5 класс

Задания для 5 класса по английскому – Тест по английскому языку (5 класс) на тему: грамматические тесты по английскому языку для 5 класса | скачать бесплатно

Олимпиадные задания по английскому языку (5 класс)

Олимпиадные задания по английскому языку (школьный тур)

Задание №1. Reading: Прочитай текст и найди правильный ответ из предложенных:

А) True (верно) B) False (неверно) C) Doesn’t say (в тексте не сказано).

A bear is a large, heavy, strong animal with thick fur and a very short tail. There are several kinds of bears, black bears, polar bears, and grizzly bears. The brown bear lives in the forests and mountains of Northern America, Europe and Asia. Bears live alone; they never live in groups. Mother bear usually has from one to four baby bears. They are born in the winter and drink their mother’s milk. They live with their mother for one or two years. Bears often spend much of their winter sleeping. Before winter they eat a lot of food. Bears can be dangerous to people.

1. A bear has small eyes.

        А) True B) False C) Doesn’t say

2. Bears can be black.

        A) True B) False C) Doesn’t say

3. Bears don’t live in Europe.

        A) True B) False C) Doesn’t say

4. They live in groups.

        А) True B) False C) Doesn’t say

5. Mother bear has more than five babies.

        А) True B) False C) Doesn’t say

6. Baby bears are born in the winter.

        А) True B) False C) Doesn’t say

7. Baby bears live with their father.

        А) True B) False C) Doesn’t say

8. Baby bears hunt with their mother.

        А) True B) False C) Doesn’t say

9. Bears eat a lot before winter.

        A) True B) False C) Doesn’t say

10. Bears are never dangerous.

        A) True B) False C) Doesn’t say

Задание № 2. Use of English: Подумай и выполни задания на знание лексики и грамматики английского языка.

1. Выбери правильный вариант ответа:

a foot —       A) foots        B) footes        C) feet        D) foot        E) feets

2. Дополни предложение, выбрав одно из слов под соответствующей цифрой.

My mother’s sister is my _____________.

        А) uncle          B) sister        C) aunt        D) daughter                E) grandmother

3. Выбери  лишнее слово в логическом ряду:         

        А) cat         B) mouse        C) rabbit        D) tail         E) dog

4. Установи соответствие между «цифрами» и «словами»:

  1. 55  

  2. 5

  3. 15

  4. 505

  5. 50

a) five        

b) fifty-five        

c) fifty

d) fifteen

e) five hundred and five

А) 1-b, 2-a, 3-d, 4-e, 5-c  

B) 4-b, 3-a, 2-d, 1-e, 5-c

C) 1-a, 2-c, 3-e, 4-b, 5-d

D) 1-с, 2-a, 3-d, 4-e, 5-b

E) 1-b, 2-е, 3-d, 4-a, 5-c

5. Продолжи ряд числительных: first, second, third, fourth, ____

A) five;
B) fifth;
C) fifteen

6. Заполни  пропуски нужными словами:

… Dad … any brothers or sisters?

  1. Have Dad got

  2. Does Dad have

  3. Does Dad has

7. Составь утвердительное предложение, расположив слова в нужном порядке в соответствии с цифрами:

1) usually  2) for  3)  in  4) I  5) go  6) walk  7) evening  8) a  9) the

  1. 2 4 7 9 1 3 5 6 8

  2. 4 1 5 2 8 6 3 9 7

  3. 8 6 5 3 1 9 7 4 2

  4. 7 9 3 6 8 2 5 1 4

  5. 9 7 5 3 1 4 2 6 8

Найди обобщающее слово для каждой строки:

weather,     season,   months,    sports,    family

1. ____: rainy, sunny, warm, snowy, cloudy.

2. ____: mum, grandma, dad, grandpa, brother.

3. ____: volleyball, table tennis, hockey, football.

4. ____: winter, spring, summer, autumn.

5. ____: December, June, August, September.

Задание № 3. Cultural Awareness: Хорошо ли вы знаете страну изучаемого языка?  Выбери правильный ответ.

1. The capital of Great Britain is …
A) New York B) Washington  C) London

2. Who climbs the chimney and puts presents into the stockings on the eve of Christmas in Britain?
A) Father Frost  B) Santa Claus

3. Madame Tussaud’s is…

А) a wax museum in London B) a famous American cartoon family C) a British actor and producer

Задание № 4. Writing. Умеешь ли ты писать по-английски? Заполни анкету о себе.

1. Name _________

2. Surname _________________

3. Home address _______________

4. Date of birth ________________

5. Family ____________________

6. Favorite subjects___________________________________

7. What are your hobbies?_____________________________________

8. Favorite sports_____________________________________________

9. Do you have any pets?_________________________

Date_____________________________________________________

 

infourok.ru

Олимпиада по английскому языку 5 класс

V1

I. Choose the correct word.

1. You will sleep in this bed well at night. It’s very ______ .
a) favourite b) coloured c) comfortable d) domestic

2. We are going to the party! ______ us! We’ll have a lot of fun!
a) Come b) Go to c) Join d) Leave for

3. People don’t live in the _____, but they sometimes go there.
a) country b) museum c) block d) town

4. You need _____to open the door, because it is locked.
a) a key b) a hall c) a lock d) a hill

5. Please, put the milk in the _____, because it can get bad, it’s too hot here.
a) bookcase b) wardrobe c) desk d) fridge

II. Put the verbs in brackets in the correct tense form.

  1. He ____________________________________ (go) to the cinema every Sunday.
  2. Tom _________________________________ _ (drink) tea now.
  3. It _____________________________________ (rain) next week.
  4. Look! The boys __________________________ (play) football.
  5. They __________________________________ (work) hard in the garden last Sunday.

III. Ask questions.

1. Mary came home late yesterday. (When … ?)

________________________________________________________________

2. Our family bought a nice sofa yesterday. (Did … ?)

________________________________________________________________

3. Bob was inLondonlast year. (, … ?)

________________________________________________________________

4. Tom and Larry watched animals at the Zoo. (What … ?)

________________________________________________________________

5. Mrs Crook had dinner in the dining-room yesterday. (Did … or …?)

____________________________ ___________________________________

IV. Fill in the prepositions: by, in, to, at, on.

  1. It was very cold _____ Monday and we couldn’t go _____ school.
  2. My friend lives _____47 Trend Street.
  3. The family went to the sea _____ bus.
  4. We live _____ a noisy city.

V2

Reading Comprehension Test

You know that the dog is a man’s best friend. The dog is also man’s oldest friend.
More than ten thousand years ago, dogs didn’t live with people. They were wild.
Now dogs live with people and do many good things for them. Dogs can be “eyes” for blind people. There was a dog, Bruno, who saved 40 people in the mountains. Dogs help geologists to find metals. They help police officers to catch thieves.
If you have a dog, you know how clever dogs are. You can teach tour dog to do many tricks: to bring things to you, to carry your bag when you do shopping, to help you with your school-bag when you come home from school.
Dogs usually like to swim and you can teach you dog to swim. But you must remember that some dogs are afraid of water.
Where do you leave your dog, when you go on holiday? Leave him in good hands: with a neighbour or a family friend. Take your dog to these people before you go away. Sit down and talk to them. Show your dog that they are your friends and he will like them.
Take care of your dog, never let him run wild in the street. If you are good to your dog, he will be your real friend.

I. Choose the correct ending.

1. More than ten thousand years ago dogs …
a) already lived with people. b) didn’t live with people. c) helped people.

2. Now dogs do …
a) much housework for people. b) many bad things for people. c) many god things for people.

3. Dogs help …
a) police officers. b) drivers. c) thieves.

4. When you go on holiday, you can leave your dog …
a) with a doctor. b) with a family friend. c) with a policeman.

5. Never let your dog run …
a) wild in the street. b) with other dogs in the street. c) fast in the street.

II. Write ‘True’ or ‘False’?

  1. Many thousand years ago, dogs were wild.
  2. Dogs help to find people in the mountains.
  3. You can never teach your dog to swim.
  4. Your dog can carry your bag from the shop.
  5. The dogs are not very clever.

III. Choose the correct answer to the questions.

1. Who saved 40 people in the mountains?
a) Blind people b) Bruno c) A family friend

2. What can you teach your dog to do?
a) Tricks b) To go on holiday c) To sit down and talk

3. What do dogs find for geologists?
a) Metals b) Thieves c) Food

4. What are some dogs afraid of?
a) Cats b) Children c) Water

5. What must you do to make your dog a real friend?
a) Leave the dog with other people.
b) Take care of the dog.
c) Let him run wild in the street.

Keys to the reading comprehension

Keys to the grammar and vocabulary test

V1

I. 1. c 2. c 3. b 4. a 5. d
II. 1. goes 2. is drinking 3. will rain 4. are playing 5. worked
III.
1. When did Mary come home (yesterday)?
2. Did our family buy a nice sofa yesterday?
3. Bob was inLondonlast year, wasn’t he?
4. What did Tom and Larry watch at the Zoo?
5. Did Mrs Crook have dinner in the dining-room or (in the kitchen) yesterday?

IV. 1. on, to 2. at 3. by 4. in

V2

I. 1. b 2. c 3. a 4. b 5. a
II. 1. T 2. T 3. F 4. T 5. F
III. 1. b 2. a 3. a 4. c 5. b

www.rus.fizolimpiada.ru

Олимпиада по английскому языку 5 класс, задания с ответами

На этой странице представлены задания для подготовки к олимпиаде по английскому языку. Этот материал может использоваться учителями во время урока в 5 классе. Среди заданий имеются как тестовые вопросы, так и разнообразные упражнения на знание английского языка. Решая представленные задания, учащиеся смогут закрепить изученный материал и получат реальное представление о том, с чем им предстоит столкнуться на олимпиаде.

Внизу на этой странице вы найдете правильные ответы. Олимпиадные задания с ответами и решениями хороши тем, что их можно использовать не только на уроках, но также и во время самостоятельной подготовки. Ученики смогут решать задания дома и без помощи учителя оценить уровень своей готовности к олимпиаде.


Скачайте задания, заполнив форму!

После того как укажете данные, кнопка скачивания станет активной

Тестовые задания для 5-го класса

1.Students learn spelling of the words in this subject.
A) Maths
B) History
C) Geography
D) English

2.Students read about the countries of the world in this subject.
A) Maths
B) History
C) Geography
D) English

3. Students learn to count in this subject.
A) Maths
B) History
C) Geography
D) English

4. A maths teacher …. Maths.
A) to teach
B) teaches
C) teach

5. After school the students ….
A) does homework
B) do homework
C) done homework

6. In Britain there… three terms in a school year.
A) are
B) was
C) is

7. He. to school last term because he was ill.
A) isn’t go
B) didn’t go
C) doesn’t go

8.What …the homework for today?
A) were
B) was
C) are

9. The capital of Great Britain is
A) New York
B) Washington
C) London

10. At what age do students go to a secondary school in Britain?
A) at the age of 12-13
B) at the age of 9-10
C) at the age of 11-12

Открытые вопросы к олимпиаде по английскому языку для 5-го класса

Вопрос 1
Прочитайте текст и выберите наиболее подходящий для него заголовок
A. THE CAT FAMILY
B. A DAY OF A LION
C. KING OF ANIMALS

People often say that the lion is the symbol of strength. We say “strong as a lion”, or “lion-hearted”. Lions are members of the cat family. As a rule, a lion is about nine feet long and its weight is about 400 or 500 pounds. The lion’s voice is a roar or a growl. Unlike other cats, it can swim in deep water. Lions like to live in the open area and they don’t like to live in forests. They drink once a day, that’s why they always live near some water. Lions may live alone or in pairs, or in groups which are known as “prides”. Lions hunt at night and have a rest during the day.

Вопрос 2
Расставь реплики в нужном порядке, чтобы получился диалог.
1) Where are you from?
2) Hi!
3) I am from Britain
4) Hello!

Вопрос 3
Прочитайте слова, распределите их по категориям.
Food
House
Sports
School
Animals
Clothes
(pupil, sweater, gymnastics, kitchen, hat, hamster, pen, football, potato, ping-pong, butter, dress, book, golf, mouse, tennis, dog, parrot, banana, cat, shoes, apple, jeans, socks, duck, door, monkey, lion, TV-set)

Вопрос 4
Разгадай шарады:
1. Скажешь по-английски —
Тебя он повезёт,
А по-русски если —
Певец им запоёт.

2. Скажешь по-английски —
Будильник он живой,
А по-русски если —
То повар он морской.

3. Скажешь по-английски —
Я одежды часть,
Скажешь то ж по-русски —
Им напьёшься всласть.

Вопрос 5
Как можно сформулировать вопрос, что ответ на него звучал следующим образом: Twenty-five past eleven?

Ответы на тесты

Тестовое задание № 1 № 2 № 3 № 4 № 5
Ответ D C A B B
Тестовое задание № 6 № 7 № 8 № 9 № 10
Ответ C B B C A

Ответы на открытие вопросы

Ответ на вопрос 1:
C. KING OF ANIMALS

Ответ на вопрос 2:
4,2,1,3.

Ответ на вопрос 3:
Food — potato, butter, banana, apple
House — kitchen, door, TV-set
Sports — gymnastics, football, ping-pong, golf, tennis
School — pupil, pen, book, pen
Animals — hamster, mouse, dog, parrot, cat, duck, monkey, lion
Clothes — sweater, hat, dress, shoes, jeans, socks

Ответ на вопрос 4:
1. bus — бас
2. cock — кок
3. sock — сок

Ответ на вопрос 5:
What’s the time?, или What time is it now?


Скачайте задания, заполнив форму!

После того как укажете данные, кнопка скачивания станет активной

Другие классы

Обновлено: , автор: Валерия Токарева

ruolimpiada.ru

Олимпиада по английскому языку 5 класс

Олимпиада по английскому языку 5 класс

Listening

Time: 15 minutes

Task 1. Listen to the text and mark whether the following kinds of sport were mentioned in the text or not. You will hear the text once for this task.

1 golf

a) yes b) no

2 rugby

a) yes b) no

3 table tennis

a) yes b) no

4 skiing

a) yes b) no

Task2.Choose the correct answer(s) to the question

5 How old is Bob?

  1. 6 b) 16 c) 60

6 Who likes tennis in Bob’s family?

  1. Sisters b) grandfather c) mother

7 Who likes golf in Bob`s family?

a) sisters b) father c) mother

8 What is John’s favourite sport?

  1. rugby b) soccer c) tennis

Transfer your answers to the answer sheet

Reading

Time: 20 minutes

Task1 Read the text. Complete the sentences according to the text

William Shakespeare

On April 23, 1564 William Shakespeare was born in Stratford — upon — Avon. His mother was the daughter of a farmer. His father was a glove — maker. William attended a grammar school in Stratford and had quite a good education. There he learned to love reading.

While he was a teenager, he married a woman some years older than himself. He had three children: the eldest is the daughter and then twins – a son and another girl. In 1587 William went to work in London leaving his family at home. Some people say that the reason was his love of poetry and theatre.

In London Shakespeare began to write plays and become an important member of a well — known acting company. Most of his plays were performed in the new Globe Theatre built on the bank of the river Thames. In 1613 he stopped writing and went to live in Stratford when he died in 1616. His plays are well — known and still acted not only in England but in the whole world.

9. Shakespeare was born…

a) on April 22             b) on April 23             c) on August 23

10. Shakespeare’s father was…

a) a glove — maker       b) a clock — maker       c) a shoe — maker

11. At school William learned to love…

a) dancing                   b) reading                   c) singing

12. Shakespeare went to work in…

a) New York              b) Cardiff                   c) London

Task2. Read the text to decide if each sentence is true or false, according to the text. If it is true, mark A on your answer sheet. If it is false, mark B on your answer sheet.

Australian zoo

Sydney Wildlife World is an Australian zoo. Although it was opened in 2006, the zoo has become famous all over the world.The Australian zoo consists of 10 parts where visitors can see different kinds of animals, birds, reptiles and insects. In fact, there are more than 6000 creatures in the zoo. Some of them belong to the most endangered species on the planet.In Sydney Wildlife World visitors can watch kangaroos, touch a snake, make friends with koala bears and meet Rex, who is the biggest salt water crocodile in captivity in the world.There is always something happening in the zoo- exhibitions, shows, festivals. Visitors can take part in various activities and have a lot of fun.Sydney Wildlife World is open every day except for Christmas Day and New Year’s Eve.

13. The zoo hasn’t become famous all over the world.

14 Some of creatures belong to the most endangered species on the planet.

15 Rex is the biggest dog in the world.

16 Visitors can have a lot of fun in the zoo.

17 There are many exhibitions, shows, festivals in the zoo.

18 The Australian zoo consists of 10 parts and has less than 2006 creatures

Transfer your answers to the answer sheet

USE OF ENGLISH

Time: 20 minutes

Task1 For questions 19-26, read the text below and choose A, B or C to fill in the gaps DO YOU WANT TO BE HEALTHY?

To be healthy you 19______ eat good food. Good food gives you 20___ energy, vitamins and minerals. The best way to get these is to eat fresh fruit and vegetables five times a day. Have 21____water. You 22_____have two litres every day. You should 23_____bread, meat and potatoes, but you 24___eat a lot of sweets or chocolates because they are bad for your teeth. Eggs and milk 25______your bones strong. And you shouldn’t eat at a different time or eat a lot one day and 26__the next.

19 a) must b) should c) have to

20 a) a few b) many c) a lot of

21 a) a lot of b) many c) little

22 a) must b) should c) have to

23 a) eats b) eating c) eat

24 a) should b) shouldn’t c) mustn’t

25 a) make b) makes c) making

26 a) few b) a little c) a lot

Task2. Open the brackets and put the verbs into the proper tense form.

Long ago there lived an old woman in England. She 27_________ (have) a son who 28_________ (be) a sailor. He 29________ (go) to different countries and always 30________ (bring) presents for his old mother. Once he 31________ (go) to China and 32________ (bring) some tea from that country. At that time tea 33________ (be) very expensive and only rich people 34________ (can) buy and drink it. So the old woman was very happy to have it. But she 35________ (not know) what to do with it. She 36________ (think) it 37________ (be) a vegetable. She 38________ (invite) her friends to taste it with her. At last the day of the party 39________ (come). The woman 40_________ (put) a big dish with tea-leaves on the table. The guests 41________ (begin) to eat them with salt and pepper and they 42________ (not like) it. Some time later the sailor 43________ (come) into the room. «What 44________you_______ (do)? » he asked. «Where 45_________ (be) the water in which you have boiled the leaves? » «I 46_______ (throw) it away, » his mother answered.

Transfer your answers to the answer sheet

Writing

Time: 30 minutes

Task. Fill in a form about yourself.

Name ______________________________________________

Surname ___________________________________________

Home address _______________________________________

Date of birth ________________________________________

Family _____________________________________________

Favourite subjects ____________________________________

What are your hobbies? _______________________________

Favourite sports ______________________________________

Do you have any pets? _________________________________

Date ________________________________________________

Participant’s ID number

ANSWER SHEET

LISTENING

1

A

B

2

A

B

3

A

B

4

A

B

5

A

B

C

6

A

B

C

7

A

B

C

8

A

B

C

READING

9

A

B

C

10

A

B

C

11

A

B

C

12

A

B

C

13

A

B

14

A

B

15

A

B

16

A

B

17

A

B

18

A

B

USE OF ENGLISH

19

A

B

C

20

A

B

C

21

A

B

C

22

A

B

C

23

A

B

C

24

A

B

C

25

A

B

C

26

A

B

C

27

28

29

30

31

32

33

34

36

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

WRITING

Name ______________________________________________

Surname ___________________________________________

Home address _______________________________________

Date of birth ________________________________________

Family _____________________________________________

Favourite subjects ____________________________________

What are your hobbies? _______________________________

Favourite sports ______________________________________

Do you have any pets? _________________________________

Date ____________________________________________

Критерии оценивания конкурсов

1. Задание по аудированию. За каждый правильный ответ дается 1 балл.

Максимальная сумма баллов — 8 баллов.

2. Конкурс по чтению. За каждый правильный ответ дается 1 балл.

Максимальная сумма баллов — 10 баллов.

3. Лексико-грамматический тест включает 28 заданий. За каждый правильный ответ дается 1 балл.

Максимальная сумма баллов — 28 баллов.

4. Задание по письму подразумевает заполнение анкеты.

За каждый правильно заполненный пункт анкеты участнику присуждается один балл.

Максимальная сумма баллов — 10 баллов.

Для каждого участника полученные баллы за каждый конкурс суммируются.

Общее количество баллов по всем конкурсам составляет 56 баллов.

Победителями являются те участники, которые набрали наибольшую сумму баллов.

Конкурсы

Количество и тип задания

Кол-во баллов

Время выполнения задания

1

Listening

1Задание на соотнесение информации

2 выбор ответа из трех предложенных

4

4

15 минут

2

Reading

1 задание на соответствие с полным пониманием прочитанного с выбором ответа из трех предложенных

2 Задание на полное понимание текста с альтернативным выбором

4

6

20 минут

3

Use of English

1 задание на множественный выбор

2 задание на заполнение пропусков

8

20

20 минут

4

Writing

Задание с развернутым ответом

10

30 минут

итого

56

85

Ключи и транскрипция текста для аудирования.

Ключи к заданиям

Listening

Task1 1a 2a 3b 4a

Task2 5b 6a 7c 8a

Reading

Task1 9b 10a 11b 12c

Task2 13b 14a 15b 16a 17a 18b

Use of Grammar

Task1 19a 20c 21a 22b 23c 24b 25a 26b

Task2 27had 28 was 29went 30brought 31went 32 brought 33was 34 could 35 didn’t know 36thought 37 was 38invited 39 has come 40put 41began

42didn’t like 43came 44are doing 45is 46 threw

Script

Listening

I`ve got a friend. His name is Bob. He is 16 years old. He is a very good sportsman. Like many young English teenagers he and his sisters are fond of sports and games.

The girls` favourite sport is tennis. They are members of a famous tennis club. They spend their Saturday mornings playing tennis. Last summer they played for their club and won several prizes.

John is very good at Rugby, but he doesn`t play soccer, which is more popular on the Continent. Rugby and soccer are two kinds of football. We play soccer with a round ball, and Rugby with an oval ball.

Sometimes Bob goes camping with his friends and then they spend a week or so in the open air.

Golf is also very popular in England. John`s father and mother like golf and hiking. All you need for hiking is a pair of good shoes and a rucksack.

In winter they enjoy winter sports: skiing, ice-hockey and skating.

multiurok.ru

Задания для школьного этапа олимпиады 5 класс

Олимпиада по английскому языку

 (школьный этап)

5 класс

READING

Read the text and choose the right answer

     Mr. Dick and Mr. Bell were old friends. Mr. Dick liked dogs, and his dog Jack was always with him when he went for a walk in the park. There were a lot of dogs there.  But there were no dogs in Mr. Bell`s house.  He didn`t  like dogs.

Every day at five o`clock in the afternoon Mr. Dick went for a walk in the park, and he took Jack with him.

     Some days ago Mr. Bell came to Mr. Dick`s house. The friends talked about  the cinema and the theatre, and then they began to talk about animals.

 Mr. Dick said,  ”Dogs understand everything, and some of them can speak too.”

     “Dogs speak?” Mr. Bell smiled, and then he began to tell Mr. Dick a long story about his grandmother and grandfather. He talked and talked and talked.

     At five o`clock Jack ran into the room and sat down in front of Mr. Dick. His eyes said, “Why doesn`t your friend go home? I want to go to the park. Let`s go now!” Mr. Dick looked at Jack, then at his guest and then at Jack again. His face said, “But Mr. Bell is my guest, Jack! I can`t tell him to go home.” Jack ran out  of the room, but he came back quickly and sat down in front of Mr. Bell. The two men began to laugh. There was a hat in Jack`s mouth, and it was Mr. Bell`s hat!

Words:  in the  afternoon – днем

              run into – вбегать

             to laugh — смеяться     

  1. Who were Mr. Dick and Mr. Bell ?        a)brothers          b) friends        c) cousins
  2. Who  liked  dogs? a) Mr.Dick        b)  Mr.Bell      c) Mrs.Dick
  3. Why was Jack happy in the park?

a)There were a lot of dogs there.  b)There were a lot of food there.  c)There were a lot of people there.

4.  What did Mr. Bell and Mr. Dick talk about?

a) the cinema and theatre  b) books and pictures  c) sport and cars

5. When did Jack run into the room?

a) at six o`clock  b) at five o`clock  c) at four o`clock

6. What did Jack have  in his mouth?

a) a  hat            b) a newspaper    c) a stick

7. Jack wanted to go to the park, didn`t it?

  1. )Yes, it did.  b) No, it didn`t.   c) Yes, it does

USE OF ENGLISH

Choose the right form from the variants below.

  1. My sister…very clever.            a)does    b)  is   c)  has
  2. My friends are students,           a)     aren`t they   b) are they   c) do they
  3. Mary … not like cookin             a)  do   b) does   c) has
  4. …you like your job?                  a)   do  b) does  c) is
  5. This is … teacher.                     a) we  b) our  c)  ours
  6. The children … in the garden.      a)   is  b) are  c) am
  7. )This is the  … bag.                     a)    lady`s    b) ladies`s   c) ladys
  8. `We start school on the … September.     a)   fifth   b) first   c) fourth
  9. My father … than my mother         a.)old   b) older   c) the oldest
  10. Can I … your pen?                             a) take   b) to take   c) takes
  11. She starts her work … nine o`clock.         a) on   b) in   c) at
  12. He has a lot … friends.                         a) with  b) for   c) of
  13.  There are … pencils.                              a)Ann`s   b) Anns`  c) of Ann`s
  14. Mary usually … with her friends at six o`clock. a)   plays  b) is playing   c) play
  15.  Mike goes … school every morning.          a) in    b) to     c) at

 

 

 

 

 

 


Просмотр содержимого документа

«Задания для школьного этапа олимпиады 5 класс »

Олимпиада по английскому языку

(школьный этап)

5 класс

READING

Read the text and choose the right answer

Mr. Dick and Mr. Bell were old friends. Mr. Dick liked dogs, and his dog Jack was always with him when he went for a walk in the park. There were a lot of dogs there. But there were no dogs in Mr. Bell`s house. He didn`t like dogs.

Every day at five o`clock in the afternoon Mr. Dick went for a walk in the park, and he took Jack with him.

Some days ago Mr. Bell came to Mr. Dick`s house. The friends talked about the cinema and the theatre, and then they began to talk about animals.

Mr. Dick said, ”Dogs understand everything, and some of them can speak too.”

“Dogs speak?” Mr. Bell smiled, and then he began to tell Mr. Dick a long story about his grandmother and grandfather. He talked and talked and talked.

At five o`clock Jack ran into the room and sat down in front of Mr. Dick. His eyes said, “Why doesn`t your friend go home? I want to go to the park. Let`s go now!” Mr. Dick looked at Jack, then at his guest and then at Jack again. His face said, “But Mr. Bell is my guest, Jack! I can`t tell him to go home.” Jack ran out of the room, but he came back quickly and sat down in front of Mr. Bell. The two men began to laugh. There was a hat in Jack`s mouth, and it was Mr. Bell`s hat!

Words: in the afternoon – днем

run into – вбегать

to laugh — смеяться

  1. Who were Mr. Dick and Mr. Bell ?

  1. brothers b) friends c) cousins

  1. Who liked dogs?

  1. Mr.Dick b) Mr.Bell c) Mrs.Dick

  1. Why was Jack happy in the park?

a)There were a lot of dogs there. b)There were a lot of food there. c)There were a lot of people there.

  1. What did Mr. Bell and Mr. Dick talk about?

  1. the cinema and theatre b) books and pictures c) sport and cars

  1. When did Jack run into the room?

  1. at six o`clock b) at five o`clock c) at four o`clock

  1. What did Jack have in his mouth?

  1. A hat b) a newspaper c) a stick

  1. Jack wanted to go to the park, didn`t it?

  1. Yes, it did. b) No, it didn`t. c) Yes, it does

USE OF ENGLISH

Choose the right form from the variants below.

  1. My sister…very clever.

  1. does b) is c) has

  1. My friends are students, …?

  1. aren`t they b) are they c) do they

  1. Mary … not like cooking.

  1. do b) does c) has

  1. …you like your job?

  1. do b) does c) is

  1. This is … teacher.

  1. we b) our c) ours

  1. The children … in the garden.

  1. is b) are c) am

  1. This is the … bag.

  1. lady`s b) ladies`s c) ladys`

  1. We start school on the … September.

  1. fifth b) first c) fourth

  1. My father … than my mother.

  1. old b) older c) the oldest

  1. Can I … your pen?

  1. take b) to take c) takes

  1. She starts her work … nine o`clock.

  1. on b) in c) at

  1. He has a lot … friends.

  1. with b) for c) of

  1. There are … pencils.

  1. Ann`s b) Anns` c) of Ann`s

  1. Mary usually … with her friends at six o`clock.

  1. plays b) is playing c) play

  1. Mike goes … school every morning.

  1. in b) to c) at

kopilkaurokov.ru

Контрольные задания по английскому языку для 5 класса

Вариант I

1.Look! The boy _ the door.

a/ opens              b/ is opening            c/ open

2. He _ football every day.

a/ plays               b/ play                     c/ is playing

3. _ your mother work at school?

a/ is                     b/ does                     c/ do

4. My sister _ very nice.

a/ is                     b/ does                     c/ be

5. There _ a new school in the town.

a/ no                   b/ are                       c/ is

6.        1       2         3              4

          Is/ why/ crying/ the baby?

a/ 2143                  b/  2341                 c/ 2413

7. _ do you study English?

a/ why                  b/ what                  c/ who

8. This is _ teacher.

a/ our                  b/ ours                     c/ our’s

9. I see two _ .

a/ babys            b/ babies                 c/ baby

10. There is  a TV set _ the right.

a/ in                 b/ on                         c/ at

Правильные ответы:

1. b 2. a 3. b 4. a 5. c 6. a 7. a 8. a 9. b 10. b

 

 Вариант II

1. Look! The boy_  at the door.

a/ stands                  b/ stand               c/ is standing

2. Nina usually _ up at 7 o’clock.

a/ get                       b/ gets                c/ is getting

3. _ you like tea or coffee?

a/ does                   b/ did                   c/ do

4. Fred’s dog _ nice.

a/ are                     b/ is                      c/ —

5. There _ interesting places in the country.

a/ are                   b/ is                       c/ isn’t

6.       1          2        3      4         5

  Talking/ what/ he/ about/ is?

a/ 23514                b/ 25314             c/ 23541

7. _ do you go to school?

a/ who                   b/ what              c/ why

8. Pete  is from _ London.

a/ _                     b/ the                 c/ a

9. The cat is playing with a _.

a/ mice               b/ mouse           c/ mousse

10. There is a sofa _ the left.

a/ in                    b/ on                c/ at

Правильные ответы:

1. c 2. b 3. c 4. b 5. a 6. b 7. c 8. a 9. b 10. b

uchkopilka.ru

Олимпиадные задания по английскому языку. 5 класс.

Use of English.

I.Choose the right answer.

  1. He ……. to the swimming pool every Sunday.

a) went                        b) will go                     c) goes

  1. Tom usually ……… coffee, but today he ……… tea.

a) drank ….. drank      b) drinks …..is drinking           c) drinks ….will drink

  1. It ………… next week.

a) won`t rain                b) isn`t raining              c) doesn`t rain

  1. Look! She  …………. the same blouse as me.

a) wears                      b) is wearing                            c) will wear

  1. They ………… hard in the garden last Wednesday.

a) work                       b) are working                         c)  worked

  1. English school never ………… on Monday.

a) is beginning b) began                                  c) begins

  1. I …….. you tomorrow.
    1. Phone              b) will phone                            c) am phoning
  2. Come in. We …………. Dinner.

a) have                        b) are having                            c) will have

  1. She ………….several  languages.

a) speaks                     b) is speaking                          c) spoke

  1. She …………. to the theatre twice last week.
    1. Goes               b) went                                    c) is going

 

II. Open the bracket & put verbs into the proper tense form.

Long, long ago there 1 ___________ (live) a lot of  mice in an old house. There 2 __________ (live) a cat in that  house too. The mice 3 _____________ (be) afraid of the cat but they 4 _________ (not know) what to do. So one day they  all 5 ________ (come) to an old clever mouse & 6 ________ (begin)  7 ____________ (talk) about the cat.

“What 8 __________ (can) we do?” they 9 ___________ (say). “The cat 10 _______ (kill) us all.”

Suddenly one  little mouse 11 ___________ (say), “Let`s put a  bell round the cat`s neck & we  12 _________ (hear) it.”

They  13 _________ (be) all very  glad and they  14 ________ (begin) to dance.

Suddenly the clever old mouse 15 ________ (say), “I 16 _________(want) to ask one question. Who 17 ___________ (put) the bell round the cat`s neck?”

 

III. Write the following sentences in the interrogative & negative forms.

  1. Nelly lives at the seaside in summer.
  2. He is watching TV now.
  3. She  bought  vegetables in the market.
  4. There are many flowers in the vase.
  5. I helped mother  yesterday.
  6. They clean their rooms on  Saturdays.
  7. They will go to Zoo on Sunday.
  8. There is a new book on the table.

 

Reading.

Задание  1 (Время выполнения: 10-15 минут)

Прочитай текст u выполнu задание.

Thanksgiving is an American holiday. It has a long history. It is always on the fourth Thursday of November. People have a lot to do before the holiday. Peter and his family like this day very much. Peter’s father buys a big fat turkey. Mother cooks the turkey and a lot of other tasty things. Peter’s mum is good at cooking. Americans celebrate Thanksgiving with their families because it is a family holiday. Peter’s grandparents come to see them on this day. First they go to church and thank God. Then they have a traditional family dinner. They eat roast turkey with potatoes, pumpkin pie and ice-cream. Peter doesn’t like pumpkin pie but he likes chocolate ice-cream.

Найди каждому предложении (1-10) соответствующее продолжение (a j). Занеси ответы в таблицу

  1. Thanksgiving is…
  2. It is always on the…     .
  3. Peter’s father buys…
  4. Americans celebrate Thanksgiving with their families because…
  5. They eat…
  6. People have a lot to do…
  7. Mother cooks…
  8. Peter’s grandparents…
  9. First…
  10. Peter doesn’t like…

 

a)      …before the holiday.

b)      …an American holiday.

c)      …they go to church and thank God.

d)      … a big fat turkey.

e)      …the turkey and alot of other tasty things.

f)       …a roast turkey with potatoes, pumpkin pie and ice-cream.

g)      …it is a family holiday.

h)      …pumpkin pie.

i)        …come to see them on this day.

j)        …fourth Thursday of November.

 



1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Задание  2                 (Время выполнения: 5-10 минут)

Прочитай текст u выполни задание.

  1. In Manchester they have built Europe’s most modern on-street trans- port system, the Metrolink. In 1993 they built a new international terminal at Manchester Airport.
  2. For a long time, the Tower of London was a fortress, a palace and a prison. Many kings and queens lived there. It is the oldest building in London.
  3. Buckingham Palace was built in 1763. It is the Queen’s official London home. Visitors can tour it and view 16 rooms there.
  4. It is a very big city. More than 8 million people live there. There are a lot of houses, banks, shops, palaces and churches in it, It is the capital of England and Great Britain.
  5. Edinburgh is the capital of Scotland. It is a great city. It has a long historic past. There you can see beautiful old castles and wonderful parks.

Занеси соответствующие цифры в таблицу.







Основная мысль текста

 

Номер текста

This text is about London


This text is about transport system


This text is about Queen’s home


This text is about a Scottish city


This text is about the oldest London building


 

 

Задание 3.

Writing

  1. 1. You are going to take an English course in Britain. Fill in the application form.

Family ……………………………

Name …………………………….

First name ……………………….

Male/Female …………………….

Date of Birth: Day ………………. Month ………………….. Year …………….

Address …………………………………..

Telephone Number ……………………….

Nationality ……………………………….

First Language ……………………………

Occupation ……………………………….

I have studied English for ……………….. years.

Date ………………………………………

Signature …………………………………

Listening.

Задание 1.

Прослушайте диалог. Поставьте номер диалога  к нужной картинке.  Вы услышите диалоги 3 раза.

 

Задание 2.

Запишите вопросы

1. … ………………………. the  window, please?

2. … …………………………. on  these trainers, please?

3. … …………………….  it for the party, please?

4. … …………………….  an ice cream, please?

Задание № 3.

Прослушайте текст «The Fox & the Crow». И выполните задание к нему.

  1. Выбери окончание предложения, выражающее основную идею текста.

The text is about:

a)      the Crow who has a piece of cheese & wants to eat it.

b)      The Fox who sees the Crow with a piece of  cheese & wants to get it.

c)      The clever Fox & the stupid Crow.

  1. Выбери правильные ответы на вопросы.

1)      Why does the Crow sit  in the tree?

a) Because she  has a rest there.   b)  Because she wants to eat  there.

c)  Because she is afraid of the Fox.

2)      What does the Crow have in her mouth?

a) a large piece of butter               b) a large piece of cheese

c) a large piece of bread

3)      Why does  the Crow  open her mouth?

a) Because  she wants to sing  for the Fox.

b) Because she wants to speak  with the  Fox.

c) Because she  starts eating cheese.

  1. Закончи предложения.

a)      Once  a crow  sits in a _______________________.

b)      She  has large piece  of __________________ in her mouth.

c)      The Fox wants to  ______________ the cheese.

d)      “What a pity you cannot  ______________.”  Says the Fox.

e)      When the Crow opens her mouth, the piece of cheese ___________________.

f)       “What  a pity you don`t _________________ well,” says the Fox.

  1. Выполни тест на понимание прослушанного текста. Если утверждение верно, то рядом с номером поставь знак «+», если нет, то знак «-».

a)      Once a crow sits in a tree with  a piece of bread.

b)      The crow  wants to have a rest in the tree.

c)      The wolf sees the crow in the tree.

d)      The Fox asks the Crow to sing.

e)      The Crow opens her mouth & the piece of cheese falls down.

f)       The Fox catches the piece of cheese & thanks  the Crow.

g)      The Crow sings well  but she doesn`t think well.

 

 

iumka.ru

Отправить ответ

avatar
  Подписаться  
Уведомление о