениці за два дні.

Відповідь: 1895 центнерів. 

 

Завдання 5*. Петрик живе на 4 поверсі. Андрійко живе в цьому самому будинку, але піднімається ліфтом у 3 рази вище, ніж Петрик. На якому поверсі живе Андрійко?

Розв'язання.

Перша частина відповідатиме поверху Андрійка і ще 3 таких частин, тому 

4 • 4 = 16 (п.) – поверх, на якому живе Петрик.

Відповідь: 16 поверх.

 

 

До № 463-481

Завдання 1. 

 

- 8 кг 100 г

  2 кг 500 г

  5 кг 600 г 

+ 51 т 4 ц 

    8 т 9 ц

   60 т 3 ц

+ 32 доби 15 год 

     6 діб   38 год

   38 діб   53 год

 =40 діб   05 год

Завдання 2.  Запиши всі одноцифрові значення кожної змінної, за яких нерівності будуть істинними.

333 • Ь < 999                222 • х > 888                630 • k < 3750 

b = 0, 1, 2                   х = 5, 6 , 7 ….              k = 0 , 1, 2, 3, 4, 5

   

Завдання 3.  У вагоні метро їхало 236 пасажирів. Чоловіків і жінок було 208, чоловіків і дітей — 130. Скільки дітей, жінок і чоловіків окремо їхало у вагоні метро?

Розв'язання.

1 спосіб.

236 - 208 = 28 (п.) - серед пасажирів було дітей.

236  - 130 = 106 (п.) - серед пасажирів було жінок.

208 - 106 = 102 (п.) - серед пасажирів було чоловіків.

Знайти кількість чоловіків можна ще так:

130 - 28 = 102 (п.) - серед пасажирів було чоловіків.

Або можна знайти ще так:

106 + 28 = 134 (п.) - серед пасажирів було дітей і жінок разом.

236 - 134 = 102 (п.) - серед пасажирів було чоловіків.

2 спосіб.

236 - 208 = 28 (п.) - серед пасажирів було дітей.

130 - 28 = 102 (п.) - серед пасажирів було чоловіків.

208 - 102 = 106 (п.) - серед пасажирів було жінок.

Аналогічно можна розв'язати задачу ще так: 

236 - 130 = 106 (п.) - серед пасажирів було жінок.

208  - 106 = 102 (п.) - серед пасажирів було чоловіків.

130 - 102 = 28 (п.) - серед пасажирів було дітей.

3 спосіб.

208 + 130 = 338 (п.) – серед пасажирів було жінок, дітей, чоловіків та чоловіків.

338 – 236 = 102 (чол.) – серед пасажирів було чоловіків.

208 – 102 = 106 (чол.) – серед пасажирів було жінок.

130 – 102 = 28 (чол.) – серед пасажирів було дітей.

Відповідь: 28 дітей, 106 жінок, 102 чоловіків. 

 

Завдання 4. Кожне число запиши у вигляді суми або різниці круглого та одноцифрового чисел.

198 = 200 – 2         273 = 270 + 3     788 = 780 + 8  

456 = 450 + 6      709 = 700 + 9     998 = 990 + 8 

 

Завдання 5*. У зоопарку є змії, качки й мавпочки. Вони мають 36 голів, 26 крил і 86 лап. Скільки змій у зоопарку?

Розв'язання.

26 : 2 = 13 (к.) – качок у зоопарку.

13 • 2 = 26 (л.) – лап у качок.

86 – 26 = 60 (л.) – лап у мавпочок.

60 : 4 = 15 (м.) – мавпочок у зоопарку.

36 – 13 – 15 = 8 (зм.) – змій у зоопарку.

Відповідь: 8 змій.

 

 

До № 482-499

Завдання 1. Заповни пропуски, щоб рівності були істинними.

8т – 35 кг = 7т + 965 кг

18 км – 650 м = 17 км + 350 м

З год 25 хв + 45 хв = 5 год – 50 хв

6 км 750 м = 5 км + 1750 м

8 т – 35 кг – 7 т = 1 т – 35 кг = 1000 кг - 35 кг = 965 кг

18 км – 17 км - 350 м = 1 км – 350 м = 1000 м - 350 м = 650 м

5 год – (3 год 25 хв + 45 хв) = 5 год – 4 год 10 хв = 50 хв 

6 км 750 м – 5 км = 1 км 750 м = 1750 м 

 

Завдання 2.

 

- 600

    79

  521

- 7000

  2907

  4093

- 402000

    28092

  373908

- 31002

  20297

  10705

Завдання 3. Коли з вагона вивантажили вугілля на 5 машин, по 78 ц на кожну, в ньому залишилося в 2 рази менше вугілля, ніж вивантажили. Скільки центнерів було у вагоні до розвантаження? Розв'яжи задачу виразом.

Розв'язання.  

78 • 5 + 78 • 5 : 2 = 585 (ц) - було вугілля.

78 • 5 = 390 (ц) – вивантажили вугілля.

390 : 2 = 195 (ц) – залишилося вугілля.

390 + 195 = 585 (ц) – було вугілля.

Відповідь: 585 центнерів.

 

Завдання 4. Теплохід за 4 год пройшов а км. Автомобіль за З год проїхав 240 км. На скільки швидкість теплохода менша за швидкість автомобіля? Розв'яжи задачу, якщо а = 136 км.

Розв'язання.

а : 4 = 136 : 4 = 34 (км) – швидкість теплохода.

240 : 3 = 80 (км) – швидкість автомобіля.

80 – 34 = 46 (км) - на стільки швидкість теплохода менша за швидкість автомобіля.

Відповідь: на 46 кілометрів.

 

Завдання 5*. Сашко дає кролям щодня або 9 морквин, або 2 капустини, або 1 капустину й 4 морквини. За тиждень хлопчик дав кролям 30 морквин. Скільки капустин дав Сашко кролям за тиждень?

Розв'язання.

9 морквин

2 капустини

1 капустина й 4 морквини

2 • 9 + 3 • 4 = 30 (м.) – давав морквин, тому

дав 3 капустини.

Відповідь: 3 капустини.

 

 

До № 500-530

Завдання 1. Виконай обчислення, застосувавши спосіб округлення.

278 + 29 = 280 + 30 = 310

748 – 98 = 750 - 100 = 650

356 + 88 = 360 + 90 = 450

 

Завдання 2. Відстань між двома станціями поїзд долає за 4 год, рухаючись зі швидкістю 45 км/год. За який час проїде половину цього шляху мотоцикліст, швидкість якого на 15 км/год менша, ніж швидкість поїзда?

Розв'язання.

45 • 4 = 180 (км) – відстань між станціями.

180 : 2 = 90 (км) – половина відстані.

45 - 15 = 30 (км/год) - швидкість мотоцикліста.

90 : 30 = 3 (год) – витратить часу мотоцикліст.

Відповідь: 3 години.

 

Завдання 3. За даними таблиці склади й розв'яжи задачу, склавши вираз.

Швидкість

Час руху

Відстань

80 км/год

70 км/год

3 год

?

 520 км

З міста у протилежні напрямки виїхали два автомобілі. Перший їхав 3 год зі швидкістю 80 км/год. Скільки годин їхав другий автомобіль зі швидкістю 70 км/год, якщо відстань між автомобілями дорівнювала 520 км?

Розв'язання.

80 • 3 = 240 (км) – проїхав перший автомобіль.

520 – 240 = 280 (км) – проїхав другий автомобіль.

280 : 70 = 4 (год) – годин був у дорозі другий автомобіль.

Вираз (520 – (80 • 3)) : 70 = 4 (год) – годин був у дорозі другий автомобіль.

Відповідь: 4 години.

 

Завдання 4. Розв'яжи рівняння з перевіркою.

х : 8 = 488  

Щоб знайти невідоме ділене, треба частку помножити на дільник

х = 488 • 8

х = 3904

3904 : 8 = 488

488 = 488

 

х  488

       8

  3904

 3904|  8

 32    488   

   70

   64

    64

    64

      0

675 360 - х = 48 379

Щоб знайти від'ємник, треба від зменшуваного відняти різницю

х = 675 360 – 48379

х = 626981

675360 – 626981 = 48379

48379 = 48379

 

- 675360

    48379

  626981

- 675360

  626981

    48379

Завдання 5. Зафарбуй циліндр у червоний колір, піраміду — у синій, конус — у зелений, паралелепіпед — у жовтий.

 

Завдання 6. Поїзд проїхав 480 км зі швидкістю 60 км/год. Яку відстань проїде поїзд за той самий час, якщо буде рухатися зі швидкістю 75 км/год?

Розв'язання.

480 : 60 = 8 (год) – годин їхав поїзд.

75 • 8 = 600 (км) – проїде відстань поїзд зі швидкістю 75 км/год.

Відповідь: 600 км.

 

Завдання 7*. Буратіно побудував 3 прямі. На кожній позначив по 3 точки так, що всього вийшло 6 точок. Зобрази, як він це зробив.

Інші завдання дивись тут...

   

8next.com

ГДЗ ЕУРОКИ - контрольные, самостоятельные, рабочие тетради

Решебники и готовые домашние задания (ГДЗ): как ими пользоваться?

Стремительное развитие общества привело к существенному усложнению школьных программ и общеобразовательным реформам. Информационная нагрузка на современного школьника постоянно растет, и сегодня, чтобы выучить весь необходимый материал, ребенку приходится проводить за партой по 8 часов: целый рабочий день, и это без учета времени, затрачиваемого на подготовку домашних заданий. Такая нагрузка приводит к усталости, снижению эффективности, потере мотивации. Помочь справиться с увеличивающимся объемом информации, научиться анализировать и логически мыслить, повысить успеваемость помогут ГДЗ – готовые домашние задания.

ГДЗ, или «решебники» – это учебные пособия, активно использующиеся в качестве методичек, дополняющих образовательную программу по таким предметам, как русский язык, математика (алгебра), химия, физика и ряду других. В настоящее время функционирует множество ресурсов, созданных для помощи школьникам и их родителям: Ставкур, Спиши.Ру, ГДЗ от Путина и других, но как их использовать для получения реальных знаний?

«Решаки» для родителей

Методические пособия, получившие название ГДЗ, разрабатываются опытными педагогами, в первую очередь, для помощи родителям. На протяжении всей школьной жизни многие взрослые стремятся контролировать образовательный процесс, чтобы быть в курсе успехов и неудач ребенка, помогать ему в освоении новых знаний. Однако это не всегда возможно.

Во-первых, из-за того, что современная образовательная программа претерпела значительные изменения – это легко отметить, посетив такой сайт, как Megabotan, ГДЗ Путина. Во-вторых, не каждый родитель сможет вспомнить теоретические знания, заложенные в школе, а значит, и проконтролировать правильность выполнения домашнего задания своим ребенком. В-третьих, у взрослых может просто не хватать времени для того, чтобы разбирать домашние задания самостоятельно вместе с ребенком (особенно в многодетных семьях). Но это не значит, что надо пустить учебный процесс «на самотек»: иногда родительская помощь просто необходима для того, чтобы ребенок не потерял интерес к предмету, приобрел знания, разобрался в сложном для него материале. И в этом в полной мере могут помочь ГДЗ. С их помощью:

  • Родители быстро разберутся в решении сложной задачи и объяснят ее ребенку;
  • Взрослые могут проконтролировать правильность выполнения домашних заданий школьником;
  • Учащийся средних и старших классов может самостоятельно проверить себя и в случае обнаружения ошибок проанализировать причину их возникновения, лучше усвоить материал и не допускать появления ошибок в дальнейшем.

Таким образом, использование решебников направлено, в первую очередь, на помощь школьникам в усвоении сложного материала.

Дополнение к школьной программе

Как известно, школьная программа нацелена на «среднего ученика», а как же быть тем, кто по какой-либо причине отстал от программы (например, из-за продолжительной болезни) или, наоборот, развивается быстрее, чем подавляющее большинство его одноклассников? В обоих случаях «решаки» станут универсальным ответом.

Отстающий ученик с помощью ГДЗ сможет разобраться в неусвоенном им материале и «нагнать» весь остальной класс, а для учеников, чей уровень выше среднего, ГДЗ станет «волшебной палочкой», с помощью которой он сможет двигаться в своем развитии дальше, усваивая материал, опережающий школьную программу. Более того, часто такие ресурсы, как Megabotan и Ответ.Ру, используются родителями для того, чтобы дать своему ребенку знания сверх школьной программы, расширить кругозор ребенка.

В помощь репетитору

ГДЗ – это также уникальный инструмент для репетиторов и учителей. Не секрет, что усложнение школьной программы привело к тому, что практически каждый школьник для подготовки к выпускным экзаменам и тестам посещает репетиторов. Решебники активно используются учителями для того, чтобы помочь освоить своим студентам весь школьный курс, а также проверять знания школьников и контролировать их успехи.

Кстати, поскольку ресурсы типа «Спиши онлайн» или «Списывай.Ру» изучаются и используются преподавателями, ученики не могут просто списать домашнее задание из решебника – преподаватель сразу заметит это. Поэтому ГДЗ не могут быть использованы в таком ключе.

Мнение специалистов

Несмотря на вышесказанное, мнения специалистов относительно готовых домашних заданий разделились. Часть считает, что такие пособия приносят скорее вред, чем пользу. Поэтому были проведены многочисленные исследования о влиянии решаков на общеобразовательный процесс. И выводы поражают: американские ученые Стивенс и Льонсон доказали, что при применении ГДЗ мозг ребенка работает практически в два раза активнее для анализа изучаемой информации, что повышает коэффициент усвоения материала в 1,4 раза и, соответственно, повышает успеваемость школьника.

Позитивное влияние ГДЗ – это, в первую очередь:

  • Развитие аналитических способностей ребенка: готовые домашние задания учат школьника анализировать собственную домашнюю работу и приведенные в методическом пособии ответы, искать ошибки, выбирать из нескольких вариантов решения оптимальные.
  • Развитие самостоятельности: ГДЗ способствуют выработке навыка научения и самостоятельного поиска информации.
  • Постоянное стимулирование любознательности: если материал слишком сложный или слишком простой, ребенок быстро теряет мотивацию к обучению – как правило, именно это становится причиной того, что даже преуспевающий в прошлом ученик вдруг «скатывается» на двойки. Использование ГДЗ позволяет поддерживать в ребенке интерес к процессу обучения, защищает его от переутомления, облегчает восприятие сложного материала и не позволяет потерять веру в свои силы.

Именно по этим причинам каждый год становится все больше решаков, самые популярные среди которых собраны для удобства учителей, учеников и их родителей на этом ресурсе.

www.euroki.org

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *